Keystone logo
© IPAG IE
IPAG Business School

IPAG Business School

IPAG Business School

Introduktion

IPAG Business School är en fransk institution för högre utbildning i Paris och Nice på franska rivieran. Vårt uppdrag är att utbilda chefer om snabbt föränderliga världsomspännande miljöer och att producera kvalitetsforskning med nationell och internationell synlighet. Skolan förlitar sig på forskning på toppnivå som berikar de akademiska principerna för sina ämnen, ett bra nätverk med näringslivet, en uppskattning bland eleverna för mångfalden av kulturer och kunskaper, och att höja våra elevers medvetenhet om stora samtida frågor och etik.

Skolan erbjuder en rad program från BTS (2-årig examen) till DBA (8-årig examen), inklusive Bachelor (3-årig examen), MBA (5-årig examen) och Grande École-programmet (5-årig examen) Master's Degree och EFMD ackrediterade). Vi har också skräddarsytt onlineprogram för dem som föredrar större flexibilitet i sina studier. Proffs kan också följa olika korta kurser eller diplomkurser som master i Management & CSR från IPAG Executive Education. Genom att förlita sig på ett internationellt nätverk av mer än 130 partneruniversitet i 37 länder, har studenter ett stort urval av internationella destinationer att välja mellan när de bestämmer sig för att studera en termin utomlands. Varje år välkomnar skolan mer än 1 000 utländska studenter som lockas av franska handelshögskolor och IPAG-program. Dessutom, med ledande forskning, visas IPAG i de mest kända rankningarna (Shanghai, RePEc).

Vårt uppdrag

Att utbilda chefer för snabbt föränderliga världsomspännande miljöer och att producera kvalitetsforskning med nationell och internationell synlighet

För detta ändamål förlitar sig IPAG Business School på:

 • Forskning på toppnivå som berikar de akademiska principerna för sina ämnen
 • Ett bra nätverk med näringslivet
 • En uppskattning bland eleverna för mångfalden av kulturer och kunskaper
 • Öka våra elevers medvetenhet om stora samtida frågor och etik
 • Vårt mål är att utbilda mångkunniga, anpassningsbara och ansvarsfulla chefer.

Campus funktioner

I Paris, vid foten av Eiffeltornet och i hjärtat av området Saint-Germain des Prés
I hjärtat av Paris erbjuder vårt campus beläget vid Beaugrenelle i det 15:e arrondissementet 5 000 kvm, komplett med ett mediabibliotek, många studierum och en cafeteria. Vårt "historiska" parisiska campus är idealiskt beläget i hjärtat av Saint-Germain-des-Prés, en höjdpunkt för huvudstadens kulturella och intellektuella liv.

I Nice, inbäddat mellan havet och bergen
IPAG Business School har också varit rotad i hjärtat av Nice i mer än 30 år, på platsen där den tidigare Chambre des Métiers låg. Vårt campus, som är historiskt listat, välkomnar mer än 1 000 studenter av över 40 nationaliteter. Studiemiljön är idealisk: två stora teatrar, en trädgård, en cafeteria och en solig terrass.

  Stipendier och finansiering

  Meritstipendium

  Varje år, på varje campus, belönas de bästa studenterna på Grande École-programmet utanför PGE3 för sina utmärkta resultat i form av reducerade studieavgifter.

  Behörighetskriterier: Akademiska resultat.
  Värde: Ekonomiskt pris från skolan för de 3 bästa eleverna i varje superkampanj, oavsett elevens status (växelvis eller inte). Om alternerande: överförs till eleven. För PGE5 tilldelas de första 3 eleverna i den inledande utbildningens superkampanj och de första 3 eleverna i Double Diploma superkampanjen.

  Excellence Stipendium

  50 % rabatt på studieavgiften för det första året beviljas:

  • Till alla elever som klarat studentexamen med högsta betyg
  • Till studenter på statliga stipendier som klarat studentexamen med ära

  IPAG-stipendium

  Skolan har inrättat specifika stipendier för Grande École- och Bachelor-programmen, beviljade av en fördelningskommitté, med förbehåll för behovsprövade och akademiska resultat. Detta stipendium är tillgängligt för Grand École Programme, Bachelor och BTS-studenter.

  Ranking

  IPAG har inkluderats i topp 10 franska institutioner i Research.coms "Universities Ranking" i kategorin "Ekonomi och finans". Detta är en stor belöning för skolans fakultet och alla dess lärare-forskare.

  4:e franska handelshögskolan IPAG är nu rankad på 9:e plats i topp Frankrike för forskning inom ekonomi och finans. Som den 4:e största franska handelshögskolan ansluter den sig också till världens topp 300 (282:a) som domineras av giganterna Harvard University, Massachusetts Institute of Technology (MIT) och University of California Berkeley. För Duc Khuong Nguyen, dekanus för fakulteten och forskning vid skolan, « återspeglar denna rankning det enorma arbete som utförts av IPAG:s lärare-forskare, kvaliteten på deras publikationer i de mest prestigefyllda internationella tidskrifterna och konsekvensen i de ansträngningar som gjorts under flera år nu ».

  En gång om året uppdaterar Research.com sin rankning av de främsta forskningsutförande universiteten och skolorna inom vetenskapliga områden, allt från datavetenskap och teknik till matematik, neurovetenskap, ekonomi, finans och medicin. Metodiken som används av plattformen bygger på användningen av bibliometriska data och granskning av arbetet från över 160 000 forskare från ett halvt tusen institutioner. Det är därför IPAG-forskarnas vetenskapliga publikationer och deras inflytande – genom de citeringar de får – som har gjort det möjligt för skolan att erhålla detta pris.

  IPAG är mycket stolt över sin position i denna ranking och blickar nu mot den prestigefyllda Shanghai-rankingen där den har dykt upp varje år sedan 2016 - resultaten väntas under sommaren.

  Studentberättelser

  Platser

  • Paris

   Rue du Théâtre, 10, 75015, Paris

  • Nice

   Boulevard Carabacel, 4, 06000, Nice

  • South Wales

   South Wales, Wales, New York,USA, 14139, South Wales

  • Bournemouth

   Bournemouth, England ,United Kingdom, , Bournemouth

  • Griffith

   Griffith, Griffith City Council, New South Wales, Australia, 2680, Griffith

  • Paris

   Rue du Théâtre,10, 75015, Paris

   Frågor