Keystone logo
Limerick Institute of Technology

Limerick Institute of Technology

Limerick Institute of Technology

Introduktion

Varför LIT?

Tillgång till föreläsare

Som student i LIT går du inte vilse i mängden. Vår förhållande mellan student och lärare möjliggör ett stort deltagande och diskussion i föreläsningar.

Alla LIT-campus är en sammansvetsad grupp elever där studenter har enkel tillgång till lärare oavsett om du möter dem på korridorerna, i kantinen eller för schemalagda möten, som är lätta att organisera.

Aktivt lärande

På LIT lär sig eleverna genom att göra. Vi kombinerar praxis med teori som ger studenterna en erfaren modell av lärande, och utrustar dem med de grundläggande färdigheter de kan ta i din valda karriär.

Grön kameleont / Unsplash

Designer sketching Wireframes

Klubbar och föreningar

En lycklig collegeupplevelse bidrar till ett framgångsrikt universitetsliv och din collegeresa kommer att förbättras av de nya människor du möter, de nya vänner du får, de nya upplevelserna du möter och det roliga du har!

Klubbar och samhällen kan ha en mycket positiv upplevelse i din totala collegeupplevelse. Vi vet hur viktigt det är att engagera sig i aktiviteter utanför ditt akademiska arbete och vi uppmuntrar alla studenter att se de olika klubbarna och samhällena som finns tillgängliga i LIT.

anställbarhet

LIT-examen är branschklara och mycket anställningsbara. Inte bara kommer du att avlägga examen från LIT med en erkänd examen som är relevant för ditt studierområde, men tack vare vår praktiska strategi för lärande kommer du också att ha den kompetens och den praktiska erfarenhet som arbetsgivare letar efter.

Progressionsrutter

Är du orolig för att du inte får tillräckligt med poäng eller har kvalifikationerna för att gå direkt på en kurs i nivå 8 (nivå 8)? Oroa dig inte! På LIT har många av våra kurser flexibla utvecklingsvägar som gör det möjligt för studenter att avsluta sina studier på en högre nivå än de startade på.

Studenter som börjar sin studie på nivå 6 eller 7 har möjlighet att fortsätta sina studier genom att gå på en nivå 8-kurs för sitt sista år. Detta innebär att även om du kan börja dina studier i LIT på en lägre nivå så kan du mycket enkelt examen med en examen på en högre nivå ... och allt inom fyra år!

Små klassstorlekar

Den snäva och praktiska inlärningsupplevelsen som eleverna får på LIT möjliggörs endast på grund av våra små klassstorlekar.

I LIT kommer du inte att uppleva föreläsningssalar för hundratals studenter, vilket för många kan vara mycket skrämmande. Istället hittar du dig själv i en klassstorlek på högst 30 personer. Detta hjälper eleverna att öka deras engagemangsnivå med inte bara sina lärare utan medstudenter, vilket resulterar i en övergripande högre kvalitetsinlärning.

Platser

 • Limerick

  Limerick Institute of Technology Moylish Park, V94 EC5T, Limerick

  • Clonmel

   LIT Clonmel, Cashel Road, Clonmel, Co. Tipperary, E91 D896, Clonmel

   • Ennis

    LIT Ennis, Bindon Street, Ennis, Co. Clare, , Ennis

    • Limerick

     Limerick School of Art & Design Clare St, V94 KX22, Limerick

     • Thurles

      LIT Thurles, Nenagh Road, Thurles, Co. Tipperary, , Thurles

      Frågor