Keystone logo
© The University of Fredericton
Kelowna College of Professional Counselling

Kelowna College of Professional Counselling

Kelowna College of Professional Counselling

Introduktion

Din utbildning, ditt sätt ...

Bli en professionell rådgivare eller terapeut på bara ett år; ELLER utöva ett specialintyg på 7 månader.

KCPC tar ett laserliknande tillvägagångssätt för träning ... nollställning i teorier och specifika färdigheter, så utexaminerade är redo att träffa marken.


Här är en översikt över vad vi har att erbjuda.


KCPC-program erbjuder praktiska och prisvärda alternativ till ett akademiskt bara 4-gradigt program.

 • KCPC fick högsta certifiering för privata karriärhögskolor vid ministeriet för avancerad utbildning i British Columbia.
 • Förbered dig för anställning som rådgivare eller terapeut i en gemenskapsförmedling, eller öppna en privat praxis.
 • Lär dig de färdigheter som behövs för att hjälpa vuxna, par och ungdomar att kämpa med en mängd olika psykiska problem.


Vilket program passar dig bäst?

För att tillgodose det varierande landskapet med sysselsättningsmöjligheter inom psykisk hälsa, erbjuder KCPC en mängd olika alternativ som passar dina karriärmål -

Diplom i tillämpad psykologi och rådgivning är ett påskyndat onlineprogram som kan slutföras på bara ett år. Detta skräddarsydda Diploma gör att du kan välja mellan två specialområden för en karriär inom yrkesvägledning eller psykoterapi.


Vad är skillnaden mellan rådgivning och psykoterapi?

Rådgivare adresserar mild till måttligt beteende och känslomässiga problem som påverkar kundens personliga eller sociala anpassning. (Vuxen studentstatus krävs för antagning till Diplom-programmet som specialiserar sig i rådgivning).

Psykoterapeuter använder avancerade tekniker för att behandla komplexa psykiska problem som allvarligt påverkar individens funktionsnivå. (Grundutbildning krävs för inlämning till diplomprogrammet som specialiserat sig på psykoterapi).

Certificate of Applied Counseling Studies. 7-månaders certifikatprogrammet (bestående av 9 kurser), för yrkeshälsopersoner som vill specialisera sig inom ett område av praktik som:

 • Övning av psykoterapi
 • Sex och Intimitet Counseling
 • Ungdoms- och familjerådgivning
 • Life Skills Coaching
 • Stödrådgivare
 • Gemenskapsbaserad rådgivning
 • Pastoral Counseling
 • Eller anpassad för ditt föredragna arbetsområde.

taylor hernandez / Unsplash

person holding white ceramic mugs

Förberedelser för en karriär

Att välja rätt skola är en stor angelägenhet för dig och för oss också. Admissionsteamet på KCPC uppmuntrar alla sökande att göra din forskning och noggrant väga dina alternativ. Jämför kvaliteten på utbildningen som erbjuds mot det ekonomiska och tidsbegränsade åtagandet.

Många KCPC-elever berättar att träning för en ny karriär på kortast möjliga tid var en prioritet. För dem var ett ackrediterat kompetensbaserat högskoleprogram som krävde hälften av tid och pengar som ett universitetsprogram som gjorde det mest förnuftiga.


Vad sägs om jobbmöjligheter?

Sysselsättningsberedning

Under hela ditt program utvecklar du en portfölj av praktiska yrkeskunskaper. Beroende på ditt specialiseringsområde är du beredd att arbeta som en rådgivare eller terapeut på mellannivå i en offentlig myndighet eller öppna din egen privata praxis. Vissa akademiker tillämpar sina olika yrkeskunskaper i andra affärsaktiviteter.

Åtagande till diplomutexaminerade

-KCPC står bakom vårt engagemang för att undervisa de färdigheter som behövs för att börja din karriär som professionell rådgivare. Medan vi inte kan garantera sysselsättningsresultat, kommer vi att erbjuda gratis uppfriskningskurser för det första året efter examen för att hjälpa dig att behålla den kompetensnivå som arbetsgivarna förväntar sig av KCPC-grader.

Engagemang för arbetsgivare - KCPC står för vårt engagemang för arbetsgivare - se till att nyanställda diplomgrader är kompetenta och redo att gå till jobbet som rådgivare på grundnivå. Eventuella luckor i träningen korrigeras genom gratis uppfriskningskurser.


Kan jag lära mig att vara en mentalvårdspersonal genom att ta kurser på nätet? Absolut…

Distansutbildning blir snabbt den föredragna instruktionsmetoden för många studenter. Dagens teknik kombinerad med KCPCs unika metod för distansundervisning gör det möjligt att slutföra din träning från bekvämligheten av ditt hem.


Det finns flera anledningar studenter föredrar bekvämligheten av distansutbildning:

 • Uppdrag ger praktisk kompetensutövning med frivilliga "kunder", med dig i rådgivarens roll.
 • Läroböcker levereras direkt till din dörr. Dessutom får du obegränsad tillgång till över 200 träningsvideor från KCPC-streamingbiblioteket.
 • Interaktiva övningar undervisar rådgivningsförmåga som kan överföras till anställningsinställningar.
 • Du kommer att förbättra din träning med en volontärplacering i en gemenskap eller privat byrå; utveckla ett professionellt nätverk och en portfölj av arbetsförmåga med praktisk relevans för framtida arbetsgivare.
 • Instruktörer är professionella rådgivare, psykologer, socialarbetare.
 • Du får möjlighet att träffa andra studenter i färdighetslabs för ytterligare övning.


Vad händer på The College Campus?

För studenter som föredrar att delta i campus klasser, här är en snapshot av vad man kan förvänta sig av att studera på vår Kelowna Campus.

 • Övningar i samband med kursämnen simulerar rådgivningssituationer.
 • Liten klassstorlek, diskussioner och gruppprojekt.
 • Klass möter 4 timmar om dagen måndag-fredag varje kurs är 3 veckor i längd. (Hemuppgifter är utöver den tid som spenderas i klassen.)
 • Studiegruppsalternativet är tillgängligt i kombination med distansutbildningsuppdrag.
 • Eleverna har obegränsad tillgång till ett online-bibliotek med videor.
 • Instruktörer är professionella rådgivare, psykologer, socialarbetare.
 • På campus klasser som är föremål för minsta anmälan.

cvpericias / Pixabay

psychology, confidence, professional

Vad annat är bra att veta?

KCPC uppfyller högsta standard för privata karriärhögskolor i British Columbia. Studenter från hela världen kan vara övertygade om kvaliteten på utbildningen som vi erbjuder.

Läroböcker och läromedel som ingår i kostnaden för undervisning omfattar de senaste teorierna, koncepten och teknikerna från psykologi, socialt arbete och rådgivning. Du har också tillgång till över 200 träningsvideor från KCPCs videostreamingsbibliotek.

Praktisk träning leder till professionell kompetens - interaktiva uppdrag simulerar reella rådgivningssituationer. Detta praktiska tillvägagångssätt förbereder kandidater för att möta trender och förändra arbetskraven för rådgivare på grundnivå eller psykoterapeuter som arbetar i gemenskapsorgan och privata praktikinställningar.

Fakulteten, läroplanen och läroböckerna är jämförbara med de som finns i grundutbildningsprogrammen. Detta gynnar studenter som väljer att fortsätta sin utbildning i universitetssystemet. Överföringskurser för kurser som tagits vid KCPC kan gälla mot en BA-examen eller en förutsättning för vissa MA-examiner, efter eget gottfinnande av universitetens behörighetsavdelningar.

Instruktörer är erfarna mentorer med examen i psykologi, rådgivning eller relaterade områden. De vet vad som krävs för att vara en rådgivare och ge individuell feedback och stöd till studenter. Instruktion och uppdrag rymmer en mängd olika lärande stilar.

Kontinuerlig inskrivning, du kan börja nu- Kurser planeras i en kontinuerlig 3-veckors cykel. Börja ditt program i början av varje kurs.

Professionell beteckning - KCPC-kandidater som söker professionell beteckning som "Registered Professional Counselor" (RPC), kan ansöka om Canadian Professional Counselors Association.

Självmedvetenhet och etiskt beslutsfattande är viktiga egenskaper hos effektiva rådgivare. Även om de inte är avsedda som ersättning för professionell rådgivning, ger varje kurs studenterna möjlighet att få personliga insikter.

Platser

 • Kelowna

  Suite 101, 251 Lawrence Avenue, V1Y 6L2, Kelowna

Program

Frågor