Keystone logo
IAAD Istituto D'Arte Applicata e Design

IAAD Istituto D'Arte Applicata e Design

IAAD Istituto D'Arte Applicata e Design

Campus funktioner

Välkommen till IAAD.” S Turin Campus, ett extraordinärt nav för kreativitet inbäddat i hjärtat av den fängslande staden Turin. Kliv in i en värld där design blomstrar, innovation frodas och inspiration känner inga gränser.

Från rymliga klassrum fyllda med naturligt ljus till fullt utrustade laboratorier som vimlar av toppmoderna verktyg, varje hörn är utformat för att antända din fantasi och ge dig möjlighet att förverkliga dina visioner.

När du utforskar campus kommer du att befinna dig nedsänkt i en livlig atmosfär full av energi och entusiasm. Delta i livliga diskussioner med medstudenter, utbyta idéer i våra gemensamma utrymmen, och samarbeta om innovativa projekt. Vårt campus främjar en känsla av gemenskap, uppmuntrar interaktion och korspollinering av idéer bland studenter från olika designdiscipliner.

På vårt campus hittar du:

 • ett pysiskt och virtuellt bibliotek för konsultation av texter och tidskrifter, ett bibliotek för digital design, tillgång till designplattformen Material Connexion och textilsamlingar;
 • multimedialaboratorier med kapacitet från 25 till 31 arbetsstationer;
 • modelllabb med alla nödvändiga verktyg för att skapa mock-ups, modeller och prototyper, med stöd av en labassistent som kommer att vägleda dig;
 • modelaboratorier med skärbord, skyltdockor, symaskiner, tygprover och alla verktyg som behövs för våra kurser och projekt;
 • fotografi och VR-labb för undervisningsaktiviteter och för skapande av enskilda projekt.

Bortom campusväggarna väntar den förtrollande staden Turin. Turin är genomsyrad av ett rikt kulturarv och är en smältdegel av historia, konst och design. Fördjupa dig i stadens arkitektoniska underverk, från storheten i det kungliga palatset till den ikoniska Mole Antonelliana. Utforska Turins charmiga gator, kantade av pittoreska kaféer, livliga marknader, och dolda pärlor som väntar på att upptäckas.

Turin har en speciell plats i designvärlden som födelseplatsen för italiensk bildesign. När du korsar staden kommer du att fängslas av arvet från fordonsinnovation som genomsyrar dess gator. Från eleganta superbilar till revolutionerande prototyper, andan av fordonskompetens är påtaglig, inspirerar dig att tänja på gränser och omdefiniera framtiden för transportdesign.

Vid IAAD. Turin, vi förstår värdet av anslutningar. Vårt campus fungerar som en bro mellan akademi och industri, vilket ger unika möjligheter till samarbete med kända designföretag och inflytelserika branschledare. Genom praktikplatser, workshops och gästföreläsningar har du chansen att interagera med proffs som formar designlandskapet, får ovärderlig insikt och bygger ett nätverk som kommer att driva din karriär framåt.

IAAD. Turin är inte bara en institution — det är en inkörsport till oändliga möjligheter. Vi inbjuder dig att ge dig ut på en transformativ designresa där du släpper loss din fulla potential, guidad av ett team av erfarna mentorer och omgiven av en livlig gemenskap av likasinnade kreativa. Upptäck synergin mellan våra campusutrymmen, fördjupa dig i Turins konstnärliga gobeläng, och omfamna det extraordinära.

Välkommen till IAAD. Turin, där designdrömmar blir verklighet!

  Stipendier och finansiering

  STIPENDIER FÖR BACHELATORKURSER

  IAAD . erbjuder förstaårsstudenter ekonomiskt stöd baserat på deras inkomst, motivation och förmåga.

  Bidraget ger delvis befrielse från den årliga studieavgiften. De ekonomiska kvalifikationerna baseras på den studerandes familjs inkomster och tillgångar.

  Studenter kan e-posta en kopia av sitt giltiga ISEE-certifikat från universitetet under ansökningsfasen, senast datumet för antagningsprovet de tänker ta.

  STIPENDIER FÖR MASTER

  IAAD . stödjer studenter med stipendier som delvis täcker deras utgifter för masterkursen och med subventionerade lån för att fortsätta sina studier.

  OBS: antalet tillgängliga stipendier är alltid lägre än efterfrågan, så det är viktigt att komma ihåg att de flesta stipendier baseras på kommissionens utvärdering av vissa kvalifikationer, inklusive:

  • personlig portfölj;
  • utbildningskvalifikationer och examina;
  • professionell erfarenhet.

  Kommissionens utvärderare kommer att bevilja tillgängliga stipendier efter eget gottfinnande.

  IAAD . ger stipendier på 50% av studieavgiften.

  Stipendierna kommer att delas ut till kandidater som har fått sin acceptans till masterprogrammet via e-post.

  Platser

  • Turin

   IAAD Via Pisa 5 , 10152, Turin

  Frågor