Keystone logo
Instituto Politécnico de Setúbal (Polytechnic Institute Of Setubal)

Instituto Politécnico de Setúbal (Polytechnic Institute Of Setubal)

Instituto Politécnico de Setúbal (Polytechnic Institute Of Setubal)

Introduktion

Polytechnic Institute of Setúbal (IPS) är en offentlig institution för högre utbildning som ingår i det polytechnic subsystem.

IPS förekommer inom ramen för skapandet i Portugal av det nya yrkeshögskolan för högre utbildning 1979, som initialt integrerade de två skolorna i Setúbal; Escola Superior de Tecnologia (ESTSetúbal) och Escola Superior de Educação (ESE). För närvarande inkluderar IPS, utöver dessa, ytterligare tre skolor: School of Business Sciences (ESCE), School of Technology i Barreiro (ESTBarreiro) och School of Health (ESS). De fem gymnasieskolornas aktiviteter samordnas av de centrala tjänsterna. Det finns också en sjätte organisationsenhet, inriktad på att stödja studenter: Social Action Services (SAS), som ansvarar för boende, mat, psykologiskt stöd och sport och fritidsaktiviteter.

Som en offentlig institution har IPS som huvudfinansiär staten genom de medel som är registrerade i statsbudgeten, som kompletteras med egna intäkter från studieavgifter, forskningskontrakt och tjänster utomlands. Rekrytering, urval och utvärdering av lärarpersonal och teknisk och administrativ personal som inte är lärare, inramas av respektive karriärstadgar, liksom av andra centrala regler som är utformade för alla tjänstemän. I sin tur begränsas rekryteringen av personal, både i antal och i kategorier, också av lagar och budgetbegränsningar.

Driften av IPS styrs av stadgar, publicerade i Diário da República.

Platser

  • Setúbal Municipality

    Setúbal Municipality, Portugal

    Frågor