Keystone logo
ISAE-ENSMA

ISAE-ENSMA

ISAE-ENSMA

Introduktion

ISAE-ENSMA har haft ett rykte för spetskompetens i över 70 år som en institution som har utbildat över 6500 ingenjörer på hög nivå medan de bedriver internationellt känd forskning och starka partnerskap med stora företag.

ISAE ENSMA-programmet förbereder ingenjörer för karriärer inom designkontor och forskning och utveckling inom flyg- och rymdområdet och mer generellt inom transport, maskinteknik och energi.

Läroplanen är omfattande och utformad för att möta industrins behov när det gäller reaktivitet och kapacitet för anpassning. Det täcker mekanik för vätskor och strukturer, aerodynamik, energi, termoteknik och framdrivning, material och industriell databehandling. Skolan utvecklar starka relationer med industrin och med främsta högskolor och forskningsinstitutioner i Frankrike och över hela världen. ISAE-ENSMA är referensskolan för den franska gemensamma INP-konkurrensexamen inom flyg- och rymddesign. ISAE-ENSMA är en ingenjörsskola där utbildning och forskning är nära kopplade. Utbildningen har en betydande del av "forskning och utveckling" och forskningen, som tydligt omfattar sektorn "ingenjörsvetenskap", har nära kopplingar till industrin. Med sina laboratorier och ingenjörer har skolan under lång tid genomfört avtalsverksamhet för stora företag, några av dem rekryterar också många av våra akademiker. Dessa är mestadels företag som arbetar inom flyg- och rymdindustrin och mer generellt transport-, mekanik- och energisektorerna. Den utbildning som tillhandahålls vid ISAE-ENSMA möjligt för unga ingenjörer att anställa jobb i designkontor och forsknings- och utvecklingspositioner, mestadels inom flyg- och landtransportindustrin.

131168_Photo4.jpg

Nyckelfigurer

700 ingenjörsstudenter

100 doktorander

200 fast anställda

50 internationella akademiska partnerskap

20% av internationella studenter

3 masterprogram (undervisade på franska): luft- och marktransport, material med hög prestanda och datavetenskap.

Forskning

P 'Institute - P' består av sex laboratorier inom förbränning och detonation, aerodynamik, värmeöverföring, mekanik och fysik i material och maskinteknik. En teknisk plattform som kallas CEAT (forskningscentrum för aerodynamik och värmeöverföring), från University of Poitiers och ENSMA, samlar tunga forskningsanläggningar som också används för undervisning i samband med supersoniska testgrenar.

Laboratorium för datavetenskap och automatisk kontroll för system

Laboratoriet är baserat på fyra axlar (eller team):

- Data- och modellteknik

- Realtid inbäddade systemmodellering

- Modellering, identifiering och diagnos av system

- Systemanalys och kontroll

131166_Photo5.jpg

ISAE-ENSMA : s kandidater rekryteras mestadels av stora nationella och internationella grupper (SNECMA, Airbus, Dassault, Renault, THALES, PSA, FRAMATOME, etc.) eller av de entreprenörsföretag som är associerade med dem (ALTRAN, Teuchos, etc.). När det gäller sysselsättningssektorerna har våra kandidater en stor närvaro i flyg- och rymdindustrin (45%), även om utbildningens ganska omfattande karaktär också ger dem möjligheter inom sektorer som mekanik och landtransport (25%) , energi (10%) och industriell IT

Platser

  • Chasseneuil-du-Poitou

    Avenue Clément Ader,1, 86360, Chasseneuil-du-Poitou

    Frågor