Keystone logo
Hochschule Furtwangen

Hochschule Furtwangen

Hochschule Furtwangen

Introduktion

Furtwangen University (HFU) är ett ledande universitet i Tyskland och kännetecknas av toppositioner inom följande områden:

Hög kvalitet och innovation i undervisningen

Praktisk relevans genom samarbete med företag

Internationellt samarbete

Tillämpad forskning

Fortsatt utbildning och livslångt lärande

Kvalifikation och motivation

Socialt ansvar och att skydda framtiden

Kärnverksamheten i Furtwangen University är vetenskapligt baserad, praktisk utbildning och vidareutbildning. Traditionella ämnesgränser överskrids genom tvärvetenskapligt arbete. HFU är ledande inom teknik, IT, affärsinformatik, industriell teknik, media, internationell verksamhet och hälsa. Universitetet anpassar ständigt sitt utbud av tjänster till framtidsinriktad utveckling. Målet är att leda begåvade ungdomar i framtidsinriktade studier till kvalificerade, statligt erkända grader som öppnar för professionella möjligheter över genomsnittet. Samtidigt vill vi främja deras utveckling till ansvarsfulla, självsäkra personligheter som utvecklar och representerar problemlösningar självständigt.

Dessutom bidrar vårt universitet till innovation och kvalifikationer i näringslivet och till att främja unga forskare genom applikationsorienterad forskning och vetenskaplig utbildning.

Hög kvalitet och innovation i undervisningen

Vårt mål är högkvalitativ, övningsinriktad och professionell utbildning baserad på vetenskapliga principer. Våra studiekurser sträcker sig till grund- och forskarutbildningsområdet samt yrkesutbildning på universitetsnivå. Universitetet tillför vetenskaplig, teknisk och metodologisk kompetens i kvalitetskontrollerade kandidat- och magisterkurser. Vi förbättrar kontinuerligt våra kurser och kvalifikationer och använder innovativa undervisningsmetoder i en attraktiv inlärningsmiljö. Kursen ger tvärvetenskaplig, applikationsinriktad kunskap för självständig vidareutveckling av nödvändiga yrkeskunskaper. Främjandet av nyckelkvalifikationer stärker studenternas kompetens och bidrar till utvecklingen av deras personlighet.

Platser

  • Furtwangen

    Robert-Gerwig-Platz,1, 78120, Furtwangen

    Frågor