Keystone logo
Offenburg University Civilingenjör i bioteknik (MBT)
Offenburg University

Civilingenjör i bioteknik (MBT)

Offenburg, Tyskland

3 Semesters

Engelsk, Tysk, Putsa

Heltid

Request application deadline

Request earliest startdate

EUR 1 500 *

På Campus

* statlig studieavgift för icke-EU-medborgare (undantag se nedan) 650 € statlig studieavgift för en andra examen (endast för EU-medborgare som redan tagit en magisterexamen från ett tyskt universitet) 150 € servicebidrag för EU-medborgare och andra studier

Introduktion

Civilingenjör i bioteknik (MBT)

Var med på omställningen från en oljebaserad till biobaserad industri och hållbar energiförsörjning eller hitta till exempel en innovativ lösning för att trygga matförsörjningen för världens befolkning!

Det engelsklärda masterprogrammet i bioteknik (MBT) ger dig behörighet att delta i lösningsutvecklingen för avgörande frågor i vår framtid. Fokus för programmet ligger på bioekonomi, särskilt inom området miljö och nutrition. Den är utformad för tre terminers heltidsstudier och ger titeln Master of Science.

MBT-programmet organiseras gemensamt av Offenburg University of Applied Sciences och University of Warmia and Mazury (UWM) i Olsztyn/Polen. Det är det enda internationellt kooperativa masterprogrammet i bioteknik i delstaten Baden-Württemberg och erbjuder möjligheten att få en dubbel examen från de två partneruniversitetet.

UWM i Polen är ett traditionellt universitet med stort fokus på forskning. Offenburg är en mindre institution och studenter här drar nytta av mer personlig uppmärksamhet av instruktörer och personal, omfattande stödtjänster och nära samarbete med den lokala industrin och andra affärspartnerskap.

Studieprogram

Det engelsklärda masterprogrammet i bioteknik (MBT) förbereder akademiker för den växande marknaden för bioteknik med detaljerad expertis inom området bioekonomi, särskilt mat och miljö.

Programmet tar vanligtvis tre terminer att genomföra. Vinterterminens kurser hålls i Offenburg, sommarterminen vid vårt partneruniversitet i Olsztyn/Polen.

Om en student kandidatexamen (som krävs) omfattade mindre än sju terminer, måste en extra termin för ett vetenskapligt projekt eller motsvarande kurser från en definierad kurskatalog på Offenburg University också inkluderas.

Vart och ett av partneruniversitetet erbjuder en studietermin inom sitt respektive studieområde:

  • Offenburg - Bioprocesser och bioekonomi

  • Olsztyn - Livsmedels- och miljöbioteknik

Magisteruppsatsen kan förberedas vid valfri lämplig institution som du väljer:

  • Universitetet i Warmia och Masury/Polen

  • Offenburg University/Tyskland

  • Ytterligare ett lämpligt universitet

  • Forskningsinstitut

  • Industriföretag

Program i en översikt

Examen: Civilingenjör (M.Sc.)

Språk: Engelska

Programmets längd: 3 terminer

Studiestart : Vintertermin (oktober)

Slut på ansökan: 31 maj

Praktikplats: Yrkeserfarenhet föredras

Urvalsprocedur: Ja

Ackreditering: Under förberedelse

ECTS: 90 hp

Antagningar

Studieavgift för programmet

Om skolan

Frågor