Keystone logo
Institute of Advanced Design Studies

Institute of Advanced Design Studies

Institute of Advanced Design Studies

Introduktion

Introduktion

Institute of Advanced Design Studies (ADES) är en oberoende designskola som erbjuder studieprogram i hållbarhet för forskarstuderande och yrkesverksamma. Våra program bygger på en tvärvetenskaplig strategi för hållbarhet och vi accepterar studenter från alla bakgrunder. Vi erkänner komplexiteten och multidisciplinariteten i de utmaningar vi står inför idag med klimatförändringar, miljöförstöring, arbetsliv och förändringarna i det globala samhället och att en ny typ av expertis behövs för att tackla dessa utmaningar.

ADES är byggt för att utbilda en ny typ av formgivare, utrustade med designtänkverktyg och designprocessverktyg, kända för att arbeta i tvärvetenskapliga team, samtidigt som de har befogenhet att använda sin egen disciplin, vare sig det är i design, kemi eller bioingenjör, för att lösa multi- dagens disciplinära problem. Istället för att ha en traditionell fakultet, arbetar ADES med gästmoderatorer som är globala tankeledare från en mångfald av discipliner, från designers till biologer, ingenjörer och filosofer för att uppnå helhetssyn som är lämpliga för att lösa dagens problem.

ADES-upplevelsen

På ADES kommer du inte bara att lära dig; du kommer att arbeta med våra gästmoderatorer - inflytelserika ledare från hela världen , som tror att det är dags att engagera designtänkande för att lösa globala utmaningar och främja mönster som kommer att gynna mänskligheten och miljön. Intensiv interaktion med dessa experter i ADES-studion gör att du kan samarbeta som en del av en uppslukande inlärningsupplevelse med den gemensamma ambitionen att utforma omfattande designbaserade lösningar.

Globala trender visar fler utbildningssammanställningar , som förbigår de silotyper som vi är vana vid. I ADES-studion arbetar vi mycket som ett co-lab. Vi erbjuder natur- och mänskligt värderad designutbildning, i kombination med dagens tekniska och vetenskapliga framsteg. Vi arbetar för att komplettera befintliga utbildningsprogram och öka utbildningens mångfald för hållbarhet inom olika discipliner. ADES-studion arbetar med design som produktiv vetenskap, designfilosofi och metodik. Våra kurser får teori att bära på praktiken; att inspirera och påverka de åtgärder som vidtagits i traditionella metoder för design, arkitektur, teknik, teknik samt andra områden där materialutgångar produceras.

Vårt läge

Institutet är baserat på Art Quarter Budapest (AQB), ett gammalt bryggeri vid floden Donau, förvandlat till ett internationellt centrum för samtida konst . Art Quarter, som ligger i den livliga staden Budapest , är värd för inspirerande inomhus- och utomhusutställningsplatser, flera byggnader med verkstadsstudior och bostäder. ADES Studio på AQB fungerar som en öppen plats där vi rymmer föreläsningar och workshops, samt grupparbete och privata studier. Studion är alltid tillgänglig för våra studenter utanför sessionstimmar för forskning och modulprojektarbete. Studenterna har också tillgång till gemensamma rum utrustade med kök och avkopplande områden. Konstkvarterets mångkulturella och kreativa atmosfär samlar människor för att tänka, skapa och samarbeta.

ADES People and Network

ADES är en relativt liten organisation men med starka relationer inom den globala kreativa och miljöindustrin som arbetar med ett nätverk av partners inom design, teknik, bioteknik, konst och andra discipliner i Europa och globalitet. Detta ovärderliga nätverk ger ADES-studenter samarbete och anställningsmöjligheter efter examen.

Som ADES-examen kommer dina kunskapsuppsättningar att berikas med designtänkande för hållbarhet som är tillämpliga för att lösa dagens tvärvetenskapliga problem . ADES-kandidater kommer att bilda alumner - ett globalt nätverk av tankeledare inom hållbarhet, dedikerat till att arbeta med designbaserad natur och mänskliga värdestyrda lösningar.

132068_iads_1500x1000_086.jpg

Varför studera med ADES och varför NU?

Fokuset på hållbarhet idag är enormt. Insatserna runt om i världen är i tid, eftersom klimatförändringar och människors fotavtryck i miljön visar sig på en skala som vi helt enkelt inte är beredda på. Uppmaningen att ”agera nu” är verkligen brådskande. ADES byggdes för att svara på detta brådskande. Men inte med fler gröna produkter, system och tjänster, utan med en idé om att vi behöver ”head-on innan våra hands-on” för att komma fram till verkligt radikala lösningar. Tanken på att vi inte kan lösa våra problem med samma verktyg som skapade dem. Nytt designtänkande för hållbarhet behövs som informerar om de åtgärder som så snabbt krävs.

Fördelarna med att studera med ADES

1. Centraleuropeiskt läge

Budapest, Ungerns huvudstad är en historisk och eklektisk stad med ett rikt och varierat kulturliv. Du kan hitta arkitektoniska skatter, många museer, en rad läkande termiska vatten och ett nattliv som är oöverträffat i Östeuropa och Centraleuropa. Det är också en studentcentrerad och prisvärd stad, särskilt i västeuropeiska termer.

2. Specialister i design för hållbarhetsstudier

Vi är en banbrytande, oberoende designskola som är dedikerad till att vägleda våra studenter att bli tankeledare inom hållbarhet.

3. Gästmoderatorer i världsklass

ADES-studenter arbetar med allmänt erkända forskare, forskare, formgivare och innovatörer som är i framkant för att förändra vårt samhälle genom sitt arbete.

4. Kreativ, inkluderande inlärningsmiljö

ADES-lärandemiljön är en verkligt tvärvetenskaplig utbildning och tillåter experiment, kreativitet och radikal innovation inom studiemetoderna och resultat samtidigt som den är öppen för kulturell och disciplinär mångfald som åtföljer multidisciplinära grupper.

5. En-mot-en handledning

ADES erfarna handledare är alltid tillgängliga för diskussioner och för att ge vägledning till enskilda studenter och grupper. ADES-studion fungerar som alla små produktdesignstudior, samlaboratorier eller tankesmedlar där studenter, moderatorer och handledare har lika tillgång till kunskapsgenererande aktiviteter och där målet är samgenerering av kunskap.

6. Verklighetsfokuserade kurser

Vår roll i global utbildning är att vara banbrytande inom designutbildning för hållbarhet för tvärvetenskapliga studenter. Vi arbetar för att komplettera befintliga utbildningsprogram och öka utbildningens mångfald för hållbarhet inom olika discipliner. I våra kurser lär eleverna mer än att göra grönare design; de undersöker hur vi anpassar våra nuvarande organisationer och system till en värld som leds av principer om ekologi, hållbarhet och resiliens.

7. International Student Community

Våra studenter är kreativa och nyfikna, har redan en färdighetsbas och en examen i en disciplin och letar efter att föra sina kunskaper och specialisera sig i hållbarhet. Våra klasser består av individer med alla kulturella och disciplinära bakgrunder, till exempel inom produkttjänstdesign, arkitektur, teknikteknik, även kandidater inom naturvetenskap, samt konstnärer, antropologer och filosofer.

8. Utbildning i samlaboratoriet

Istället för att bara lära sig en ny färdighet, arbetar ADES-studenter i grupper och tillsammans som ett team för att tillsammans skapa nya tankemetoder som kan tillämpas på framtida praxis inom design, arkitektur, teknik och social utveckling. Gästmoderatorerna och föreläsarna tar med sig de senaste kunskaperna inom sina områden, och bibehåller därför alltid ADES-arbetets relevans för att lösa tidens mest angelägna problem. Dessutom möjliggör ADES-kurser, sommarskolor och studieturer nya kulturella och disciplinära perspektiv bortom ADES-studion.

11. Designa tankekunskaper för radikal hållbarhet

ADES-studenter kommer att kunna gå vidare än att använda affärslösningar som vanliga designlösningar för mänsklig önskvärdhet och tänker inte på mänskliga, produkt- eller affärscentrerade sätt, men de kommer att förstå att den mest kritiska begränsningen i alla designinsatser kommer från radikala hållbarhet, som att upprätthålla vår existens tillsammans med vår planets existens. Vårt uppdrag är att överföra en tvärvetenskaplig designutbildning så att våra studenter kan bidra till en blomstrande miljö.

12. Studieresor

Kursprogrammet inkluderar studieturer där studenterna kan få externa kulturella och disciplinära upplevelser.

Plats

Budapest, Ungern. ADES Studio är baserat på Art Quarter Budapest.

132066_artquarterbudapest.jpg

Foto: AQB

Hemsida

https://ades.design/

Platser

  • Budapest

    Institute of Advanced Design Budapest Nagytétényi út 48-50 Budapest, Hungary, 1222, Budapest

Program

    Institutionen erbjuder även:

    Frågor