Keystone logo
John von Neumann University Regional- och miljöekonomi MA
John von Neumann University

Regional- och miljöekonomi MA

Kecskemét, Ungern

4 Semesters

Engelsk

Heltid

Request application deadline

Request earliest startdate

EUR 2 750 / per semester

På Campus

Introduktion

Syftet med programmet är att utbilda ekonomiska specialister som (med sin teoretiska och metodologiska kunskap) kan utforska de sociala dimensionerna av miljöproblem och analysera sociala, kulturella och ekologiska processer ur ett ekonomiskt perspektiv, med hänsyn till interaktionen mellan sociala och naturliga system.

Utbildningen gör det möjligt för studenter att delta i kreativ och innovativ utveckling av global och regional utvecklings- och miljöpolitik, strategier, och program. Fokus ligger på ekonomins och samhällets dimensioner, odling av ekonomisk geografi samt regional och miljömässig samhällsvetenskap. De utexaminerade är kompetenta i att självständigt lösa analys- och planeringsuppgifter, arbeta i och leda grupper, samt genomföra analyser och forskning relaterad till hållbar utveckling inom akademiska, offentliga och privata områden.

Programmets två unika specialiseringar är nätverksekonomi och stadsmarknadsföring. Studenterna bekanta sig med de senaste IKT-teknikerna i Metaverse som VR, MED, HERR, och XR för att tillämpa dem på ekonomi och miljö, och regionala frågor lika. Denna utbildningsstrategi är unik i den europeiska högre utbildningen. Utexaminerade kommer att vara väl förberedda för att fortsätta sina studier i forskarskolor.

Om skolan

Frågor