Keystone logo
Heidelberg Center Latin America

Heidelberg Center Latin America

Heidelberg Center Latin America

Introduktion

Heidelberg Center for Latin America, Center of Excellence in Research and Teaching, är forskarutbildningen vid universitetet i Heidelberg i Latinamerika. Det grundades som det första och enda forskarcentret vid ett tyskt universitet i Latinamerika och invigdes officiellt i Santiago de Chile den 9 april 2002.

Centret är tänkt som en institution till tjänst för akademisk-vetenskaplig dialog och dess mål är att organisera, främja och styra doktorsexamen, magister- och diplomprogram, som det erbjuder i allians med prestigefyllda latinamerikanska universitet som University of Chile, Pontifical Catholic University of Chile och National Autonomous University of Mexico, bland andra.

Det organiserar och genomför också specialiseringsseminarier, Symposia, Sommarskolor inom olika discipliner, i syfte att överföra resultaten av tysk forskning och studieinnehåll till länderna i regionen. Från sitt huvudkontor i Santiago de Chile fungerar Heidelbergcenter dessutom som en plattform för vetenskapligt samarbete med andra forskningsinstitutioner eller universitet i delstaten Baden-Württemberg.

Sedan 2009 och efter att ha vunnit en prestigefylld tävling för akademisk kvalitet, organiserad av German Academic Exchange Service (DAAD) och med medel från det tyska utrikesministeriet, blev Heidelberg Center (HCLA) ett Center of Excellence. Det är globalt ett av de fyra centra för spetskompetens inom forskning och undervisning i Förbundsrepubliken Tyskland.

Platser

  • Providencia

    Las Hortensias,2340, , Providencia

    Frågor