Keystone logo
Hochschule Stralsund – University of Applied Sciences

Hochschule Stralsund – University of Applied Sciences

Hochschule Stralsund – University of Applied Sciences

Introduktion

Välkommen till HOST ! Tänker du studera här? Eller är du intresserad av en studieperiod eller praktik utomlands? Är du universitetslärare eller anställd som vill veta mer om personalens rörlighet som en del av forskning, undervisning eller yrkesutveckling, eller om att starta ett internationellt universitetspartnerskap? Då är HOST Internationals tjänst inte bara det du letat efter!

Rubrik ut

Att lära känna andra kulturer under en vistelseperiod utomlands är en oförglömlig och berikande upplevelse att göra. Oavsett om du studerar, gör praktik eller arbetar utomlands, kommer din vistelse utomlands att ge dig inte bara möjlighet att förbättra dina språkliga och interkulturella färdigheter utan också din expertis och ditt professionella och personliga nätverk. Det är en stor tillgång till ditt CV - en tillgång för hela ditt liv!

Varför HOST?

Hochschule Stralsund - Högskolan för tillämpad vetenskap är ett ungt och innovativt campusuniversitet i nordöstra Tyskland. Med sin moderna utrustning, ett utmärkt personal-studentförhållande och den fantastiska positionen precis bredvid Strelasund, en arm i Östersjön, erbjuder HOST de bästa förutsättningarna för studier, forskning och livskvalitet. Därför lyckas det regelbundet att få toppositioner i tyska universitetets rankningar.

Övningsorienterad, Dynamisk, Internationell

Projektiva studenter kan välja mellan 27 ackrediterade kandidatexamen och masterprogram i tyska eller engelska och ett diplomprogram. Programmen som erbjuds omfattar inte bara traditionella kurser som ingenjörsvetenskap, elteknik och företagsekonomi utan även nya och innovativa program som IT-säkerhet och mobila system, motorsportteknik eller turismutvecklingsstrategier. För närvarande studerar cirka 2 200 studenter från 36 länder vid de tre skolorna - Företagsekonomi, Ingenjörsvetenskap och Elektroteknik och Informatik. Det kanske inte är lika många som vid andra högskolor i tillämpad vetenskap i större städer - men förutom den tydliga praxisorienteringen är det framförallt den personliga övervakningen som garanterar studiesucces. Och: Universitetet har inte bara en avslappnad atmosfär utan också en familjevänlig certifiering och den är fullt tillgänglig för funktionshindrade. Det är vad du kallar en värd!

Innovation Motor för att motverka bristen på experter

HOST är en av de viktigaste institutionerna för utbildning av högkvalificerade experter i Mecklenburg-Vorpommern. Kandidater från våra utmärkt rankade program är mycket eftertraktade, inte bara i vår region, utan i hela Tyskland och utomlands. Nästan alla program kan också studeras som en del av ett dubbelt program med en hög grad av övning. För att göra det möjligt samarbetar universitetet med flera företag. Samtidigt är HOST, med sin praktikinriktade forskning, en viktig impulsleverantör för statens industri.

Aktiviteter och Östersjön på HOST Campus

Och som att studera är givetvis en viktig del, men inte allt, det finns många aktiviteter som erbjuds på campus. Studentprojektlag, Baltic Racing och ThaiGer, till exempel, utvecklar racerbilar på högsta nivå. Nyligen kunde HOST även fira en EM-titel. Studentkonsulterna vid SUS stöder företag i hela regionen. Carpe Diem eV organiserar fester, kulturella evenemang och den legendariska Campusspektakel. Campus erbjuder ett brett utbud av sportaktiviteter. Och naturligtvis har universitetet sin egen seglingsklubb. Och glöm inte: Den närmaste sandstranden ligger bara en fem minuters promenad från campus ...

Hög livskvalitet, låga hyreskostnader

Studera i Stralsund har en annan viktig fördel: levnadskostnaderna är mycket lägre än på flera andra universitet. Att hitta en billig lägenhet med en mycket bra standard i centrum är inget problem alls i Stralsund. Samtidigt erbjuder Studenttjänster naturligtvis billiga rum i bostadshusen. Höjdpunkt: studentbyen "Holzhausen" ligger precis på campus!

Stralsund och omgivningen ger utmärkt livskvalitet. Universiteten kan ses från ön Rügen - Tysklands soligaste ö. Inte en, men två nationalparker i närheten gör det möjligt för fantastiska naturupplevelser. Hansestaden är ett UNESCOs världsarvslista och en attraktion för gäster från hela världen. Massor av fritidsaktiviteter och ett rikt kultur- och festprogram ser till att staden ständigt expanderar.

Vill du ha en utmärkt grad och lära känna en extra speciell plats? Kom till Stralsund. Vi ser fram emot att välkomna dig till vårt kosmopolitiska universitet!

Platser

  • Stralsund

    Zur Schwedenschanze,15, 18435, Stralsund

    Frågor