Keystone logo
Johannes Gutenberg University Mainz (JGU)

Johannes Gutenberg University Mainz (JGU)

Johannes Gutenberg University Mainz (JGU)

Introduktion

Om Johannes Gutenberg University Mainz

Med cirka 31 500 studenter från över 120 nationer är Johannes Gutenberg University Mainz (JGU) ett av de största och mest varierande universitet i Tyskland. JGU förenar nästan alla akademiska discipliner under ett tak med sitt universitetsläkarmottagning, konsthögskolan i Mainz, musikhögskolan i Mainz och fakulteten för översättningsstudier, språk- och kulturstudier i Germersheim. I över 150 institut och kliniker är 4 400 akademiker, varav 560 professorer, undervisade och genomför forskning. Med 75 studieområden och mer än 260-gradskurser erbjuder JGU ett utomordentligt brett utbud av kurser.

Som det enda tyska universitetet i sin storlek ligger nästan alla JGU: s institutioner på en enda campus nära stadens centrum, som också är hem för fyra partnerinstitut som är involverade i högskoleforskning: Max Planck-institutet för Kemi (MPI-C), Max Planck-institutet för polymerforskning (MPI-P), Helmholtz-institutet Mainz (HIM) och Institutet för molekylärbiologi (IMB). Universitetsmedicinska centrets campus ligger bara cirka en kilometer bort, och båda Mainz Leibniz-föreningarna - Institute of European History (IEG) och det romersk-germanska centralmuseet (RGZM) - ligger lite längre bort i innerstaden. Utöver detta gör många lokala företag också forskning, vilket gör Mainz till ett unikt dynamiskt forskningscentrum.

Världsomspännande erkännande som forskningsdriven universitet

JGU har global eminens som forskningsdrivet universitet. Dess huvudsakliga forskningsområden är partikel- och hadronfysik, materialvetenskap och translationell medicin, medan dess mest framstående forskningsprestationer inom humaniora har uppnåtts inom områdena amerikanska studier och historiska kulturstudier. Framgångar i Excellence Initiative från de tyska federala och statliga regeringarna har bekräftat JGUs akademiska status. Forskningsnätet Precision Physics, Fundamental Interactions and Structure of Matter (PRISMA) identifierades under 2012 som ett kompetenskluster och finansieringen av Materials Science i Mainz (MAINZ) Graduate School of Excellence utökades. Dessutom visar utmärkta placeringar på nationell och internationell rankning, liksom många andra utmärkelser och utmärkelser, hur framgångsrika Mainz-baserade forskare och akademiker är.

Ett annat attribut av JGU är dess forskningsinriktade undervisning - som innehåller forskningsbaserade ämnen i läroplanerna tidigt. En liknande tonvikt läggs på att främja och styra unga forskningstalenter. JGU anser också utbytet av kunskap med samhället som en av dess viktigaste uppgifter. Som ett öppet universitet erbjuder JGU befolkningen en unik portfölj av informationsspridningskoncept som sträcker sig långt utöver omfattningen av standard populära akademiska format. Genom sitt system för universitetsstyrning säkerställer JGU att dess medlemmar deltar i strategisk planering och att utestående akademiker engageras.

Johannes Gutenberg Universitet Mainz grundades ursprungligen 1477 och strävar fortfarande efter att efterlikna den innovativa andan hos sin namnägare. Främjande och introduktion av nya idéer, användandet av kunskap för att förbättra människors liv och uppmuntra dem att övervinna de många gränser de möter dagligen - det här är de underliggande ambitionerna hos Johannes Gutenberg University Mainz.

Platser

  • Mainz

    Johannes Gutenberg University of Mainz, Saarstraße 21, 55122 Mainz, Germany, 55122, Mainz

    Frågor