Keystone logo
Kansas State University College of Architecture, Planning and Design

Kansas State University College of Architecture, Planning and Design

Kansas State University College of Architecture, Planning and Design

Introduktion

Kansas State University College of Architecture, Planning & Design (APDesign) grundades 1963 genom att samla i en administrativ enhet avdelningarna för arkitektur, landskapsarkitektur, arkitektteknik, byggvetenskap, inredningsarkitektur och regional- och samhällsplanering.

De tidiga grundarna av den koalitionen var mycket insiktsfulla och insåg att utövandet av designyrken skulle innebära tvärvetenskapliga insatser. Att hysa dessa program i ett enda college gjorde det möjligt för studenter att bättre förstå rollerna och relationerna för de discipliner som omfattade utformningen av den byggda miljön. Denna kombination av design och planering fick nationell uppmärksamhet som en modellorganisation för utbildning i design, planering och hantering av miljön.

Idag fortsätter APDesign att vara ett omfattande, tvärvetenskapligt miljödesignhögskola med ackrediterade professionella program inom arkitektur, inredningsarkitektur och produktdesign, landskapsarkitektur och regional- och samhällsplanering. APDesigns designprogram har konsekvent rankats av tidningen DesignIntelligence bland de bästa i landet.

Platser

  • Manhattan

    Manhattan, Amerikas förenta stater

    Frågor