Keystone logo
Instituto Politécnico de Santarém

Instituto Politécnico de Santarém

Instituto Politécnico de Santarém

Introduktion

Presentation och stadgar

Den IPSantarém är en offentlig yrkes högskola i samhällets tjänst, åtagit sig att kvalificerade pensionärer, för produktion och spridning av kunskap, skapande, överföring och spridning av kunskap om en professionell natur, kultur, vetenskap, teknik, konst, målinriktad forskning och utveckling, med betoning på centrala av studenten och det omgivande samhället i en internationell ram.

IPSantarém

Den skapades den 26 december 1979 av lagdekret nr 513 T / 79. I början förstod jag den agrara School of Santarém och Högskolan för lärande i Santarém. I slutet av 1985 skapades School of Management and Technology Santarém. År 1986 var det integreras i Institute of Tomar Tekniska Högskola, 1997, gav upphov till Polytechnic Institute of Tomar. År 1997 skapade den Rio de Sport School Major och 2001 integrerades i hälsa School of Santarém. IPS är erkänd som ett centrum för utveckling och en referens inom utbildning, kultur och forskning utvecklas i regionen, som skapas på 70-talet, omfattar för närvarande fem skolor, fyra i staden Santarém och staden Rio Maior. Integrerad vid Institutet är också socialtjänsten, som ger boende till studenter, stipendier, matsalar, medicinskt stöd, liksom ett antal idrottsanläggningar att öva olika sporter, viss utsträckning att escalabitana gemenskap.

Den IPSantarém främjar institutionellt samarbete och effektiv rörlighet av alla dess agenter, både nationellt och internationellt, särskilt inom det europeiska området för högre utbildning och gemenskap av portugisiskspråkiga länder.

Deltar i sambandsverksamhet för samhället, inklusive spridning och överföring av kunskap samt ekonomiska värdet av vetenskaplig kunskap och skapa förutsättningar för alla vederbörligen kvalificerade medborgare att få tillgång till högre utbildning och lärande hela livet.

Platser

  • Santarém

    Complexo Andaluz Apartado 279 2001-904, , Santarém

Frågor