Keystone logo
© Domus Academy
ISAD - Istituto Superiore di Architettura e Design

ISAD - Istituto Superiore di Architettura e Design

ISAD - Istituto Superiore di Architettura e Design

Introduktion

SKOLA

ISAD har som mål att erbjuda högkvalitativ yrkesutbildning inom arkitektur och design. Efter mer än 30 års erfarenhet är institutet involverat i en ständig utvecklings- och förändringsprocess som gör det möjligt att uppdatera om didaktikens adress eller de lärare som för närvarande är unga yrkesverksamma engagerar sig antingen i frilans yrket eller in i Det kritiska eller redaktionella fältet. En förändring som under alla omständigheter inte har skadat institutets ursprungliga anda som bygger vidare på arbetsgrupperna, om lärarnas närvaro, på eleverns sociala liv, på utbytbara erfarenheter och lärare också. Samhällets anda, där en bra konkurrens inte utesluter samarbetet och ömsesidigt utbyte.

Milan Galleria

historia

Etablerat i 1980 Av en grupp arkitekter är ISAD en 100% italiensk skola med en filosofi som syftar till att utbyta arkitektoniska idéer och praxis och att bilda professionella designers. ISAD har nyligen bekräftats vara "Milanese School of Interior Design".

1982 Den första kursen i Garden Design och senare på den första masterkursen i landskapsdesign. En kurs som har bildat nästan alla trädgårdsdesigners på Milaneseområdet och norra Italien.

1983 Den första bienniumkursen för "sjöarkitektur" för design av segel- och motorbåtar, erbjuds idag som en verkstad om "interiörbåtdesign".

1984 Workshop och kortsiktigt seminarium om smyckedesign med Ivo Misani, "The Cellini Project". Den första kursen av "fotografering interiörer" med Luciana Mulas. ISAD är en catwalk av kända föreläsare av modern design.

1992 Den första kursen av "antikviteter" som hålls av internationella föreläsare inom antiken.

1993 Den viktigaste händelsen är "sagan" av Achille Castiglionis professionella erfarenheter, som har utformat en exklusiv utställning för ISAD på scenen på en Milanese teater i samarbete med de mest kända designfirmor som har producerat sina mästerverk. Catiglioni har underhållit allmänheten med levande föreställningar och berättelser som förklarar skapandet av var och en av sina produkter som var de viktigaste delarna av scenografiska designen.

1995 Början av samarbetet mellan ISAD och Kina. "Tong Ji University" i Shanghai uppmanar ISAD att hålla några konferenser på italiensk design och på ISADs utbildning. ISAD är inbjuden att delta i en tävling om återställandet av torninläggen i Shanghai "World Plaza". Som en vinnare av tävlingen designar och realiserar ISAD, som representeras av arkitekt Marinella Jacini, idag institutets direktör, alla gemensamma och offentliga områden i tornet. Arbetet i Kina fortsätter med deltagande i tävlingsprojekt och därefter till utformningen och genomförandet av "World Financial Center Mansion Building" i Peking och "International Shipping Building" i Shanghai.

arkitektur

1998 I partnerskap med Atelier Mendini främjar ISAD händelserna för Milan Design Week i Atelier Mendini Offices och i industriområdet för själva Prada-huvudkontoret via Orobia med Jacopo Foggini.

1999 För inledningen av sin nya campus i Orobia i Milano organiserar ISAD i samarbete med Atelier Mendini, 3 evenemang av händelser på temat färg, "Color is music".

2000 I samband med det tredje millenniet hålls en serie seminarier och föreläsningar: Enrico Baleri, Marco Ferreri, Franco Raggi, Aldo Cibic, Fabio Novembre (ISAD-student på 80-talet), Federico Bucci, Alessandro Vicari, Matteo Vercelloni, Luca Scacchetti . En veckas designverkstad med John Brookes, en högklassig brittisk trädgårdsdesigner.

2001 ISAD tilldelas av Provincia di Milano det bästa projektet för master-kursen "Beyond Barriers, design for disabled" i samarbete med HB Group.

2003 Internt konkurrens "Design with copper" lanserades av det italienska kopparinstitutet. Internt konkurrens "Plasticreativity" lanserades av företaget Makroform. Prototyperna för de vinnande projekten presenteras på en ISAD-utställning under Milan Design Week.

2004 Inledningen av partnerskapet med Rotational Design Association: Konkurrensen lanserades mellan studenterna i designskolorna i Milano för design av produkter som realiserats med rotationsdesigntekniken.

2005 Seminarium sponsrat av Comune di Romano Banco för stadsdesign förslag till kommunens parti och område.

2005 ISAD 25-årsjubileum! Under året arrangeras viktiga händelser:

 • "25: e ISAD-historier" -utställning av elevernas projektverk
 • "3 möten för ISAD 25-årsjubileum" föreläsningar om design:
 • Arkitekter en design Fungerar med Piero Lissoni och Fabio Novembre, moderator Enrico Morteo
 • Fotografi i arkitektur och design i Italien från 80-talet till idag med Gabriele Basilico och Maurizio Galimberti, moderator Alberto Moioli
 • Interiörer Made in Italy - interiörprojektet i Italien från 80-talet till idag med Jacopo Gardella, Piero De Martini och Matteo Vercelloni, moderator Giampiero Bosoni;
 • "1980/2005 Design, Firmor, Produkter" -utställning och konfrontation av designprodukter från 80-talet och år 2000 med deltagande av Abet Laminati, Alessi, Cassina, Cappellini, Fontana Arte, Luceplan, Luxottica, Rossi di Albizzate, Spazio 900, Venini. Utställningsdesign av Way SpA.
Designfärg

2008 Företaget "Caffè Parigi Ltd" i Dublin tilldelar ISAD organisationen av en inredningsverkstad baserad på en intern examenstudentkonkurrens om konceptdesignen av en "Retail Concept Bar" i hamnen i Dublin.
Designern av det vinnande projektet inviteras till Dublin för projektets genomförande under överinseende av ett lokalt arkitektkontor.

2009 Det kända företaget Colombo Design tilldelar ISAD en designverkstad för nya produkter av handtag och badrumstillbehör. Deltagarna, utvalda genom regelverk, realiserar ledande projekt för de nya produkterna. Prisutdelningen sker på Triennale di Milano och de vinnande projekten har tilldelats prototyperna för produktion av de relaterade objekten.

2010 Den första upplagan av mästaren i "Design Materials - Design Textile experiences" samordnad av Giorgio Correggiari. Mästaren, under sponsring av Milanos kommun, rådets avdelning "Ricerca, Innovazione e Capitale Umano" med samarbete av avdelningarna Turismo, Marketing Territoriale, Identità, Cultura, Attività produttive e Politiche del Lavoro, deltar Av projektet MIND (Milano Network for Design) som involverar Milanese designskolorna av excellence. Masterkursen syftar till att fördjupa kunskapen om designmaterial i alla möjliga tillämpningar inom mode och design i allmänhet. Befälhavaren innefattar också deltagande av viktiga företag av mode och design, kända designers, stylister, journalister, kritiker och sociologer.

Under april månad och Milano Design vecka, är ISAD inbjuden att delta i Salone Satellite inom Salone Internazionale del Mobile, där utställningen presenterar prototyper av de senaste studenternas projektverk.

2011 ISAD ansluter sig till projektet Milano Summer School, sponsrat av Comune di Milano med sina korta kurser av Shop Design, Hotel Design, Exhibit Design, Photography and Architecture, Television Set Design, Interior Yacht Design, med tillägg av två nya kurser som var av stort intresse : Design för barn och husdjur Fantasy Design.

Befälhavaren i Yacht Design and Engineering Process börjar samordnas av arkitekten Marco Amadio. Organisation av evenemanget "ISAD_Lab 14_7" för att hedra Giorgio Correggiari.

2012 "Designmaterial - Design Textilupplevelser" Mästaren blir "Ny Tech-Style Design", 1: a Level Accredited Master i samarbete med POLI.Design.

Inredning Design Master och Garden Design Master blir både 1st Level Masters ackrediterade av EABHES (European Accreditation Board of Higher Education Schools)

2013 Inomhusdesign grundkurs blir en 3-årig kurs och ackrediteras som en kandidatexamen av EABHES (European Accreditation Board of Higher Education Schools). ISAD utökar sitt pedagogiska erbjudande med två viktiga professionella workshops om hållbar arkitektur:

 • "Bygga med trä"
 • "Raw Earth Building"
Designlogotyper

Platser

 • Milan

  ISAD Design School Via Balduccio da Pisa 16 - Milano - Italia, , Milan

Frågor