Keystone logo
Hochschule Schmalkalden

Hochschule Schmalkalden

Hochschule Schmalkalden

Introduktion

Hochschule Schmalkalden University of Applied Sciences är ett universitet för tillämpad vetenskap i Thüringen. Det är idylliskt beläget i utkanten av Thüringer Wald. Det gröna campus är utan tvekan en av de vackraste i Thüringen och Tyskland. Alla anläggningar som föreläsningssalar, laboratorier, cafeteria, bibliotek, bostadsområden och idrottsanläggningar ligger inom gångavstånd. Studenterna dra nytta av de olika möjligheter som studerar vid universitetet erbjuder här: internationell inriktning, utmärkt undervisning, ett brett utbud av ämnen, modern utrustning, garanterad bostadsyta och en attraktiv universitetsstad.

Studera utmärkt och internationellt

Under paraplyet för de fem fakulteterna elektroteknik, maskinteknik, datavetenskap, ekonomi och affärsjuridik erbjuder Hochschule Schmalkalden Sciences ett brett utbud av studiemöjligheter. Den praktiska relevansen och de goda faciliteterna vid universitetet är de vanligaste anledningarna till att välja att studera i Schmalkalden. Utbildningsformer som projektstudier och praktiska faser är lika naturliga som små inlärningsgrupper och nära kontakt med lärarna.

Alla kurser erbjuder många möjligheter att studera utomlands. Hochschule Schmalkalden har ett brett nätverk av över 150 partneruniversitet världen över, som sträcker sig så långt som Australien. Många studenter tar tillfället i akt att studera en termin utomlands eller göra sin praktik i ett utländskt företag och därmed få värdefull erfarenhet. Särskilt anmärkningsvärt är möjligheten att få en dubbel examen vid ett utländskt partneruniversitet: Magisterstudenter vid fakulteten för ekonomi kan få en MBA som andra examen i USA, Kanada eller Spanien gratis.

Statistik

Hochschule Schmalkalden vid en blick

 • nästan 2 500 elever

 • mer än 20 kandidat- och masterkurser

 • tio kandidat- och magisterkurser på deltid

 • 227 anställda totalt

 • 65 professorer, varav sex kvinnliga professorer

 • fem fakulteter

  Platser

  • Schmalkalden

   Blechhammer,9, 98574, Schmalkalden

   Frågor