Keystone logo
Kaunas University of Technology

Kaunas University of Technology

Kaunas University of Technology

Introduktion

Hög anseende

Från och med 1922 har Kaunas University of Technology utvecklat en stor potential för studier och forskning och är ledande inom innovationer och teknologier i Baltikumregionen. KTU strävar efter att samla högt begåvade studenter (med stöd av universitet och externa stipendier), forskare och akademiker för att utföra avancerad forskning, leverera högkvalitativ utbildning och tillhandahålla forsknings- och utvecklingstjänster till ett brett område med 10 500 studenter och 1 000 akademiska medarbetare. utbud av företag.

inter

KTU förbättrar sin internationella synlighet genom att delta i internationella forskningssamarbeten, genom att etablera internationella studieprogram, genom att samarbeta med internationella partners för att skapa gemensamma studieprogram och genom att uppmuntra deltagande i internationellt utbyte mellan student- och akademiska samhällen. För närvarande kan internationella studenter välja mellan 37 grundutbildningsprogram och forskarutbildningsprogram och 19 doktorandprogram på engelska inom teknik, fysik, biomedicin och samhällsvetenskap, humaniora och kreativ konst & design.

Växande talanger

KTU investerar i sina nuvarande studenter genom att förbättra sin studiemiljö och dess kvalitet genom att erbjuda möjligheter att vara aktiv inom idrott, konst, studenterföreningar och genom att bygga sitt förtroende, eftersom det är investeringen för samhällets framtid i lokal och global villkor. Våra studenter utgör en stor del av den livliga studentkåren i Kaunas, den näst största staden i Litauen.

På KTU

 • Bland de 5 bästa toppuniversiteten i världen: KTU samlar högt begåvade studenter, forskare och akademiker.
 • Ledaren i samarbete med näringslivet: från utveckling av studieprogram genom fallanalys till tekniköverföring.
 • Bredt utbud av tjänster för studenterna: utbytesprogram, praktikplatser, idrifttagning, idrott etc.

Campus funktioner

  Platser

  • Kaunas

   Donelaicio St. 73,, 44249, Kaunas

  Frågor