Keystone logo
Latvia University of Life Sciences and Technologies

Latvia University of Life Sciences and Technologies

Latvia University of Life Sciences and Technologies

Introduktion

Latvia University of Life Sciences and Technologies är en institution för högre utbildning och vetenskap i Republiken Lettland, där såväl vetenskaplig forskning som akademiska och professionella studieprogram genomförs.

Huvudmålet för universitetet är att skapa intellektuell potential för att tillhandahålla hållbar utveckling av Lettland och dess landsbygd i synnerhet samtidigt som det blir och uppdaterat, internationellt erkänt och prestigefyllt universitet, som aktivt integreras i det förenade europeiska rummet för högre utbildning och vetenskap.

Mission och vision

Uppdrag

Skapande av en internationellt konkurrenskraftig, innovativ, kreativ och hållbar framtid för samhällets utveckling.

Syn

Det lettiska universitetet för biovetenskap och teknologi är ett modernt, nationellt och internationellt erkänt vetenskapsuniversitet – ledande inom skapandet av innovationer relaterade till bioekonomin och relaterade industrier och inom hållbar användning av naturresurser i Östersjöregionen.

Campus funktioner

Alla våra fakulteter är belägna i staden Jelgava så det är väldigt lätt att hitta runt. Några av de åtta fakulteterna är belägna i historiska byggnader, som Jelgava-palatset och Valdeka-slottet, så planera lite tid för sightseeing när du är här!

Universitetet erbjuder nyrenoverat boende i delade dubbelrum med eget badrum till ett studentvänligt pris. Byggnaderna ligger inom gångavstånd till universitetets alla byggnader och erbjuder både längre och kortare vistelser. Studenter kan också hyra privat boende (lägenheter/delade hus etc.)

  Campusliv och faciliteter

  • Gratis sportaktiviteter för studenter (pilates, gym, funktionell yoga, simning etc.)
  • Ett vackert bibliotek beläget i det historiska Jelgava-palatset
  • Studentbröderskap och amatörkonstgrupper för att utveckla nya kontakter och talanger
  • Vänlig personal på det internationella centret redo att hjälpa till när det behövs

  När du studerar uppmuntrar vi dig att gå med i amatörkonstgrupper som studentteatern, kören eller dansgrupperna. Du kan också visa upp dina färdigheter i idrottslag som regelbundet deltar i nationella mästerskap. Universitetet anordnar årliga baler och studentfestivaler för alla att njuta av och spelturneringar för dem med tävlingsanda.

  Studenter som bor i Jelgava har en rad alternativ att njuta av sin tid utanför studierna. Jelgava har moderna konserthus, sportcenter och olika konstutrymmen att besöka. Massor av charmiga kaféer finns i hela staden, liksom roliga barer och nattklubbar att umgås med vänner.

  Platser

  • Jelgava

   Latvia University of Life Sciences and Technologies, 2 Liela Street, LV-3001, Jelgava

   Frågor