Keystone logo
Instituto Superior de Contabilidade e Administração do Porto

Instituto Superior de Contabilidade e Administração do Porto

Instituto Superior de Contabilidade e Administração do Porto

Introduktion

ISCAP

historia

Den ISCAP med namnet vi känner den idag - institutet för redovisning och administration av Porto, härrör från lagdekret nr 327/76, av den 6 maj, även om dess historiska rötter är mycket mer avlägsen. I själva verket var det år 1886 att den industriella och kommersiella Institute of Porto bildades (dekret av den 30 december 1886), den dåvarande Emidio Navarro som lägger den teoretiska grunden för organisationen av industriell och kommersiell utbildning i vårt land.

1891, utbildningsreformer John Franco tekniska förblev oförändrade industriella och kommersiella delar av detta institut, inte göra dem till fristående skolor. De grundläggande kurser handel avlägsnades och de övre delarna reduceras till tre år och uppdelad i två grader. Industrial and Commercial Institute of Porto se, 1896, erkänns dess Högskolor, likvärdiga med andra skolor: den tidigare Superior of Commerce grad (skapad genom dekret av den 30 december 1886) och högre kurs lärs ut i Industri Institutes Handel. Industrial and Commercial Institute of Porto gick igenom en orolig väg, bristen på definitiv vägledning, fram till 1918, dagen för offentliggörandet av dekret nr 5029, den 1 december, som separerade sin kommersiella delen, distribuera den i en kommersiell Institute hamnen och en högre Institute of Trade Port. Detta datum ger första gången separationen av kommersiella institut i förhållande till industri Institutes, en situation som fortsatte fram till 1924. Denna segmentering är dock tillfällig, så snabbt slå ihop dessa nya kunskapsområden och endast 1933 väljer en slutlig segmentering. Den dåvarande dubbade Commercial Institute of Porto är känd vid tidpunkten för att hålla den högsta nivån av marknadsundersökningar i norra kapital och även för att vara en genomsnittlig teknisk utbildningsanstalt för atmosfären av högre utbildning i olika aspekter av deras akademiska livet.

Reformen som drivs av lagdekret nr 38031, den 4 november 1950, på något sätt förändrar egenskaperna hos denna läroanstalt. Tvärtom kommer den 1974 politiska klimatet driva djupgående förändringar i livet av institutet, för på den tiden växer i betydelse de markant tekniska kurser.

I detta nya sammanhang, landets framsteg krävde de goda resultaten av högre tjänstemän, som på den tiden blev knapp. Således ISCAP är erkänd som en av de skolor som under århundraden, bildade generationer av yrkesverksamma och sätts in i lärosätena. Denna händelse gör att studenter genom kommersiella institut får beteckningen utexaminerade, en grad som "är mycket kvalificerade för tillträde till utbildning för lärare i den 6: e grupp professionella teknisk utbildning". Denna lagstiftning är en föregångare till vad som kommer senare att integrera kommersiell institut i utbildningsnätverk högre - lagdekret nr 327/76 av den 6 maj. Således är född den nuvarande utseende av Supreme redovisning och administration institut, med status som "högre utbildning, med juridisk person och administrativa och pedagogiska självständighet", befogenhet att ge "graderna ungkarl, examen och doktorsexamen." Under läsåret 1975-1976, Institutet för redovisning och administration Porto passerar minister, enligt lagdekret nr 313/75, Bachelor kurser för redovisning och administration och språk och sekretariatet. Dessa kurser därefter regleras genom dekret nr 918/83 av den 7 oktober och sofrearam successiva justeringar i enlighet med utvecklingen av ekonomiska och redovisningsvetenskap och kraven på arbetsmarknaden.

Institutet lever dock en turbulent period efter den dag 1976, på grund av den nuvarande osäkerheten i landet. Institut, befogenhet att ge graden av Bachelor, självständigt och doktorsexamen, bör de också integreras i University Education, men senare rättsregler sökte sin omgivning i Polytechnic. Denna vaghet sammanhang endast slutade med identifiering av skolor / högskolor som resulterade från omvandling eller utveckling av tidigare skolor och integrationen av Institutet för redovisning och administration av Porto på Polytechnic Institute of Porto 1988, genom dekret nr o 70/88 av den 3 mars. Denna nya rättsliga ram från det faktum att de institut sträva efter högre utbildning av kvalificerade tekniker inom redovisning och administration och främja i ett geografiskt sammanhang, utbyte mellan utbildning och ekonomiska och sociala strukturer. De konstaterades också likheter mellan målen för yrkeshögskolan och Institutes of redovisning och administration, vilket har stärkt denna nya ram.

Lagdekret nr 443/85 av den 24 oktober, fastställer organiska struktur högskolorna för redovisning och administration har även påpekat att dess lärarkår pass regleras av lagdekret nr 185/81, av 1 juli, som skapade karriär Polytechnic. Men de har också skapat Bachelor kurser och specialiserade högre studier, grader som av skollagen uttryckligen betecknas som äger yrkeshögskolan. År 1983 kommer tull kandidatexamen (förordning nr. 918/83 oktober 07), detta lidande också ändringar (förordning nr. 238/86 av den 22 maj). Från 1993 till 1994 läsåret, anta att utse Handel av högre studier, lyckas detta till tull Degree. Innehavaren Bachelor Course öppnas under läsåret 1996-1997 för att möjliggöra "fylla en lucka, eftersom syftet studie syftar till att undanröja en förvärras saknar de tekniska behov högre inom tjänstesektorn på grund av företagens konkurrenskraft, främst till följd av integrationen av Portugal i Europeiska unionen ". Förordning nr 751/86 av den 17 december skapade också kurser i specialiserade högre studier (EESK) - Revision, ekonomistyrning, Sekretariatet för förvaltning och administration och teknisk tullen, som också tilldelats kandidatexamen från som bildar en sammanhängande helhet med en tidigare kandidat kurs. Detta översätts till, i praktiken, att bevilja ett "tillstånd motsvarande kandidatexamen för alla akademiska och yrkesmässiga ändamål." År 1991 skapade det utskottet för ekonomi och administration följt av Specialized översättning, den senare i 1995.

Vid slutet av läsåret 1997-1998, det ISCAP placeras på arbetsmarknaden aktiverade eleverna med kommittén "s revision, ekonomisk förvaltning, redovisning och ekonomi, Management rådgivare, internationell handel (International Management grenar och tullförvaltningen) och specialiserad översättning. På grund av den genomförs redesign, den ISCAP övergår till undervisa, sedan 1998 BA ekonomi och administration (grenar redovisning och administration, ekonomisk förvaltning och revisioner), International Business, Språk och sekretariat (filial sekretariat hantering och översättning specialiserad) och marknadsföring. Under läsåret 2001/2002 också skulle få den gren av den offentliga förvaltningen.

Nu nya anläggningar, invigdes 1996, får ISCAP slutet av detta årtionde Master of redovisning och administration, som anordnades av universitetet i Minho, och i samarbete med Polytechnic Institute of Porto. Även öppnades 1996, tar flytten till den nya byggnaden placera ett år tidigare i november.

Under läsåret 2003/2004 översättnings Branch Specialized skulle kallas översättning och tolkning Specialized, förändring godkänts av Order nr 602/2003 av den 21 juli. I 2004/2005 skapas under Corporate Communication Degree också i två faser i 1: a tillskrivs cykeln likaså kandidatexamen (6 terminer) och 2: a, kandidatexamen (2 terminer) godkänts av Order nr 161/2006 av den 20 februari. Det är således skiljas från den tidigare genom det faktum att en total varaktighet på endast fyra. Men endast denna plan råda i detta läsår och var närvarande lämpar sig avtalet i Bologna, vilket ledde till etableringen av examen i bara tre år. Återstår fortfarande godkännande för driften av sin Mästare, samma namn, vars planerade längd är 4 terminer. Under läsåret 2005/2006 också kursen Språk och sekretariatet var tillräcklig för att Bolognaavtalet genom att anta namnet "förvaltnings assistenter" och går, så att ha en varaktighet på endast sex terminer. Man föreslog vidare driften av tre Masters: Assisted Translation Computer (vetenskapsområdet i främmande språk och litteraturer); Specialiserad översättning och tolkning (vetenskapligt område i främmande språk och litteraturer) och managementkonsulter (vetenskapsområde förvaltningsvetenskap).

Under läsåret kom 2007/2008 i drift redovisning och administration kurser, internationell handel och marknadsföring lämplig för Bologna-avtalet. Dessa grader har nu sex terminer. deras magisterexamen föreslogs också, men fortfarande väntar på godkännande av internationell handel och marknadsföring.

Platser

  • Porto

    R. Jaime Lopes Amorim 4465-004 S. Mamede de Infesta , , Porto

    Frågor