
II-nivå masterkurs i italiensk mat och vinologi
Turin, Italien
VARAKTIGHET
6 Months
SPRÅK
Engelsk, Italienska
TEMPO
Heltid
ANSÖKNINGSTIDEN
Sista ansökningsdag för begäran
TIDIGASTE STARTDATUM
Begär tidigaste startdatum
STUDIEFORMAT
På Campus
Stipendier
Utforska stipendiemöjligheter för att hjälpa till att finansiera dina studier
Introduktion
II-nivå masterkurs i italiensk mat och vinologi
Nio veckor teoretiska och praktiska lektioner och möjlighet till en praktisk träningsperiod på de bästa italienska restaurangerna
II-nivå masterkurs i italiensk mat och vinologi, som varar 180 dagar, anges i två delar: den första, med en 55-dagars längd, av teoretisk-praktiska lektioner vid ICIF huvudkontor, kompletterad med pedagogiska fältresor; den andra består i en 120-dagars praktikplats (valfritt, ingår inte i prenumerationskostnaden) på restauranger som skolan har valt.
Mästaren undervisar regionala traditionella rätter och dess modernskapande utveckling, de grundläggande teknikerna, lämpliga dekorationer, presentationskunsten och andra grundläggande begrepp på jordbruksprodukter, kryddor, aromatiska örter, livsmedelsråvaror, samt en detaljerad studie av viner och oljor.
Under sin vistelse på skolan kommer alla elever att delas upp i grupper och kommer att vända sig om att förbereda alla ingredienser som behövs för recepten. De kommer också att vara inblandade i praktiska uppgifter som utförs både i köket och matsalen.
Minsta närvaro 12 - maximalt 24.
Varaktighet
Kursen har en total längd på 6 månader:
- 9 veckor teoretiska och praktiska lektioner vid institutet
- 15 veckor praktik (valfritt) på en italiensk restaurang som tidigare valts av institutet.
De som kan anmäla är:
- Innehavare av examensbevis från högskolans gästfrihetsinstitut eller -centra
- Utländska och italienska experter från livsmedels- och vinsektorn
- Arbetstagare från sektorn med minst tre års dokumenterad erfarenhet inom gästbranschen världen över.
Lektion ämnen
Matlagning
- Allmän kunskap och teknisk ordförråd. Traditionell, regional och modern-kreativ matlagning
- Italiensk regional mat: kryddor, örter och kryddor, såser, kall och varm antipasti, kallskuret och salami, färska, torkade och fyllda pasta, ris, gnocchi, polenta, vita och röda kött, vilt, skaldjur, grönsaker, svamp, ost
- Förberedelse av de viktigaste regionala rätterna
- Innovativa matlagningsmetoder (vakuum, låg temperatur och rökning)
- Utarbetandet av menyer för matintoleranser
Bakverk
- Torra bakverk och gjorda degar, grundläggande krämer, maränger, chokladarbete
- Förberedelse av kakor, godis och traditionella små bakverk
- Restaurang desserter
Bröd
- Proving och bakningsteknik
- Brödpinnar, focaccia och pizza
Glassproduktion
- Grundläggande förberedelser för glass och sorbet
- Glasskakor och semifreddos
- Sorbets i moderna köket
Vin
- Italienska territorier och vinodling
- Placering av huvudsakliga italienska druvsorter och vinsteknik
- Italienska etiketter: DOP (DOCG e DOC) e IGP (IGT)
- Smaksättningsteknik: terminologi, metod, sensorisk analys
- Mat och vinparing: specifika termer och metod, grafisk visualisering av praktiskt test
- Vinlagringskriterier och betjäningstekniker
Restaurang
- Matservicekonceptet i Italien. Trattorier, pizzerior, typiska och traditionella restauranger
- Serveringsteknik
- Matprovningar: metodologi, terminologi, sensorisk analys, grafiska utvärderingsblad
- Sökandet efter typiska och traditionella smaker
- Kunsten av gästfrihet och service
- Hur man hanterar en italiensk restaurang
Mat produkter
- Typiska produkter: egenskaper, näringsvärden och användning i dieter
- Sensoriell analys av typiska produkter och aromatiska örter
- Bearbetningstekniker
- Besök på odlings- och produktionsområden, små laboratorier och stora livsmedelsföretag
Mat & Dryck Management
- Restaurangförvaltning
- Marknadsföringsstrategier och främja din egen restaurang
- Introduktion till kostnaderna och till datorsystemet för beräkning av "matkostnad"
- Planering och kontroll av utbudet för restaurangbranschen
- Skapa och marknadsföra en meny
HALAL-certifiering - Matlagning för muslimer
- Teoretisk introduktion till överensstämmelse med den islamiska troens diktat av medlemmar av HIA (INTERNATIONAL HALALUTHUTHITY)
- Förberedelse av italienska rätter tillagade enligt HALAL dietary laws
HACCP och livsmedelssäkerhet
- Anmärkningar om mikrobiologi som tillämpas på mat
- Huvudsakliga FBD (livsmedelsburna sjukdomar)
- Huvudsystem för lagring av livsmedel
- Sanitära förfaranden (hygien på arbetsplatsen, personlig hygien)
- HACCP-systemet
- Rätt val av matkontaktmaterial och utrustning
italienska språket
- Grundläggande kunskaper i italienska språket och grammatik
- Gruppkonversationer
De beredda recepten kan variera beroende på säsong och produkttillgänglighet. Antalet recept beredda varierar beroende på svårighetsgraden och, när det gäller hands-on-klasser, från kompetensnivå och snabbhet för genomförandet av deltagande studenter.
Praktik (valfritt)
Den professionella praktikplatsen - valfri - äger rum i slutet av masterkursen på restauranger som tillhör Jeunes Restaurateurs d'Europe Association, med vilken ICIF har fastställt ett avtal.
Restaurangerna för praktikutbildningen väljs av ICIF erfarna personal. Här kan eleverna praktisera och förbättra de färdigheter som lärt sig under kursen, samt förbättra kunskapen i deras specifika intresseområde.
Gruppen är uppdelad och varje student skickas till en annan restaurang.
Styrelse och boende levereras av restauratörer som är värd för studenterna, som ger dem boende till deras förfogande.
avgifter
Avgiften för Master Course är 10.000,00 Euro. Avgiften för kursen inkluderar:
- Boende på institutets pensionat i mini-lägenheter (bestående av två rum med en, två eller tre sängar och ett badrum) med frukost ingår under 9 veckor
- Måltider på skolan från måndag till lördag (skolan är stängd på söndagar och på helgdagar)
- Teoretisk-praktiska lektioner, enligt planerat program
- Utbildningsmaterial (hand-outs, audiovisuella hjälpmedel etc.)
- Livsmedel för lektioner och smakprov
- Användning av utrustning och verktyg under lektioner i utsetts klassrum
- En komplett kockens uniform som består av: Kockjacka med Institutets logo, ett par kockbyxor, ett förkläde med Institutets logotyp och en bomullsbandana med Institutets logotyp
- Bistånd, under kursen, i de byråkratiska förfarandena för utfärdande av tillfälligt uppehållstillstånd och av skatteidentifikationsnummer
- Diplom från institutet efter avslutad kurs
Allt som inte nämns ovan ingår inte.
ÖVRIGA AVGIFTER INTE INKLUDERAS I KURSENS AVGIFTER:
- 50 € för sjukförsäkringen som täcker de grundläggande sjukvårdsutgifterna och kostnaderna eller återhämtningen till sjukhuset endast vid olyckor under arbetstiden under hela kursperioden (endast om studenten inte redan föreskriver en sanitär försäkring i sin egendom Land).
- 50 € för dem som avser att utnyttja gruppbussöverföringen, endast vid ankomst till Italien, organiserad av ICIF institutet på söndagen före kursens början, från flygplatsen Milano Malpensa. Betalningen av 50 euro kan ske i balansräkningen genom banköverföring, eller kontant eller med kreditkort på ICIF Directions ICIF den första dagen av kursen.