Keystone logo
Institut Polytechnique de Paris

Institut Polytechnique de Paris

Institut Polytechnique de Paris

Introduktion

Institut Polytechnique de Paris översikt

Institut Polytechnique de Paris är ett institut för vetenskap och teknik i världsklass som omfattar fem prestigefyllda franska ingenjörsskolor: École Polytechnique, ENSTA Paris, ENSAE Paris, Télécom Paris, Télécom SudParis.

Ett campus strax utanför Paris

Beläget på Plateau de Saclay, Institut Polytechnique de Paris campus sina fem grundande skolor. Det erbjuder studenter, lärare och personal förstklassiga faciliteter för att utöva sina aktiviteter i en livlig och stimulerande miljö. Beläget i hjärtat av en av världens åtta främsta innovationshubbar, drar campus nytta av den dynamik som skapas av privata och offentliga aktörer baserade inom klustret. Idealiskt beläget strax utanför Paris, är campus lättillgängligt med kollektivtrafik, vilket gör att studenter och lärare kan dra fördel av den ekonomiska dynamiken och det rika kulturlivet i den franska huvudstaden

Banbrytande disciplinär och tvärvetenskaplig forskning

Forskningen vid Institut Polytechnique de Paris bygger på den erkända expertisen från dess skolor inom tio stora discipliner: Biologi; Kemi och processer; Ekonomi; Information, kommunikation och elektronik; Datavetenskap, data och AI; Matematik; Mekanik och energi; Fysik; Humaniora, konst, litteratur och språk; Samhällsvetenskap och management. De forskningsprogram som inrättats av disciplinavdelningarna identifierar nyckelområden och utvecklar tvärvetenskapliga forskningsprojekt i samarbete med industrin. Forskningen fokuserar på 12 forskningsområden: Miljö & klimat ; Energiomställning ; Artificiell intelligens och datavetenskap ; Nätverk och Internet of Things ; Matematik och digital simulering ; Cybersäkerhet ; Försvar ; Geopolitik och strategi ; Innovativa material och kvantteknologier; Laser och plasma Science ; Robotik ; Bioteknik. För detta ändamål har Institut Polytechnique de Paris inrättat stora tvärvetenskapliga centra för att anta vår tids största ekonomiska och sociala utmaningar.

Campus funktioner

Våra skolor

École polytechnique

École polytechnique, även känd som L'X, är den ledande franska institutionen som kombinerar forskning, akademiker och innovation på toppnivå inom vetenskap och teknik. Dess olika utbildningar på grund- och forskarnivå – Bachelor of Science, Ingénieur Polytechnicien (Master's Level Program), Master's och PhD – är mycket selektiva och främjar en spetskultur med stark tonvikt på vetenskap, förankrad i humanistiska traditioner. Som ett brett internationaliserat universitet erbjuder École polytechnique en mängd olika internationella program och lockar ett växande antal utländska studenter och forskare från hela världen (för närvarande 40 % av studenterna och fakultetsmedlemmar). École polytechnique erbjuder en exceptionell utbildning för att förbereda duktiga män och kvinnor att utmärka sig i nyckelpositioner på högsta nivå och leda komplexa och innovativa projekt som möter utmaningarna i 2000-talets samhälle, allt samtidigt som de behåller en stark känsla för deras civila och sociala ansvar. Med sina 23 laboratorier, varav 22 är gemensamma forskningsenheter med det franska nationella centret för vetenskaplig forskning (CNRS), utforskar École polytechnique Research Centre gränserna för tvärvetenskaplig kunskap för att ge stora bidrag till vetenskap, teknik och samhälle. École polytechnique är en av grundarna av Institut Polytechnique de Paris . Forskningen vid Institut Polytechnique de Paris bygger på den erkända expertisen från dess skolor inom tio stora discipliner: Biologi; Kemi och processer; Ekonomi; Information, kommunikation och elektronik; Datavetenskap, data och AI; Matematik; Mekanik och energi; Fysik; Humaniora, konst, litteratur och språk; Samhällsvetenskap och management. De forskningsprogram som inrättats av disciplinavdelningarna identifierar nyckelområden och utvecklar tvärvetenskapliga forskningsprojekt i samarbete med industrin. Forskningen fokuserar på 12 forskningsområden: Miljö & klimat ; Energiomställning ; Artificiell intelligens och datavetenskap ; Nätverk och Internet of Things ; Matematik och digital simulering ; Cybersäkerhet ; Försvar ; Geopolitik och strategi ; Innovativa material och kvantteknologier; Laser och plasma Science ; Robotik ; Bioteknik. För detta ändamål har Institut Polytechnique de Paris inrättat stora tvärvetenskapliga centra för att ta sig an vår tids största ekonomiska och sociala utmaningar.

ENSTA Paris

ENSTA Paris grundades 1741 under namnet Royal Shipbuilding Engineers School och är den äldsta franska ingenjörsskolan. Dess utbildningsprogram kännetecknas av ett tvärvetenskapligt tillvägagångssätt för att utveckla mångsidiga ingenjörer, en stark internationell exponering, en initiering till forskning, innovation och entreprenörskap. Kvaliteten på ENSTA Paris utbildningsprogram ligger också på dess permanenta fakultetsmedlemmar (professorer och forskare) som på ingripande av många talare från den ekonomiska och industriella världen. IP Paris drar nytta av ENSTA Paris välrankad i Frankrike och känd expertis inom områdena transportsystem, energi, artificiell intelligens, matematisk teknik och komplex systemteknik.

ENSAE Paris

ENSAE Paris grundades för mer än 75 år sedan och har ett unikt utbildningsprojekt som kombinerar en hög nivå av behärskning i tillämpad matematik, statistik och ekonomisk analys. Dess utbildningsprojekt har utvecklats under decennierna som svar på ekonomins behov och förändringar i forskningen. IP Paris drar nytta av ENSAE Paris unika expertis inom ekonomi och kvantitativ sociologi, datavetenskap, finans och försäkring. ENSAE Paris är också en del av gruppen av nationella skolor för ekonomi och statistik (gener).
Lär dig mer om utbildningsprogram och forskning på ENSAE Paris

Télécom Paris

Télécom Paris är Frankrikes ledande ingenjörskola för digital teknik. Skolan ger dig den kompetens du behöver för att förnya och främja entreprenörskap i en digital värld med hållbart fokus.

Télécom Paris grundades 1878 och erbjuder utmärkt undervisning, tvärvetenskaplig forskning på toppnivå och innovativa faciliteter: fab-lab, e-lab, designstudio och inkubatorer.

Våra huvudområden omfattar: datavetenskap och artificiell intelligens, cybersäkerhet, matematisk modellering, bild- och signalbehandling, digital innovation, maskininlärning, Internet of Things (IoT), mycket stora nätverk och system, moln- och kvantberäkningar, 5G och 6G mobil. nätverk, blockchain, inbyggda system och telekommunikation.

Utexaminerade från Télécom Paris åtnjuter exceptionell anställningsbarhet inom alla affärssektorer, i Frankrike och utomlands. Skolans starka band med företag, dess höga andel internationella studenter och professorer och dess rika studentliv på vårt helt nya campus kommer att hjälpa dig att uppnå din fulla potential.

En grundare av IP Paris, Télécom Paris är också medlem i Institut Mines Télécom (IMT).Télécom SudParis

Télécom SudParis grundades 1979 och utbildar ingenjörer inom området informations- och kommunikationsteknik. Dess utbildningsprogram är baserat på ett innovativt tillvägagångssätt som gynnar skräddarsydda akademiska program som erbjuder teoretiska kurser, projektbaserat lärande, såväl som affärspraktik. Télécom SudParis leder också viktiga forskningsaktiviteter. IP Paris drar nytta av sin djupa kunskap om alla ämnen relaterade till IKT, såsom nätverk, informationssystem, multimedia, modellering och tillämpad matematik. Telecom SudParis är baserat på Saclay Plateau med de andra fyra IP Paris-skolorna. Det har också sitt andra campus i Evry som är en integrerad del av IP Paris campus. Télécom SudParis är också en skola för Institut Mines-Télécom.

  Visumkrav

  Studentvisum för lång vistelse

  Om du är medborgare i ett land inom Europeiska ekonomiska samarbetsområdet (EU-länder (EU), Island, Norge och Liechtenstein) eller Schweiz, behöver du inget visum för att studera i Frankrike.

  Om du inte är medborgare i ett land inom Europeiska ekonomiska samarbetsområdet (EU-länder, Island, Norge och Liechtenstein) eller Schweiz måste du begära ett från vår partner Campus France, som är giltigt som ett franskt uppehållstillstånd (VLS-TS = Visa étudiant Long Séjour valant Titre de Séjour).

  Detta visum tillåter dig att stanna i Frankrike i ett år. Du behöver inte ansöka om uppehållstillstånd under denna tid. Ditt visum måste godkännas av OFII (det franska immigrations- och integrationskontoret) inom de första 3 månaderna efter din ankomst till Frankrike.

  Visumansökan

  Hitta ditt Campus France-utrymme på Campus France-webbplatsen

  • Fall 1: Om ditt hemland är ett av de 46 länder som omfattas av förfarandet "Études en France" ("Studier i Frankrike"), registrera dig på plattformen "Etudes en France" och ladda upp de nödvändiga dokumenten. Campus France kommer att kontrollera din visumansökan innan du skickar in den till det franska konsulatet.

  • Fall 2: Om inte måste du ansöka om din visumansökan direkt hos den franska ambassaden eller konsulatet i ditt hemland. Hitta all information om visumansökningar på france-visas.gouv.fr och ditt konsulats kontaktinformation vid franska ambassader och konsulat

  Alumnstatistik

  Platser

  • Palaiseau

   Route de Saclay Palaiseau CEDEX, 91128, Palaiseau

  Frågor