Keystone logo
Hatay Mustafa Kemal University

Hatay Mustafa Kemal University

Hatay Mustafa Kemal University

Introduktion

Hatay Mustafa Kemal University grundades formellt i Hatay i mitten av södra Turkiet 1992. Hatay är en av de 81 provinserna i Turkiet och Antakya är den centrala staden i Hatay-provinsen. Hatay Mustafa Kemal University har blivit ett arrogant utbildnings- och vetenskapscentrum genom kontinuerlig utveckling. Universitetets huvudcampus heter Tayfur Sokmen Campus och ligger i Serinyol- området, cirka 15 km norrut till Antakyas centrum.

Hatay Mustafa Kemal University har 12 fakulteter, 6 fyraåriga högskolor, 11 tvååriga yrkesskolor, 3 forskarinstitut, 19 forskningscentra och ett universitetssjukhus.

Tayfur Sokmen Campus (Main Campus)

Det ligger i Serinyol- området cirka 15 km norrut till Antakyas centrum. Här finns sju fakultetsbyggnader (jordbruk, vetenskap och bokstäver, ekonomi och företagsekonomi, veterinär, arkitektur, medicin, tandvård), två fyraåriga yrkesskolor (idrott och kroppsövning, sjukgymnastik och rehabilitering), tre forskarinstitut, Universitetssjukhus, centralt bibliotek och idrottsanläggningar inklusive en olympisk pool och ett gym med 2000 kapacitet.

Platser

  • Istanbul

    Istanbul, Turkiet

    Frågor