Keystone logo
Lithuanian Sports University

Lithuanian Sports University

Lithuanian Sports University

Introduktion

Lithuanian Sports University ( LSU ) är stolta över att vara det enda specialiserade universitetet i Litauen, som har förenat rörelse- och idrottsvetenskap i över åtta decennier. Studier inom idrott och relaterade områden blir allt populärare, samtidigt som det öppnar nya möjligheter för framgångsrika akademiker. Det kommer att finnas en kontinuerlig ökning av behovet av yrkesverksamma som hjälper dem som strävar efter ett hälsosamt, aktivt och långt liv.

Därför kan du lyckas i livet tillsammans med LSU , där studier, idrottsvetenskap och praktik är sammankopplade. Exceptionell uppmärksamhet till varje internationell student, vetenskapsbaserade studier och en idrottsgemenskap kommer att ge kunskap och intressant upplevelse varje dag. Gör rätt val och det hjälper dig att implementera dina mål och bli exceptionella.

Bland de utexaminerade från LSU finns det många framstående vetenskapsmän, världskända tränare, kända idrottare och framstående offentliga personer. Ett stort antal av LSU -studenterna och utexaminerade har blivit mästare och pristagare i de olympiska spelen, världsmästerskapen och Europamästerskapen.

Campus funktioner

  Antagningar

  Ranking

  Tidskriften "Reitingai" har publicerat den senaste utvärderingen av litauiska högre utbildningsinstitutioner. Lithuanian Sports University ( LSU ) utvärderades bäst i kategorierna "Nuvarande och framtida akademisk personal", "Tävling inom det internationella studieområdet" och "Studenter och studier".
  Enligt rankningskriteriet "Nuvarande och framtida akademisk personal" kom LSU på tredje plats av elva statliga universitet i Litauen – det fick 6,59 av de 10 möjliga poängen.

  Lithuanian Sports University ( LSU ) nådde en hög 126:e plats i Shanghais senaste globala rankning av idrottsvetenskapliga skolor och avdelningar.Under de senaste åren har LSU stigit med 80 positioner i rankingen (208:e plats 2018 och 172:a plats 2020).

  Platser

  • Kaunas

   Lietuvos sporto universitetas Sporto 6, 44221, Kaunas

   Frågor