Keystone logo
Jagiellonian University Master of Arts i internationella relationer och offentlig diplomati
Jagiellonian University

Master of Arts i internationella relationer och offentlig diplomati

Kraków, Polen

2 Years

Engelsk

Heltid

26 Jun 2024

Oct 2024

EUR 4 500 / per year

På Campus

Introduktion

International Relations and Public Diplomacy (IR-PUB) är ett dubbelexamensprogram som genomförs gemensamt av Jagiellonian University i Krakow och University of Siena. Det genomförs inom ramen för och med finansiellt stöd från Katamaranprogrammet för National Agency for Academic Exchange (från det operativa programmet Knowledge-Education-Development: POWER). I linje med dubbelexamenskonceptet kommer studenterna att genomföra ett studieprogram under två terminer vid Jagiellonian University i Krakow och två terminer vid University of Siena i Italien, som har kompletterande kompetens inom offentlig och kulturell diplomati.

IR-PUB fokuserar på att förvärva kunskap genom att kombinera frågorna om flernivåanalys av både internationella relationer och statlig verksamhet i den yttre sfären och anpassa de ägda kunskaperna och färdigheterna, med särskild tonvikt på vikten av offentlig diplomati (politisk, ekonomisk, kulturell) ), både på nivån för globala och regionala institutioner och statliga och icke-statliga organisationer.

Jagiellonian University i Kraków, Polen

Följ med oss på Jagiellonian University , det bästa och mest prestigefyllda universitetet i Polen, med en mycket rik tradition av akademisk excellens som går tillbaka till 1300-talet. Bo och studera i Centraleuropas akademiska hjärta, hemmet för utmärkta forskare inom många discipliner, inklusive humaniora, samhällsvetenskap, medicin, matematik och naturvetenskap. Universitetet har många internationella partners och våra studenter drar nytta av olika former av studieutbyte, delade virtuella klassrum, besök av gästprofessorer och många andra aspekter av internationellt samarbete. Fakulteten för internationella och politiska studier, som kommer att vara din hemavdelning, är allmänt känd för sin forskning om områden och länder, politik, internationella relationer och interkulturella studier.

Universitetet i Siena i Italien

Universitetet i Siena (Università degli Studi di Siena - UNISI) är ett av de äldsta universiteten i världen som ligger i Italien, i regionen Toscana. Den grundades 1240 och är för närvarande en utbildningsplats för cirka 20 000 studenter. Det är värt att betona att University of Siena är ett stort akademiskt forskningscentrum. Under sina åtta århundraden av historia har universitetet i Siena producerat ett brett utbud av studier inom många olika kulturområden. Nya internationella samarbetsavtal och projekt etableras varje år, ett ökande antal examina och kurser levererade på engelska, med god placering i nationella och internationella rankningar; är några av Sienas universitets starka sidor. Med hänsyn till Center for World University Rankings (CEWUR) för åren 2018-2019, rankades universitetet i Sienna som 445 bland de 1 000 bästa universiteten i världen.

Idealiska studenter

Antagningar

Läroplan

Studieavgift för programmet

Faciliteter

Studentberättelser

Om skolan

Frågor