Keystone logo
International Hellenic University (IHU)

International Hellenic University (IHU)

International Hellenic University (IHU)

Introduktion

International Hellenic University (IHU) grundades ursprungligen genom lag (nr 3391/2005) och var baserat i Thessaloniki, Grekland. IHU var Greklands första offentliga universitet där programmen endast undervisades på engelska och bestod av tre (3) skolor som erbjöd tjugofyra (24) masterprogram.

Det internationella helleniska universitetet återupprättades genom lag (nr 4610/2019), är baserat i Thessaloniki, består av nio (9) skolor och trettiotre (33) avdelningar och är beläget i Thessaloniki, Kavala, Serres, Drama, Katerini , Kilkis, Didymoteicho. De två skolorna (Högskolan för humaniora, samhällsvetenskap och ekonomi och School of Science and Technology) vid IHU tillhör University Center of International Programs of Studies (UCIPS) vid International Hellenic University som erbjuder program som endast undervisas på engelska .

UCIPS, utvecklat för att underlätta moderna inlärningsmetoder, ligger på ett 16 000 m² stort campus utanför Thessaloniki, den näst största staden i Grekland med en oavbruten historia på 2 300 år. Våra toppmoderna faciliteter, såsom virtuella klassrum, elektroniska bibliotek, IT-labb, Digital Manufacturing och Material Characterization Laboratory och Molecular Ecology/Molecular Biology Lab skapar en miljö som främjar högre lärande och forskning för våra studenter.

Faciliteter

Våra toppmoderna faciliteter, såsom virtuella klassrum, elektroniska bibliotek, IT-labb, Digital Manufacturing och Material Characterization Laboratory och Molecular Ecology/Molecular Biology Lab skapar en miljö som främjar högre lärande och forskning för våra studenter.

Ackreditering

Ackrediteringsprocess av DOATAP för kandidater som innehar grundexamen som förvärvats utanför Grekland

Enligt grekisk lag, för att bli antagen till ett forskarutbildningsprogram vid en offentlig institution (som vårt universitet), en kandidatstudent som har en grundexamen från en icke-grekisk institution, måste institutionen inkluderas i det nationella registret för utländska Erkända högre utbildningsinstitut av DOATAP – Hellenic National Academic Recognition and Information Centre (Hellenic NARIC) (i enlighet med punkt 4 i artikel 304 i den grekiska lagen 4957/2022).

DOATAP – Hellenic National Academic Recognition and Information Centre (Hellenic NARIC) är det officiella organet i Grekland för akademiskt erkännande av titlar och kvalifikationer som tilldelas av utländska högre utbildningsinstitutioner, samt för tillhandahållande av korrekt information om högskoleinstitutioner och kvalifikationer i Grekland och utomlands. Enligt artikel 304 i lag 4957/2022 är universitet och forskningscentra ansvariga för erkännandet av den utländska titeln. För detta ändamål undersöker universitet och forskningscentra om den institution som tilldelar titeln ingår i det nationella registret över erkända utländska institutioner och om titeln i sig ingår i det nationella registret över titeltyper av erkända utländska institutioner som publiceras på DOATAP-webbplatsen.

Antagningskrav för programmet

Visa ditt engagemang och din vilja att lyckas i handelshögskolan genom att ta GMAT-provet – det mest använda provet för antagning som mäter ditt kritiska tänkande och resonemang.

Ladda ner GMAT-miniquizet för att få en smak av frågorna du hittar i provet.

Platser

 • Thessaloniki

  International Hellenic University 14th km, 57001, Thessaloniki

  • Thessaloniki

   Thessaloniki, Grekland

   Frågor