Keystone logo
Jagiellonian University Master i internationella relationer
Jagiellonian University

Master i internationella relationer

Kraków, Polen

2 Years

Engelsk

Heltid

26 Jun 2024

Oct 2024

EUR 4 500 / per year

På Campus

Introduktion

Detta gemensamma masterprogram i Internationella relationer genomförs inom ramen för VNDREAM-nätverket, som består av: Jagiellonian University i Kraków (Polen), Masaryk University (Tjeckien), University of Pecs (Ungern) ) och Matej Bel University i Banska Bystrica (Slovakien). Programmet erbjuder en unik möjlighet att studera internationella relationer, europeisk politik, ekonomi, samhälle & kultur ur Visegradregionens perspektiv. Erfarna fakulteter vid de ledande universiteten från Visegrad-regionen samt gästprofessorer och gästföreläsare från kända internationella akademiska och diplomatiska institutioner ger insiktsfulla och inspirerande instruktioner om stora utvecklingar inom samtida internationell rätt, ekonomi, politik och kultur i ljuset av den europeiska integrationen processer sett från Visegradregionens synvinkel. Studenter tillbringar varje termin vid varje partneruniversitet . Stipendier "Visegrad-stipendium" som tilldelas av International Visegrad Fund delas ut till de bäst rankade studenterna som är inskrivna i programmet under respektive läsår.

Programmet drivs av ett VNDREAM-konsortium som består av fyra universitet:

  • Jagiellonian University i Kraków, fakulteten för internationella och politiska studier (projektkoordinator),
  • Matej Bel-universitetet i Banska Bystrica, fakulteten för statsvetenskap och internationella relationer,
  • University of Pecs, Humanistiska fakulteten och
  • Masaryk University, Samhällsvetenskapliga fakulteten.

Konsortiet är ett spetskompetensnätverk av etablerade Visegrad-länders universitet med syfte att stimulera samarbete och utbyte av bästa praxis inom de akademiska områdena för internationella relationer och europeiska studier sett ur Visegrad-regionens perspektiv.

Fakulteten för internationella och politiska studier är den mest internationella och tvärvetenskapliga enheten vid Jagiellonian University. Det erbjuder unika program som genomförs på engelska, av vilka många levereras enligt avtal med utländska universitet. Fakulteten ger studenterna en möjlighet att studera i en nationellt och kulturellt mångfaldig miljö, både på polska och främmande språk. Detta skapar utrymme för att lära känna varandra och stödjer studenters utveckling under studietiden och i deras yrkeskarriär. Fakultetens komplexa struktur speglar mångfalden av den vetenskapliga forskning som bedrivs vid denna enhet. Därför har studenter en möjlighet att studera bland specialister som hanterar frågor från nästan alla hörn av världen. Fakulteten för internationella och politiska studiers huvudkontor ligger i en modern byggnad nära Jagiellonian Library, Błonia och Jordan Parks.

Antagningar

Studieavgift för programmet

Faciliteter

Studentberättelser

Om skolan

Frågor