PhDLawBachelorMBAHealthcareCoursesOnlineMaster
Keystone logo
Italian Culinary Institute for Foreigners - ICIF II-nivå masterkurs i italiensk mat och vinologi
Italian Culinary Institute for Foreigners - ICIF

II-nivå masterkurs i italiensk mat och vinologi

Turin, Italien

6 Months

Engelsk, Italienska

Heltid

Sista ansökningsdag för begäran

Begär tidigaste startdatum

På Campus

Stipendier

Utforska stipendiemöjligheter för att hjälpa till att finansiera dina studier
Läs mer

Introduktion

II-nivå masterkurs i italiensk mat och vinologi

Nio veckor teoretiska och praktiska lektioner och möjlighet till en praktisk träningsperiod på de bästa italienska restaurangerna

II-nivå masterkurs i italiensk mat och vinologi, som varar 180 dagar, anges i två delar: den första, med en 55-dagars längd, av teoretisk-praktiska lektioner vid ICIF huvudkontor, kompletterad med pedagogiska fältresor; den andra består i en 120-dagars praktikplats (valfritt, ingår inte i prenumerationskostnaden) på restauranger som skolan har valt.

Mästaren undervisar regionala traditionella rätter och dess modernskapande utveckling, de grundläggande teknikerna, lämpliga dekorationer, presentationskunsten och andra grundläggande begrepp på jordbruksprodukter, kryddor, aromatiska örter, livsmedelsråvaror, samt en detaljerad studie av viner och oljor.

Under sin vistelse på skolan kommer alla elever att delas upp i grupper och kommer att vända sig om att förbereda alla ingredienser som behövs för recepten. De kommer också att vara inblandade i praktiska uppgifter som utförs både i köket och matsalen.

Minsta närvaro 12 - maximalt 24.

Varaktighet

Kursen har en total längd på 6 månader:

  • 9 veckor teoretiska och praktiska lektioner vid institutet
  • 15 veckor praktik (valfritt) på en italiensk restaurang som tidigare valts av institutet.

De som kan anmäla är:

  • Innehavare av examensbevis från högskolans gästfrihetsinstitut eller -centra
  • Utländska och italienska experter från livsmedels- och vinsektorn
  • Arbetstagare från sektorn med minst tre års dokumenterad erfarenhet inom gästbranschen världen över.

Lektion ämnen

Matlagning

  • Allmän kunskap och teknisk ordförråd. Traditionell, regional och modern-kreativ matlagning
  • Italiensk regional mat: kryddor, örter och kryddor, såser, kall och varm antipasti, kallskuret och salami, färska, torkade och fyllda pasta, ris, gnocchi, polenta, vita och röda kött, vilt, skaldjur, grönsaker, svamp, ost
  • Förberedelse av de viktigaste regionala rätterna
  • Innovativa matlagningsmetoder (vakuum, låg temperatur och rökning)
  • Utarbetandet av menyer för matintoleranser

Bakverk

  • Torra bakverk och gjorda degar, grundläggande krämer, maränger, chokladarbete
  • Förberedelse av kakor, godis och traditionella små bakverk
  • Restaurang desserter

Bröd

  • Proving och bakningsteknik
  • Brödpinnar, focaccia och pizza

Glassproduktion

  • Grundläggande förberedelser för glass och sorbet
  • Glasskakor och semifreddos
  • Sorbets i moderna köket

Vin

  • Italienska territorier och vinodling
  • Placering av huvudsakliga italienska druvsorter och vinsteknik
  • Italienska etiketter: DOP (DOCG e DOC) e IGP (IGT)
  • Smaksättningsteknik: terminologi, metod, sensorisk analys
  • Mat och vinparing: specifika termer och metod, grafisk visualisering av praktiskt test
  • Vinlagringskriterier och betjäningstekniker

Restaurang

  • Matservicekonceptet i Italien. Trattorier, pizzerior, typiska och traditionella restauranger
  • Serveringsteknik
  • Matprovningar: metodologi, terminologi, sensorisk analys, grafiska utvärderingsblad
  • Sökandet efter typiska och traditionella smaker
  • Kunsten av gästfrihet och service
  • Hur man hanterar en italiensk restaurang

Mat produkter

  • Typiska produkter: egenskaper, näringsvärden och användning i dieter
  • Sensoriell analys av typiska produkter och aromatiska örter
  • Bearbetningstekniker
  • Besök på odlings- och produktionsområden, små laboratorier och stora livsmedelsföretag

Mat & Dryck Management

  • Restaurangförvaltning
  • Marknadsföringsstrategier och främja din egen restaurang
  • Introduktion till kostnaderna och till datorsystemet för beräkning av "matkostnad"
  • Planering och kontroll av utbudet för restaurangbranschen
  • Skapa och marknadsföra en meny

HALAL-certifiering - Matlagning för muslimer

  • Teoretisk introduktion till överensstämmelse med den islamiska troens diktat av medlemmar av HIA (INTERNATIONAL HALALUTHUTHITY)
  • Förberedelse av italienska rätter tillagade enligt HALAL dietary laws

HACCP och livsmedelssäkerhet

  • Anmärkningar om mikrobiologi som tillämpas på mat
  • Huvudsakliga FBD (livsmedelsburna sjukdomar)
  • Huvudsystem för lagring av livsmedel
  • Sanitära förfaranden (hygien på arbetsplatsen, personlig hygien)
  • HACCP-systemet
  • Rätt val av matkontaktmaterial och utrustning

italienska språket

  • Grundläggande kunskaper i italienska språket och grammatik
  • Gruppkonversationer

De beredda recepten kan variera beroende på säsong och produkttillgänglighet. Antalet recept beredda varierar beroende på svårighetsgraden och, när det gäller hands-on-klasser, från kompetensnivå och snabbhet för genomförandet av deltagande studenter.

Praktik (valfritt)

Den professionella praktikplatsen - valfri - äger rum i slutet av masterkursen på restauranger som tillhör Jeunes Restaurateurs d'Europe Association, med vilken ICIF har fastställt ett avtal.

Restaurangerna för praktikutbildningen väljs av ICIF erfarna personal. Här kan eleverna praktisera och förbättra de färdigheter som lärt sig under kursen, samt förbättra kunskapen i deras specifika intresseområde.

Gruppen är uppdelad och varje student skickas till en annan restaurang.

Styrelse och boende levereras av restauratörer som är värd för studenterna, som ger dem boende till deras förfogande.

avgifter

Avgiften för Master Course är 10.000,00 Euro. Avgiften för kursen inkluderar:

  • Boende på institutets pensionat i mini-lägenheter (bestående av två rum med en, två eller tre sängar och ett badrum) med frukost ingår under 9 veckor
  • Måltider på skolan från måndag till lördag (skolan är stängd på söndagar och på helgdagar)
  • Teoretisk-praktiska lektioner, enligt planerat program
  • Utbildningsmaterial (hand-outs, audiovisuella hjälpmedel etc.)
  • Livsmedel för lektioner och smakprov
  • Användning av utrustning och verktyg under lektioner i utsetts klassrum
  • En komplett kockens uniform som består av: Kockjacka med Institutets logo, ett par kockbyxor, ett förkläde med Institutets logotyp och en bomullsbandana med Institutets logotyp
  • Bistånd, under kursen, i de byråkratiska förfarandena för utfärdande av tillfälligt uppehållstillstånd och av skatteidentifikationsnummer
  • Diplom från institutet efter avslutad kurs

Allt som inte nämns ovan ingår inte.

ÖVRIGA AVGIFTER INTE INKLUDERAS I KURSENS AVGIFTER:

  • 50 € för sjukförsäkringen som täcker de grundläggande sjukvårdsutgifterna och kostnaderna eller återhämtningen till sjukhuset endast vid olyckor under arbetstiden under hela kursperioden (endast om studenten inte redan föreskriver en sanitär försäkring i sin egendom Land).
  • 50 € för dem som avser att utnyttja gruppbussöverföringen, endast vid ankomst till Italien, organiserad av ICIF institutet på söndagen före kursens början, från flygplatsen Milano Malpensa. Betalningen av 50 euro kan ske i balansräkningen genom banköverföring, eller kontant eller med kreditkort på ICIF Directions ICIF den första dagen av kursen.

Om skolan

Frågor

Liknande kurser

  • Master i gastronomi och kulinarisk förvaltning
    • Castellón de la Plana, Spanien
  • Magisterexamen i livsmedelsjäsning
    • San Sebastián, Spanien
  • Magisterexamen i gastronomisk journalistik och kommunikation
    • San Sebastián, Spanien