Keystone logo
Lasallian University Corporation

Lasallian University Corporation

Lasallian University Corporation

Introduktion

Institutionens första högkvarter var vid Colegio de San José De la Salle, vid den tiden i Boston-området i Medellín, där idag Astronomical Observatory och Museum of Natural Sciences arbetar, verk som utvecklats av De la Salle Brothers. År 2001 flyttade företaget till kommunen Caldas, Antioquia, söder om storstadsområdet i Aburrá-dalen, 17 kilometer från Medellín. Dess fysiska egenskaper gör att den kan klassificeras som ett modernt, futuristiskt universitetsområde anpassat till samtida akademiska behov.

Lasallian University Corporation har stärkt uppfyllandet av missionärsuppdraget att företräda sina utbildningsåtgärder företrädesvis till de mest behövande genom antagandet av ett system för betalning av studieavgifter som tar hänsyn till studenternas socioekonomiska tillstånd. Dessutom Lasallian Solidarity Fund -SOL-, som stöder studenter i deras mat- och transportkostnader.

Företaget är ett pedagogiskt arbete som visar sin tillväxt i antalet studenter, i utbudet av akademiska program för grundutbildning och akademiker, i akademisk produktion, i grupper och forskningslinjer, i vetenskapliga publikationer och i projektionens handlingar.

Platser

Platser
  • Caldas

    Caldas, Colombia

    Frågor