Keystone logo
ISAT - Institut Supérieur de l'Automobile et des Transports

ISAT - Institut Supérieur de l'Automobile et des Transports

ISAT - Institut Supérieur de l'Automobile et des Transports

Introduktion

ISAT ligger i Nevers, en 2 timmars bilresa söder om Paris och nära den kända Nevers / Magny-Cours racingkrets. ISAT är en fakultet för Université de Bourgogne del av topp 800 i Shanghai världsrankningen.

Institutet för fordonsindustri och transportteknik (ISAT) är en unik statsskolan som är engagerad i den omfattande utbildningen av ingenjörer med ett särskilt intresse för fordonsindustrin. Huvudsyftet med ISAT är att täcka hela utbudet av positioner och färdigheter relaterade till fordonsindustrin och transportindustrin, med en stark kompetens inom mekanisk - elektrisk

ISAT-teknikprogram är ackrediterade av kommissionen des Titres d'Ingénieur och EUR-ACE märkt (europeisk kvalitetsmärkning för ingenjörsprogram på kandidatexamen

ISAT säkerställer att eleverna framträder som kompetenta yrkesverksamma genom att ge praktisk kunskap och färdigheter som inte bara är relevanta för fordonsindustrin utan är direkt tillämpliga på företagets mål.

ISAT är engagerad i att utveckla forskning inom sin "DRIVE" forskningsavdelning inom fordonsteknik för miljön (kompositmaterial, vibrationer

ISAT erbjuder dynamiska omgivningar för den fulla utvecklingen av ISAT-samhället genom ett rikt kultur- och studentliv. ISAT har många sportanläggningar på hög nivå och en berömd gastronomi. Tack vare storleken och placeringen av Nevers finns det ingen brist på prisvärda studenthem.

75444_75418_SIA-AESM-TV20161.jpg

POLYTECH ORLEANS

Polytech Orléans är en del av det nationella Polytech-nätverket av tekniska högskolor. Att vara medlem i denna exklusiva grupp innebär att Polytech'Orléans erbjuder ett överlägset program med ett brett utbud av majors i avancerade tekniska områden, bara en timme söder om Paris, på en skogsklädda campus.

Stark industriell konkurrenskraft och lokala synergier mellan industrin, forskningen och utbildningen har lett till skapandet av ett konkurrenskraftigt knutpunkt i "Elenergi Vetenskap och System" och en annan om sensorer. Kosmetiska dalen ligger mycket nära Orléans med kända företag inom dessa områden.

Tillgångar

Det tvärvetenskapliga programmet som föreslås av Polytech'Orleans ger sina kandidater med de varierande kompetens och kompetens som krävs för att bli morgondagens innovativa ledare. Våra kursplaner har EURACE-märket.

... med högteknologiska anläggningar och toppmodern utrustning ...

- Två platser (Galilea och Vinci) med mer än 150 000 kvadratmeter nybyggnad

- Datorresurser, inklusive 22 laboratorier, internet och laserskrivare, med ett brett utbud av programvaror (CAD, numerisk beräkning, simulering, ...)

- Amfiteater, audiovisuella studior och språklaboratorier

- Utrustning för grundläggande och teknisk forskning tillgänglig för studenter för särskilda kurser och projekt:

 • spektrumanalysator

 • subsoniska vindtunnelar

 • fordonsbänkar

 • fiberoptiska system

 • laserlabs

 • skanningelektronmikroskopisk

 • en plasma-reaktor

 • vägmätare
75414_CaptureISAT.PNG

Platser

 • Nevers

  49, rue Mademoiselle Bourgeois BP 31, 58027, Nevers

Frågor