Keystone logo
Hannover University Of Music, Drama And Media

Hannover University Of Music, Drama And Media

Hannover University Of Music, Drama And Media

Introduktion

Hannover University of Music, Drama and Media Hannover (HMTMH) är en av Tysklands mest kända institutioner för yrkesutbildning och akademiska studier inom det kulturella och konstnärliga området. Cirka 400 lärare, bland dem många internationellt berömda konstnärer, pedagoger och akademiker, undervisar nästan 1 500 studenter från hela världen.

Balansen mellan musik, drama, utbildning och akademisk forskning och engagemang för spetskompetens både på högsta nivå av soloprestanda och även i en bredare utbildning av ensemble-spelare och lärare är kärnan i HMTMHs förståelse för dess roll. För detta ändamål erbjuder universitetet ett brett men differentierat utbud av kurser och program, som för närvarande består av 33 studieprogram kompletterat med världsklass mästarklasser.

Cirka 500 offentliga konserter och föreställningar om året gör HMTMH till en av de största arrangörerna av kulturevenemang i delstaten Niedersachsen. För att ge långsiktigt stöd till "Hannover, kulturregionen" och "Niedersachsen, musikland", stannar Niedersachsen enda konservatorium i ett permanent utbyte med samhället och initierar ett antal musikaliska uppsökande aktiviteter.

Platser

  • Hanover

    Neues Haus,1, 30175, Hanover

    Frågor