Keystone logo
IUAD Accademia della Moda

IUAD Accademia della Moda

IUAD Accademia della Moda

Introduktion

Om oss

IUAD Accademia della Moda föddes, på sextiotalet, från en idé av mästerskräddaren Domenico Lettieri, som grundade den första kärnan i akademin och patenterade en metod för industriell mönstertillverkning med önskan att få nytt liv till traditionen för Napolitansk skräddarsydd. Denna nya metod var avsedd att skräddarsy närmare behoven hos människors bredare val och till klädindustrin.

Än idag förbereder IUAD eleverna att gå in i arbetsvärlden som professionella med samma inspiration tack vare avancerade studieplaner, skapade i samarbete med företag och utifrån marknadens behov. I mer än femtio år har IUAD Accademia della Moda verkat inom utbildningsområdet genom att erbjuda ett brett utbud av utbildningar inom mode- och designdiscipliner.

IUAD Accademia della Moda är erkänd av ministeriet för utbildning, universitet och forskning bland AFAM-institutionerna för alla kandidatexamen, magister och forskarutbildning.

Extra aktiviteter

IUAD kan räkna med ett tätt nätverk av europeiska institutioner för att aktivera Erasmus + -programmet.

De många partnerskapen möjliggör ett aktivt deltagande i viktiga nationella och internationella evenemang, som World Footwear Congress , Fashion Graduate Italy , Graduate Fashion Week i London, Universiaden , den internationella festivalen för kreativ kommunikation, IF! , och mässorna Milano Unica , Micam och Lineapelle, för mode, och Arkeda i Neapel och Salone del Mobile i Milano, för interiörindustrin.

Platser

  • Naples

    Via G. Pica 62, 80142, Naples

  • Milan

    Via Copernico 3, 20125, Milan

Frågor