Keystone logo
© ©Linnaeus University
Linnaeus University

Linnaeus University

Linnaeus University

Student Session

Att flytta till ett nytt land, starta studier och ett nytt liv är ett stort steg. Lyckligtvis för dig, våra studenter har redan gått igenom processen! Därför vill de bjuda in dig till ett webinar för studenter av studenter.

Introduktion

Linnaeus University är ett modernt, internationellt universitet i sydöstra Sverige. Vi finns i två naturälskande städer, en vid Östersjön och en omgiven av sjöar i Europas grönaste stad.

Studerar vid Linnaeus University

Att studera utomlands är mer än att bara utbilda sig. Att studera innebär att få nya vänner, lära sig om en ny kultur, bli kär, bygga en karriär, lära sig ett nytt språk, skaffa en cykel och bli en del av en gemenskap. Linnaeus University är fullt av liv. Välj ett universitet där livet är möjligt.

Studentliv

Universitetslivet har mycket att erbjuda, från att träffa vänner på studentpuben till att delta i evenemang och kulturella aktiviteter. Studentkåren och studentföreningarna gör sitt bästa för att du ska känna dig som hemma.

Kvalitets fritid är viktigt när du är student. Om du hittar glädje och uppfyllelse i ditt studentliv får du extra energi för dina studier. Du kommer inte att ha svårt att hitta något att göra. Studenter är bra på att organisera roliga tävlingar, fester, konserter och resor.

Om du också tar chansen att engagera dig i studentförbundet eller i andra fritidsaktiviteter kan du få användbara färdigheter och erfarenheter som kan visa sig ovärderliga när du söker ett jobb senare i livet.

Linnéförbundet arbetar för att du ska få bästa möjliga utbildning men har också som mål att erbjuda trevliga aktiviteter förutom dina studier. Det finns ett antal studentorganisationer och klubbar vid universitetet som erbjuder ett brett utbud av fritidsaktiviteter för studenter.

ESN (Erasmus Student Network) är Europas största studentorganisation. Det består av ett nätverk av lokala sektioner som organiserar evenemang för studenter som ska studera utomlands och även lokala studenter. ESN -sektionerna vid Linnaeus University är ESN Kalmar och ESN Växjö (VIS). Båda sektionerna anordnar lokala evenemang som grillar, sportaktiviteter och temakvällar med typiska svenska traditioner representerade, liksom resor inom och utanför Sverige.

Kompisprogrammet

Kompisprogrammet matchar internationella studenter med (mestadels svenska) studenter. Kompisarna hjälper de internationella studenterna med dagliga frågor och introducerar dem till svensk kultur och livsstil och hur det är att vara student vid Linnaeus University .

Studentföreningar

Det finns cirka 70 studentföreningar vid Linnaeus University , där du som student kan delta i en rad aktiviteter. Kolla in studentföreningarna.

Kanske föredrar du sportevenemang, spelar musik i en studentorkester, filmpass, sjunger eller skriver om ämnen som påverkar dig som student? Var aktiv i studentlivet är ett tillfälle att träffa nya vänner, kunna utveckla dig själv i ett av dina intressen och arbeta tillsammans i ett team med människor som älskar att göra samma sak.

Internationella möjligheter

Som student vid Linneusuniversitetet får du interkulturella perspektiv genom både undervisning, interaktion med internationella studenter, internationell kurslitteratur,e och gästprofessorer från andra länder. På så sätt vidgar du dina vyer och välkomnar utmaningar och olika perspektiv på både dig själv och din omgivning. Internationella erfarenheter får dig att växa akademiskt, personligt och professionellt.

Statistik

Mer fakta om Linnaeus University:

 • Grundades 2010 genom en sammanslagning mellan Kalmar universitet och Växjö universitet;
 • Beläget i Kalmar och Växjö;
 • 44 000 inskrivna studenter;
 • 2 200 inskrivna internationella studenter;
 • Sjunde största universitetet i Sverige när det gäller antal studenter;
 • 780 partneruniversitet i mer än 80 länder
 • 100-examensprogram på grundnivå, 8 av dem undervisade på engelska;
 • 80-utbildningsprogram på avancerad nivå, 35 av dem undervisas på engelska.

  Campus funktioner

  Kalmar och Växjö

  Linnaeus University ligger i två städer i sydöstra Sverige - Kalmar och Växjö. Båda städerna ligger i regionen Småland, ett län där havet och naturen alltid finns i närheten.

  Kalmar - Studentstaden vid havet

  Staden Kalmar ligger vid kusten, något som Linnaeus University nyligen utnyttjade genom att bygga nya universitetsbyggnader precis vid hamnen och samlade Universitetet på ett ställe. Eftersom hamnen ligger i Kalmars centrum kan studenterna ägna sig åt sina dagliga affärer i centrum och fylla staden med myllret av aktiviteter. Kalmar har cirka 65 000 invånare och en lång historia som går tillbaka till medeltiden - något som inte går obemärkt förbi när det gamla Kalmar slott ligger precis runt hörnet från campus. Staden har röstats fram som "Sveriges sommarstad", kanske tack vare de många soldagarna, stränderna runt om i stan och evenemangen och konserterna.

  Växjö - Ett levande campus

  Allt på campus i Växjö finns inom fem minuters gångavstånd - studentbostäder, klassrum, bibliotek, restauranger och pubar, sjöar och fritidsanläggningar. Campuset är fullt av liv och energi och är en naturlig mötesplats för alla studenter och intressen. Växjö har cirka 90 000 invånare och har utropats till Europas grönaste stad på grund av de miljövänliga lösningar som implementerats. Namnet Växjö översätts till "sjöarnas stad", vilket är något som inte går obemärkt förbi, med en av de många sjöarna precis vid campus. Med de omgivande skogarna blir det den perfekta platsen för promenader och jogging.

   Antagningar

   Hitta mer information genom att klicka på hur du ansöker.

   Visumkrav

   Ansöker om uppehållstillstånd genom Migrationsverket.
   Allmän information, klicka på Läs mer.

   Stipendier och finansiering

   Vi har stipendier tillgängliga för studenter som läser masterprogram. Det är möjligt att få upp till 75 procents reduktion av studieavgifterna för ett helt program.

   Kolla också in Svenska Institutionens stipendier på https://si.se/en/apply/scholarships/swedish-institute-scholarships-for-global-professionals/

   För en student som studerar grund-/bachelorprogram erbjuder vi inte stipendier från första året.

   Alumnstatistik

   Ranking

   • Times Higher Education Ranking 2021. Linnaeus University placerar sig bland de 100 bästa universiteten inom området kvalitetsutbildning och bland de 200 bästa inom området klimatförändringar; Anständigt arbete och ekonomisk tillväxt. I det totala resultatet Linnaeus University på plats 301–400 av totalt 1 115 universitet.
   • Shanghai-ranking 2020. Linnaeus University är listad bland de 800–900 bästa av 18 000 universitet i världen.

   Studentberättelser

   Campusliv och faciliteter

   Universitetslivet har mycket att erbjuda, från att träffa vänner på studentpuben till att delta i evenemang och kulturella aktiviteter. Studentkåren och studentföreningarna gör sitt bästa för att du ska känna dig som hemma.

   Platser

   • Växjö

    P G Vejdes väg, 351 95, Växjö

   • Kalmar

    Universitetsplatsen 1, 39231, Kalmar

    Chat with students

    Frågor