Keystone logo
Luiss Guido Carli

Luiss Guido Carli

Luiss Guido Carli

Introduktion

Luiss universitet

Öppen. Engagerande . Ansvarig.

Varför Luiss

Topprankad, mycket innovativ inom utbildning med sin frågebaserade inlärningsmodell, verkligt internationell med över 50 % av programmen på engelska, starkt engagerad i hållbarhet och inkludering, djupt engagerad i professionella gemenskaper. Detta är bara några av anledningarna till att välja Luiss.

Om Luiss

Luiss ligger i Rom och specialiserar sig på samhällsvetenskap med sina 4 avdelningar för företagsekonomi, ekonomi och finans, juridik och statsvetenskap och utbildar över 10 000 studenter i en dynamisk, internationell miljö.

ranking

#14 över hela världen för politik och internationella studier och topp 50 för Business & Management och Juridik i QS World University Rankings by Subject och #30 worldwide i FT Masters in Management , ett språng med 60 platser sedan 2019.

Nyckelfakta

Studenter och instruktörer kommer från 102 länder runt om i världen och Luiss är en aktiv medlem i framstående akademiska nätverk som QTEM och European University ENGAGE.EU.

Utbildningsmodell

Luiss uppdrag är att förbereda studenter som förfrågare: nyfikna, öppensinnade, pålitliga människor , som kan rama in och lösa relevanta utmaningar med sin attityd att tänka som vetenskapsmän samtidigt som de agerar som ledande yrkesverksamma.

program

Grundutbildning – Graduate – Postgraduate – Digital Graduate – Summer University – Foundation Program – PhD

Fakultet och forskning

Luiss Faculty består av världsberömda akademiker, som kommer med sin omfattande erfarenhet från några av världens mest prestigefyllda institutioner, och ett stort och mångsidigt utbud av toppraktiker som företagsledare, diplomater, advokater och företrädare för offentlig förvaltning. Över 50 gästprofessorer bidrar till Luiss ständigt ökande globala engagemang.

Luiss ligger i spetsen för den mest rigorösa och relevanta samhällsvetenskapliga forskningen, särskilt inom områdena företag och management, ekonomi, juridik och statsvetenskap. Det finns för närvarande 88 pågående finansierade forskningsprojekt, inklusive flera anslag på europeisk nivå och 33 forskningsprojekt av nationell relevans (PRIN) 2023. 2022 räknade Luiss till 57 internationella topppublikationer.

Stipendier & Campusliv

stipendier

Förutom att säkerställa en högprofilerad utbildning av hög kvalitet, ger Luiss ekonomiskt stöd till högpresterande och meriterande studenter som uppfyller specifika ekonomiska eller meritbaserade krav.

campus

Luiss ligger i ett av Roms vackraste stadsdelar, med byggnader som speglar stadens atmosfär och skönhet, lummiga grönområden, högteknologiska klassrum och innovativa kreativa utrymmen.

Bibliotek

Kom på en idé, svara på en fråga, tillfredsställ en nyfikenhet, det här är vad Luiss-biblioteket erbjuder oavsett om det är genom direkt tillgång till rumssamlingarna och bibliografiska forskningsstödtjänster i ett av de öppna och multifunktionella utrymmena eller genom off-campus tillgång till den omfattande onlinekatalogen och elektroniska samlingar.

Bostäder

Luiss residens ligger nära de tre huvudcampusen och erbjuder en mängd olika boenden och tjänster för att få dig att känna dig hemma.

handledning

Handledningskontoret är utformat för att vägleda, följa och inspirera studenter under hela deras collegekarriär. Dess tre huvudtjänster, universitetshandledning, akademisk handledning och inkluderande handledningstjänst It's U!, är anpassade efter varje students bakgrund, studier och ambitioner.

University Language Center

Att behärska språk är grundläggande i vår globaliserade värld. Av denna anledning erbjuder Luiss engelska, arabiska, kinesiska, franska, tyska, italienska, portugisiska, ryska och spanska som andra eller tredje språk.

Studentmobilitet

Med 56 Double Degrees, LLMs, Joint Degrees och Structured Exchanges samt över 243 Erasmus- och bilaterala studentutbytesavtal, är Luiss fast besluten att ge studenterna möjligheter att fördjupa sig i rika miljöer som kompletterar en kvalitetsutbildning.

Karriärtjänster

Tack vare sina kontakter med mer än 500 offentliga och privata institutioner såväl som multinationella företag, ger Luiss studenter och akademiker verkliga karriärmöjligheter och stödjer dem att komma in på arbetsmarknaden genom praktikplatser, möten och seminarier med ledande internationella företag och institutioner.

Sport

Samarbete, respekt, rättvist spel, beslutsamhet, självförtroende: sport hjälper oss att bli bättre versioner av oss själva . Luiss Sports Association organiserar alla universitetets amatör- och tävlingsidrotter, med fokus inte bara på studentidrottare (över 50 toppidrottare) utan också på de som är intresserade av att utöva idrott på en icke-tävlingsnivå.

Studentföreningar

Att studera på Luiss innebär att aktivt engagera sig och delta i de många fritidsaktiviteter som organiseras och främjas direkt av studenter, vilket representerar en enastående möjlighet att träffas under hela din universitetskarriär.

Ansök nu

Luiss är engagerad i att registrera enastående studenter med talang och hög potential som kommer från hela Italien och världen. Antagningen är meritbaserad, konkurrenskraftig och mycket selektiv, vilket gör att Luiss-utexaminerade sticker ut på arbetsmarknaden.

Grundutbildning Antagning

Internationellt urval – För studenter som skaffar gymnasieexamen utanför Italien kommer det att finnas rullande antagningar under läsåret. Kandidater som har erhållit vissa minimipoäng på SAT, ACT eller IB är undantagna från urvalsprocessen.

Antagning antagning

Internationellt urval – För studenter som skaffar en kandidatexamen utanför Italien kommer det att finnas rullande antagningar under läsåret. Kandidater som har erhållit vissa minimipoäng på GMAT eller GRE är undantagna från urvalsprocessen .

Statistik

Luiss i siffror

Alla Luiss-nummer:

 • 1977 Datum för grundandet
 • 4 institutioner: Ekonomi och finans, Business and Management, Juridik, Statsvetenskap
 • 2 skolor: grundutbildning och forskarutbildning
 • 10.173 Totalt inskrivna studenter
 • 11 Anläggningar, campus och andra innovationsutrymmen
 • Förhållande mellan professor och student 1:7 (riksgenomsnitt 1:21)
 • 311 partneruniversitet
 • 65 länder med aktiva partneruniversitet
 • 18 Gateway-program för utländska studenter
 • 56 dubbla grader och strukturerade utbyten
 • 2.456 Inkommande och utgående studerande utomlands varje år
 • 96 % arbetskraftsdeltagande för nyutexaminerade (1 år efter examen)
 • 94 % studenter uppdaterade med tentamensschema (75 % riksgenomsnitt)
 • 92% Studenter som tog examen i tid (62,5% riksgenomsnitt)
 • 2,2 månader mellan examen och första jobbet
 • 33 bästa internationella publikationer 2018-2019
 • 13 Antal vunna bidrag 2019
 • 13 forskningscentra
 • 78 Internationella partnerskap

  Campus funktioner

  Campus och trädgårdar

  Luiss har 12 strukturer, inklusive undervisningslokaler, kontor och bostäder, i Rom och Milano med Milano Luiss Hub.

  Luiss campus

  Universitetets huvudcampus är vördade i Rom för sin arkitektur, som representerar viktiga rörelser i stadens konstnärliga historia, såväl som för sina lummiga trädgårdar, små oaser i en livlig stad.

  Viale Rumänien Campus

  På Luiss Campus vid Viale Rumänien 32 håller universitetet all undervisning och forskningsverksamhet vid institutionerna för företagsekonomi, ekonomi och finans samt statsvetenskap.

  Via Parenzo Campus

  På Luiss Campus på Via Parenzo 11 håller universitetet all undervisning och forskningsverksamhet vid juridiska institutioner.

  Viale Pola Campus

  På Luiss Campus på Via Pola 12 har universitetet kontor för generaldirektör, rektor och rektor och all undervisningsverksamhet vid "Massimo Baldini" School of Journalism och forskarutbildningar.

  Campus Villa Blanc

  På Luiss Campus i Villa Blanc, beläget i Via Nomentana 216, håller universitetet alla administrativa och undervisningsaktiviteter vid Luiss Business School.

  Viale di Villa Emiliani Campus

  På Luiss Campus på Viale di Villa Emiliani 14, beläget i Via Nomentana 216, håller universitetet all administrativ och undervisningsverksamhet vid School of Government, School of European Political Economy och School of Law.

  Luiss bibliotek

  Med helt nya utrymmen renoverade för att hysa en ny vision, är Luiss Library specialiserat på samhällsvetenskap, särskilt inom juridik, ekonomi och statsvetenskap.

  Biblioteket ansvarar också för att samla in och dela resultaten från universitetets forskarsamhälle.

  Luiss Gardens

  Luiss campus i Viale Pola, Viale Romania och Villa Blanc är nedsänkta i trädgårdar med historisk och kulturell relevans.

  Villa de Heritz

  Luiss campus mellan Viale Rumänien och Via Panama är en del av en mycket större egendom. En gång ägdes av Conte de Heritz, 1878, skapades fastigheten genom att förena mindre förortsvillor (Villa Digne, Villa Lecce, Villa Simonetti, bland andra.)

  Villa Blanc

  Villa Blanc beställdes av baron Alberto de Blanc mellan 1895 och 1898 efter att han nominerats till utrikesminister i Crispi-regeringen. De Blanc, en finkulturens man med ett internationellt perspektiv, satte sin prägel på Roms arkitektoniska och dekorativa kultur.

  Villa Alberoni

  Villa Alberoni, vid sidan av Villa Paganini, är allt som finns kvar av kardinal Giulio Alberonis gods, som 1722 sträckte sig över 27 tunnland.

   Stipendier och finansiering

   Avgifter, stöd och stipendier

   Luiss erbjuder en mängd hela och partiella stipendier till begåvade studenter från hela världen varje år. Luiss-stipendier tilldelas baserat på akademiska meriter och består av helt eller delvis avstående från universitetets undervisningsavgift.

   Ranking

   LUISS i rankningar

   • De #1 privata universitet i Italien
   • I topp 1% för företag och ledning
   • Ett av de 50 bästa statsvetenskapliga programmen i världen
   • Bland Financial Times Top 100 Management Program
   • I toppnivå i 10 kategorier. Bland de 25 bästa i världen för inkomst från fortsatt personlig utveckling
   • 2: a plats av 40 italienska universitet för en genomsnittlig årslön för akademiker i åldrarna 25-34

   Ackrediteringar

   EFMD Equis-ackrediteradAMBA-ackrediterad

   Platser

   • Rome

    Viale Pola 12, 00198, Rome

    Frågor