Keystone logo
© Credits to Ameena Athab
Lamar University

Lamar University

Lamar University

Introduktion

Lamar University - Vi är kardinaler!

Hitta ditt hem på Lamar University !

Hemar för över 15 000 studenter, Lamar University , beläget nära Houston i Beaumont, TX, är bland de snabbast växande Texas högskolorna och universiteten och är medlem i Texas State University System. LU erbjuder mer än 100 studieprogram som leder till kandidatexamen, magisterexamen och doktorsexamen. Det 292 tunnland stora campuset i Beaumont är cirka 90 mil öster om Houston och cirka 25 mil väster om Louisiana.

akademiker

Universitetet har erkänts nationellt för kvaliteten på sin grundläggande läroplan och mångfalden i studentkroppen jämfört med andra universitet i närheten av Houston. Lamars små klassstorlekar och låga förhållande mellan student och fakultet gör det möjligt för elever att bygga meningsfulla relationer med expertfakultet som verkligen bryr sig om deras framgång.

LU betonar akademisk prestation genom att betona praktiskt lärande på alla nivåer, ge gott om möjligheter för forskarutbildning och stödja ett utmärkt Honours-program. Universitetet är ackrediterat av Commission on Colleges of the Southern Association of Colleges and Schools. Flera LU-högskolor och program har ytterligare specialiserade certifieringar som erkänner deras kvalitet och expertis.

Campus bekvämligheter

LU: s campus erbjuder bekvämligheter för studentliv för skolgång och fritid. Mer än 2500 studenter bor på campus, bara en och en halv timme från Houston, i moderna bostadshus i lägenhetstil, känd som Cardinal Village, som har privata sovrum och vackert möblerade vardagsrum. Alla studenter på Lamar University har tillgång till gourmetmathallen och det rymliga Sheila Umphrey rekreationssportcenter, en showpiece-anläggning med en 43-fots klättringsvägg, all den senaste träningsutrustningen och en rad intramurala sporter.

Campus livet

Bortom klassrummet utvecklar studenter på Lamar University ledarskap och livslånga vänskap i mer än 100 campusklubbar och organisationer. Studenter gör en inverkan genom nationellt anslutna broderskap och sororities, professionella föreningar, kulturgrupper, religiösa klubbar och serviceorganisationer. Lamar University närhet till Houston erbjuder också den unika möjligheten att vara nära staden men är tillräckligt långt för att komma undan.

Friidrott

Lamar University studenter tycker om att heja på kardinalerna i mer än ett dussin NCAA Division I-herr- och kvinnorsport. I tävlingen i Southland-konferensen har Cardinals-team en historia av att vinna mästerskap inom sport inklusive herrar och kvinnors basket, volleyboll, golf och längdåkning. Basebollprogrammet, ledat av den legendariska tränaren Jim Gilligan, har producerat flera stora leagers. LU: s nya fotbollsprogram har ökat spänningen på campus med utsålda folkmassor och studenter som är involverade i marschband, cheerleading, danslaget och allt roligt med spel-dag-tailgating.

Ackrediteringsdeklaration

Ackrediteringsdeklaration

Lamar University är ackrediterat av Southern Association of Colleges and Schools Commission on Colleges för att tilldela associerade, baccalaureate, magister och doktorsexamen. Kontakta kommissionen på högskolorna på 1866 Southern Lane, Decatur, Georgia 30033-4097 eller ring 404-679-4500 för frågor om ackreditering av Lamar University .

Icke-diskrimineringspolitik

Lamar University är en lika möjlighet, utbildningsinstitution för bekräftande åtgärder och arbetsgivare. Lamar University kommer inte att diskriminera någon anställd eller sökande för anställning på grund av ras, färg, religion, kön, ålder, funktionshinder, nationellt ursprung, veteranstatus, sexuell läggning eller könsidentitet, i överensstämmelse med försäkran om överensstämmelse med avdelningen VII i Civil Rights Act från 1964; Executive Order 11246 såsom utfärdad och ändrad; Avdelning IX av utbildningsändringarna från 1972, med ändringar; Avsnitt 504 i rehabiliteringslagen från 1973.

Texas Public Act Act

I enlighet med Texas Government Code, kapitel 552, kommer Lamar University att följa alla bestämmelser som är relaterade till frisläppande av begärd offentlig information. All statlig information antas vara tillgänglig för allmänheten även om vissa undantag gäller för utlämnandet av informationen. Lamar University ska omedelbart släppa efterfrågad information som inte är konfidentiell enligt lag, varken konstitutionell, lagstadgad eller genom rättsligt beslut eller information för vilken ett undantag för avslöjande inte har begärts.

Uppdragsbeskrivning

Lamar University är dedikerad till studenternas framgång genom att engagera och ge studenter kunskaper och kunskaper för att trivas i deras personliga liv och valda försöksområden. Som en doktorandgivande institution är Lamar University internationellt erkänt för sina högkvalitativa akademiker, innovativa läroplaner, olika studentpopulationer, tillgänglighet, studenters framgång och ledande akademiska aktiviteter som bidrar till att förändra samhällena i Sydost Texas och utöver detta.

Ditt ögonblick är här

Du formas av varje ögonblick i ditt liv, och det gör dig unik. På Lamar University baseras utbildning på dina individuella behov för att ge dig verktygen för framgång i forskarskolan och din karriär. Med personliga inlärningsupplevelser för varje student och en mängd praktiska möjligheter får LU din tid att räkna. Gör det bästa av dina stunder här på Lamar University .

Platser

  • Beaumont

    Lamar University 4400 MLK Blvd., 77710, Beaumont

Frågor