Keystone logo
© Uni.
KU Leuven: Faculty of Theology and Religious Studies

KU Leuven: Faculty of Theology and Religious Studies

KU Leuven: Faculty of Theology and Religious Studies

Introduktion

Välkommen till fakulteten för teologiska och religiösa studier.

Vår fakultet är en av de äldsta teologiska fakulteterna i världen. Sedan 1432 har fakulteten berört de otaliga studenternas liv, som nu arbetar och bor över hela världen. Teologiska fakulteten och religionsvetenskapen bedömer sig som korsning av akademin, kyrkan och nutidens kultur och samhälle, med en speciell plats för den katolska traditionen. Fakultetens forskning och undervisning präglas alltid av en noggrann hantering av det förflutna, ett djupt engagemang i nuet och en hoppfull tro på en bättre framtid.

Detta var aldrig mer så fallet än i denna nuvarande dag och ålder. En engagerad grupp professorer och forskare strävar efter att utbilda alla studenter (internationellt eller på annat sätt) på ett sådant sätt att de förbereder dem för framtida yrkesjobb på de många områden som våra program ger tillgång till. De professionella möjligheterna är olika: våra alumner arbetar i utbildning, forskning, pastorala vård, sociala organisationer etc. Deras arbete gör verkligen en skillnad. Därför är fakulteten avsikten att fortsätta med studien av kristen teologi i dialog med andra världsreligioner och andra humaniora. En modern teologi behöver vara intresserad av de kulturer som religionerna är ifrån varandra. När det gäller andra världsreligioner är särskild uppmärksamhet åt "bokens religioner": islam och judendom.

Fakulteten är mycket intresserad av det relevanta och särskiljande bidrag till samhället för alla, studenter, professorer och medarbetare, var och en på egen väg. Det ger en livlig miljö för teologisk forskning, undervisning och service, för vilken fakulteten får internationellt erkännande och uppskattning. Vår fakultet välkomnar varje år många nya internationella studenter att delta i det fullständiga programmet på engelska som erbjuds av vår fakultet. Tack vare den rika mångfalden i bakgrunden och arvet lägger dessa elever en egen smak till en redan stimulerande mångfald idéer och åsikter.

Dessa studenter och många andra utländska forskare är medvetna om att vår fakultet har till sitt förfogande ett av de rikaste och största teologiska biblioteken i världen. Ligger i hjärtat av staden, är vår fakultet också en utmärkt plats för de många konferenser och symposier som organiseras av våra kollegor.

Våra fakultetswebbsidor har mycket att erbjuda: praktisk information, men också information om fakulteten och dess historia, en historia som vi är stolta över, så stolta över att vi idag arbetar hårt för att fortsätta traditionen för att kombinera fördjupad forskning, utmärkt utbildning och meningsfull service i projektet som kallas Teologiska fakulteten och religionsvetenskap.

KOMMER ATT STUDIAS PÅ KU LEUVEN

Välkommen till Katholieke Universiteit Leuven, ett av Europas äldsta universitet. Vi erbjuder högkvalitativ utbildning baserad på spetskompetens internationell vetenskaplig forskning och utmärkta, breda studentfaciliteter. Leuven är en pittoresk historisk stad, men en som är livlig med livet och lever vid en studerandes rytm.

KU Leuven ligger i Belgien, i hjärtat av västra Europa, och har varit ett centrum för lärande i nästan sex århundraden. Idag är det Belgiens största universitet och grundades 1425, ett av de äldsta och mest kända universiteten i Europa. KU Leuven är ett ledande europeiskt forskningsuniversitet och medgrundare av Liga för europeiska forskningsuniversitet (LERU), och erbjuder ett brett utbud av internationella masterprogram, som alla stöds av högkvalitativ, innovativ, tvärvetenskaplig forskning.

KU Leuven har sedan starten grundat sig i staden som delar sitt namn. Leuven är en trevlig, säker och livlig studentstad där århundradenrika historier möter spetsforskning. Universitetet erbjuder även utbildningar på campus i 11 belgiska städer, inklusive Bryssel, Gent och Antwerpen.

Uppdragsbeskrivning

KU Leuven uppfyller sitt uppdrag genom att tillhandahålla högkvalitativ tvärvetenskaplig forskning och utbildning med katolsk signatur.

Ackrediteringar

EFMD Equis-ackrediteradAMBA-ackrediteradAACSB-ackrediterad

Platser

  • Leuven

    Sint-Michielsstraat 4, 3000, Leuven

Frågor