Keystone logo
Kochi University Of Technology

Kochi University Of Technology

Kochi University Of Technology

Introduktion

Kochi University Of Technology (KUT), som grundades 1997, var ursprungligen ett privat universitet. KUT grundades av prefekturen Kochi och siktade ambitiöst på att bli ett universitet i världsklass genom strävan efter unik spetskompetens. KUT: s revolutionerande design, som introducerade innovationer som aldrig tidigare setts vid universitet i Japan, bidrog starkt till utvecklingen av universitetsutbildning. Trots sin relativt små skala har KUT haft en stark närvaro med sin särprägel och progressiva utbildningssystem. KUT tog i synnerhet ledningen när det gäller att anta ett kvartalsystem för att möjliggöra intensivt lärande. KUT värderar studenters autonomi och har inga obligatoriska kurser.

2009 blev KUT ett offentligt universitetsföretag. Med sin solida ekonomiska ställning tack vare stödet från Kochi prefekturregering, kunde KUT fungera innovativt eftersom det fick den kunskap som behövs för oberoende och autonom drift genom sina erfarenheter som ett privat universitet. Samtidigt som KUT ändrade status förändrades organisationen också: 5 avdelningar inom ingenjörsfakulteten blev 3 skolor med 13 specialkurser. Denna redesign syftade till att fördjupa och bredda inlärningssystemet för att svara på tidens och samhällets behov. Denna utbildningsreform för breddat inlärningsaktiverat KUT för att driva en innovativ framtid som inte är bunden av en konventionell ingenjörsplan.

Med mottot ”ett universitet där en person kan växa” (snarare än ”ett universitet för att utveckla människor”) har KUT varit i framkant i det högre utbildningssystemet. Som en del av reformen lanserades "KUT Advanced Program" i april 2014 för att ge stöd för utvecklingen av utmärkta studenter. Detta stöd, inklusive stipendier, gör det möjligt för högpotentiella studenter att tillgodose sina ambitioner och nå sina karriärmål. KUT är ganska glad över att tro att det är en global pionjär med detta unika program för optimal utbildning av studenter.

Platser

Platser
  • Kami

    Kami, Japan

    Frågor