Keystone logo
LASALLE College of the Arts

LASALLE College of the Arts

LASALLE College of the Arts

Introduktion

University of the Arts Singapore (UAS) är Singapores första konstuniversitet som fostrar en ny generation av framåtblickande konstnärer, designers, utbildare, forskare, konstledare och förändringsmakare.

UAS är grundat på en allians av Singapores ledande konstinstitutioner, LASALLE College of the Arts (LASALLE) och Nanyang Academy of Fine Arts (NAFA).

LASALLE och NAFA, som ligger i hjärtat av konst- och samhällsdistriktet, kännetecknas av unika arv, starka konstnärliga traditioner och innovativa undervisningsmetoder. Vår fakultet och alumner har fått nationellt erkännande, inklusive Cultural Medallions och Young Artist Awards, som kämpar för singaporisk kreativitet på den globala scenen.

UAS kommer att skapa nytt konstnärligt tänkande och diskurs genom att kreativt kombinera undervisning, praktik och forskning. Genom att samarbeta med konstsamhällen och industripartners lokalt och internationellt kommer våra akademiker att ge energi till kulturlandskapet och den kreativa ekonomin. Vi ska stärka Singapore som ett kreativt nav i Asien.

Campus funktioner

McNally Campus

Beläget i det centrala medborgar- och kulturdistriktet i Singapore, är McNally Campus designat för att optimera interaktion och ge en synlinje över samhället genom sin glasfasad och portlösa väggar. Designen ger många plattformar för interaktion och inspiration. I linje med den integrerande karaktären av samtida konst och designpraxis, uppmuntrar flera breakout-utrymmen och himmelsbroar olika konstformer att smälta samman och blandas, vilket ger en inspirerande inlärningsmiljö för eleverna. Arkitektoniskt ikoniskt och designat för att möjliggöra en levande, uppkopplad gemenskap, McNally Campus erbjuder studenter ett imponerande utbud av prestanda och utställningsutrymmen för lärande och uppvisning. Kärnföreläsningar och undervisningsprogram äger rum på McNally Campus där LASALLEs unika lärmiljö uppmuntrar tvärvetenskaplig interaktion och ett holistiskt förhållningssätt till samtida praktik.

Winstedt Campus

Winstedt Campus stödjer kontinuerlig innovation och excellens genom att stödja studiobaserat arbete och forskning. Utrymmet är utformat som ett heltäckande kreativt centrum där bildkonststudenter – särskilt de som är involverade i studiobaserade moduler och nivåer – kan använda gott om och lämpliga utrymmen för att utveckla och slutföra sina terminsprojekt, särskilt när vissa av dessa verk kan vara större i skala och ambition.

Wilkie Edge inlärningsutrymme

Wilkie Edge-lärutrymmet stöder studiobaserat arbete och forskning vid Fakulteten för design. Wilkie Edge ligger bara 50 meter från McNally Campus och används för studiobaserade moduler på School of Design Communication och School of Fashion.

Besöksinformation

LASALLEs McNally Campus är öppet på vardagar och stängt på söndagar och helgdagar, såvida det inte finns en utställning eller annan offentlig aktivitet på campus. Endast de första våningarna och gallerierna i källaren 1 är öppna för allmänheten.

  Stipendier och finansiering

  Som ett erkännande av enastående akademisk excellens, ledarskapspotential och en passion för kreativitet och innovation, erbjuder LASALLE en mängd olika stipendier till nya och nuvarande studenter.

  Ansökningsdatum för stipendier kommer att återspeglas på de olika stipendiesidorna. Andra externt sponsrade stipendier är också tillgängliga för studenter. Förfrågningar och ansökningar kan riktas till respektive organisation.

  Få reda på mer

  Platser

  • Singapore

   1 McNally St, 187940, Singapore

  • Singapore

   9 Winstedt Rd, Singapore, 227976, Singapore

  Frågor