Master of Food Technology (Leuven et al)
KU Leuven: Faculty of Bioscience Engineering
Nyckelinformation
Campus läge
Leuven, Belgien
språk
Engelsk
Studieformat
På Campus
Varaktighet
2 år
Takt
Heltid, Deltid
Studieavgifter
EUR 947 / per year
Ansökningstiden
Begär info
Tidigaste startdatum
Begär info
Introduktion
För att uppfylla sitt näringsmässiga öde måste livsmedel både tillverkas säkert och levereras säkert till sin slutkonsument. Detta kräver å ena sidan bearbetningsteknik för att omvandla ätbara råvaror till livsmedel med minskad inneboende stabilitet och å andra sidan bevarandetekniker för att öka stabiliteten och hållbarheten hos livsmedel.
Vad handlar det om matteknik?
Interuniversitetsprogrammet inom livsmedelsteknik (IUPFOOD) fokuserar på två tekniska dimensioner av främsta och avgörande betydelse för livsmedelsförädling och konservering:
- omvandling (bearbetning) av råvaror till produkter som är lämpliga för konsumtion
- rollen för efterfödning och mathållningsenhetens verksamhet för att leverera säkra och näringsrika livsmedel till slutkonsumenten.
Dessa två bekymmer är direkt översatta till fokuspunkterna i IUPFOOD-programmet.
InterUniversity Programmet i Food Technology (IUPFOOD) är gemensamt organiserat av KU Leuven och Gent University (UGent). Programmet bygger på KU Leuvens och UGents kombinerade kompetens inom forskning och utbildning inom matteknik.
Program
Magisterexamen i matteknik (120 hp) består av fyra huvudområden:
- Fördjupat utbildningssegment (60 högskolepoäng)
- Specialiseringssegmentet (18 ECTS)
- Valfri kurser segment (12 hp)
- Examensarbete (30 hp)
Under det första året av masterprogrammet ska studenterna tillbringa första terminen i Gent och andra terminen i Leuven. Kurser i den andra etappen av majors Postharvest och Food Preservation Engineering och Food Science and Technology undervisas respektive vid KU Leuven och UGent; På båda universiteten erbjuds valfria kurser och avhandlingens forskningsämnen.
Ansökningsfrist 2021-2022
- 1 mars 2021 (för icke-EES-medborgare)
- 1 juni 2021 (för EES-medborgare)
KU Leuven använder ett onlineapplikationssystem. Du kan ladda ner och skicka in din ansökningsblankett via www.kuleuven.be/application. Studenter med flamländsk examen kan konsultera www.kuleuven.be/studentenadministratie.
Terminsavgift
Den nuvarande undervisningsavgiften är 947 €. Studieavgiften för läsåret 2021-2022 fastställs våren 2021. Se webbplatsen för den senaste informationen: www.kuleuven.be/tuitionfees.
Detta är ett första masterprogram och kan följas på heltid eller deltid.
Är detta rätt program för mig?
Kandidater förväntas ha grundläggande vetenskaplig utbildning (påvisbar i transkript) på minst tre av fyra av följande områden:
- matematik, statistik och fysik
- kemi och biokemi
- biologi och mikrobiologi
- teknik.
Varje ansökan utvärderas av utbildningsutskottet, som utfärdar alla antagningsbeslut. Som engelska är undervisningsspråket ska deltagarna vara flytande i både skriftligt och muntligt engelska.
Karriär perspektiv
IUPFOODs mål är att erbjuda ett program som tar hänsyn till utvecklingsländernas specifika behov och tillvägagångssätt. IUPFOOD-programmet förbereder kandidater för olika uppgifter, inklusive undervisning och forskning. IUPFOOD alumni är huvudsakligen verksamma inom följande sektorer:
- akademiska institutioner (som lärare och / eller forskare)
- forskningsinstitut (som forskare)
- icke-statliga organisationer (i olika kapaciteter)
- statliga institut (t.ex. i forskningsprogram, kvalitetsövervakningsprogram eller nationella näringsprogram)
- privat industri (särskilt jobb relaterade till kvalitetskontroll)
Den examen
- Har djupgående och detaljerad vetenskaplig kunskap och förståelse för (bio) kemiska processer i biologiska råvaror vid efterfödning och omvandling till livsmedelsprodukter.
- Har en djupgående och detaljerad vetenskaplig kunskap om och förståelse av tekniska principer för enhetens verksamhet och användningen av dem i omvandling av råvaror till livsmedelsprodukter som grund för kvalitativ och kvantitativ design, utvärdering och optimering av livsmedelsprocesser och bevarande enheter.
- Har djupgående och detaljerad vetenskaplig kunskap och förståelse för ekologi, fysiologi, upptäckt, användning och bekämpning av mikroorganismer i livsmedelssystem.
- Har djupgående och detaljerad vetenskaplig kunskap och förståelse för (bio) -kemiska, fysiska och mikrobiologiska metoder för analys av råvaror och livsmedel, inklusive färdigheter att identifiera och använda sådana metoder inom ramen för forskning, process och produktdesign och optimering och livsmedelskontroll .
- Har djupgående och detaljerad vetenskaplig kunskap inom olika områden av produktteknik som vegetabiliska produkter, mejeriprodukter, köttprodukter, fiskeriprodukter, produkter från spannmål och fermenterade produkter, inklusive aspekter av produktutveckling i förhållande till konsumentbeteende.
- Kan kritiskt utvärdera livsmedlets funktionalitet och säkerhet i samband med människors hälsa, inklusive relationen till råvaror och deras behandling i livsmedel baserat på analysdata och vetenskaplig litteraturdata.
- Befälhavar kompetensen och har förvärvat problemlösningskapaciteten för att analysera problem med livsmedelskvalitet och säkerhet i livsmedelskedjan och att utveckla tvärvetenskapliga och integrerade kvalitativa och kvantitativa metoder och lösningar (inklusive genomförande) som uppskattar komplexiteten i livsmedelssystemen och de processer som används vid användning med hänsyn till tekniska begränsningar och socioekonomiska aspekter som genomförbarhet, risker och hållbarhet.
- Har fått ett brett perspektiv på livsmedelsförsörjningsproblem relaterade till efterskörd och livsmedelsbearbetning i utvecklingsländer med låginkomst.
- Kan undersöka och förstå samverkan med andra relevanta vetenskapsområden och integrera dem inom ramen för mer avancerade idéer och praktiska tillämpningar och problemlösning.
- Kan visa kritisk hänsyn till och reflektion över kända och nya teorier, modeller eller tolkning inom det breda området för matteknik.
- Kan identifiera och tillämpa lämpliga metoder och metoder för att utforma, planera och genomföra riktade experiment eller simuleringar oberoende och kritiskt utvärdera och tolka de insamlade data.
- Kan utveckla och genomföra oberoende original vetenskaplig forskning och / eller tillämpa innovativa idéer inom forskningsmiljöer för att skapa nya och / eller förbättrade insikter och / eller lösningar för komplexa (multidisciplinära) forskningsfrågor som respekterar resultaten från andra forskare.
- Kan övertygande och professionellt kommunicera personlig forskning, tankar, idéer och åsikter om förslag, både skriftliga och muntliga, till olika aktörer och intressenter från kamrater till allmänheten.
- Har förvärvat projektledningskunskaper att agera självständigt och i ett tvärvetenskapligt team som en lagmedlem eller en ledande ledare i internationella och interkulturella miljöer.