Keystone logo
Izmir University of Economics

Izmir University of Economics

Izmir University of Economics

Introduktion

Eftersom den inhemska politik ottomanska imperiet, var "Chamber of Commerce" etablerade i 1885 i Izmir, handels staden århundraden. Detta var första fördelaktig för hantverkare. Den kunde dock inte vara aktiva i långa krig och ockupation period. Positiva verk ökade i Republic period. Izmir handelskammaren stärkt sin långvariga struktur och blev den ledande icke-statlig organisation i Turkiet. För nu har det 55 tusen aktiva 85 tusen inaktiva medlemmar. Izmir handelskammaren har alltid varit en symbol för innovationer och förändringar sedan Izmir Economics kongressen 1923 där Atatürk var också närvarande. Izmir handelskammaren som alltid har ökat sina inkomster i över ett sekel har etablerat "Izmir handelskammaren Stiftelsen för Främjande av socialt bistånd" med ledning av Ekrem Demirtaş 1988. Bland dess syften var "öppna privata universitet i syfte att utbilda unga människor att tjäna för ekonomin i landet." Grunden för detta mål var objektet i 1923 Izmir Economics kongressen som sade "bör inrättas skolor för ekonomi utbildning, genomförs och stöds av handelskammare i stora städer som är handelscentrum. "Stiftelsen som överlever med stöd av välgörare i Izmir har stött många studenter genom att öppna primärskolbyggnader, Izmir handelskammaren Foundation Industry Vocational High School och yrkeskurser . Stiftelsen som också fungerar i hälso- och sjukvårdssektorn har etablerat Izmir handelskammaren Süleyman Taştekin Eşrefpaşa Clinic. Emellertid kan stiftelsehögskola som İzmir ser fram emot fastställas i 2001. Stödet från Izmir handelskammaren och stiftelsen har den största rollen i framgången för Izmir University of Economics från den allra första läsåret till idag.

Efter upprättandet av den första grunden universitetet Bilkent i Ankara i enlighet med den 130: e post i konstitutionen, i 15 februari 1990 Izmir handelskammaren Stiftelsen för Främjande av utkomststöd President Ekrem Demirtaş sade "Vi kommer att upprätta ett universitet med utländska medium utbildning. "Eftersom med ändringarna i högskoleförordningen lag numrerade 2547 förordningarna för högskolor som trädde i kraft genom att publiceras i den officiella tidningen daterad april 10, 1991 och numrerade 20841 låt upprättande av en stiftelsehögskola. Härpå Ekrem Demirtaş, ordförande i styrelsen för stiftelsen som bytt namn till Izmir handelskammaren Hälsa och Education Foundation "meddelade att de skulle upprätta en ekonomi universitet i November 17, 1999.

Efter det började byråkratiska och rättsliga förfaranden. Arbetena blev mer intensiv när Izmir handelskammaren styrelse stödde helt grundare styrelsen. Det fanns emellertid ett problem, kunde platsen för att fastställa universitetet inte hittas. Under tiden, i mötet med Privatiseringen High Commission daterad November 14, 2000 numrerade 2000 / 83it beslutades att inrätta Izmir University of Economics i Sumer konglomerat med 160 000 m² i Halkapinar som förlorar pengar. Detta beslut hindras av byråkraterna i Izmir, fackföreningarna, lagen om skydd av naturarvet, Chamber of Architects och vissa politiska partimedlemmar. Den Nazilli Chintz Factory som var i samma beslut tilldelades Adnan Menderes University utan problem.

Grundarna arbetade dag och natt, letade efter alternativa platser och universitetet bildades officiellt med 2 fakulteter, 5 yrkesskolor och 2 institut med lagen numrerade 4633 publiceras i den officiella tidningen numrerade 24373 daterad April 14, 2001. Det datum då den lagstiftning som antogs firas som dagen för Stiftelsen Högskolan. Samtidigt efter några forskare med förslag Metropolitan borgmästare Ahmet Piriştina universitetet beslutade att fastställas på 1 jul 2001 i Grand Hotel som övergavs i nio år. De byråkratiska rutiner och hårda ändring verk mot tiden avslutades. Det fanns 288 studenter under det första året i konferenssalen, klasser, kontorslokaler, restaurang, caféer, studentkorridor och huvudbyggnaden som avslutades i tre månader. Med början av kurserna på måndag 22 oktober, 2001 och den officiella invigningen på fredag, 26 oktober, 2001 9th president Süleyman Demirel gav den första lektionen.

Mission

Beskickning Izmir University of Economics är att utbilda och utrusta kvalificerade studenter med ledaregenskaper attribut, företagande kapacitet, kritiskt tänkande och förmåga att bidra med värdefull forskning inom en mängd olika vetenskaper. Vision

Visionen om Izmir University of Economics är att bli en framstående lärosäte i spetsen för utbildning på en allmän nivå och att bana väg för värdefull forskning inom olika discipliner. Värdegrund institutionen

Deltagande; främjandet av en akademisk miljö som är universell, flexibel, pluralistisk, transparent och öppen för samarbete. Innovation; att delta i tvärvetenskapliga forskning och utveckling, som är effektiva, kreativa och i framkant av nya upptäckter, Socialt ansvar; att vara ansvarig i samhället genom att effektivt hantera sina sociala resurser i produktion och spridning av allmän kunskap, Perfetionism; att konsekvent fokusera på bästa möjliga resultat i varje aktivitet.

Antagningskrav för programmet

Visa ditt engagemang och din vilja att lyckas i handelshögskolan genom att ta GMAT-provet – det mest använda provet för antagning som mäter ditt kritiska tänkande och resonemang.

Ladda ner GMAT-miniquizet för att få en smak av frågorna du hittar i provet.

Platser

  • Izmir

    İzmir University of Economics, Sakarya Caddesi, No:156, 35330, Izmir

    Frågor