Keystone logo
Mahawithayalai Huachiew Chalermprakiet (HCU)

Mahawithayalai Huachiew Chalermprakiet (HCU)

Mahawithayalai Huachiew Chalermprakiet (HCU)

Introduktion

Huachiew Chalermprakiet University grundades av Poh Tek Sieng Tung Overseas Chinese Foundation, som är den största kinesiska välgörenhetsorganisationen i det thailändska samhället. Vår ständiga policy är att stödja utbildning för att utveckla mänskliga resurser i ett projekt vi kallar ”Service to Society and Educational Development”.

Huachiew Chalermprakiet University har en institutionell historia på över femtio år och har en utvecklingsväg som kan delas in i tre perioder:

1941 CE Huachiew Hospital Midwifery School grundas med syftet att producera barnmorskaövervakare; de ska ha kunskap och förmåga inom omvårdnad och barnmorska, som ska användas till förmån för samhälle och nation.

1982 CE Poh Tek Tung Foundation Committee, medvetet om regeringens arbete med att utveckla nationen i enlighet med den fjärde nationella ekonomiska och sociala utvecklingsplanen (1977-1981 CE), utvidgar det tidigare Huachiew- sjukhuset till ett allmänt sjukhus som erbjuder botande tjänster och råd till människor som kommer för att begära tjänster inom alla medicinska områden, och utöver detta utvidgar barnmorskaskolan till en sjuksköterskeshögskola där sjuksköterskefakulteten undervisar en kandidatexamen i omvårdnad och barnmorska och döper högskolan " Huachiew College", Senare öppnade fakulteten för socialt arbete, med en kandidatexamen i socialt arbete, som en ytterligare fakultet.

1990 CE är året Poh Tek Tung Foundation har verkat i 80 år. Stiftelsen har den ständiga politiken att stödja och utöka omfattningen av sitt arbete inom högre utbildning. Och för att respektfullt bidra till kunglig förtjänst och hyllning av kunglig ära, som i ödmjukhet minns kunglig stor medkänsla och dygd från de kungliga pedorna från hans majestät Herren kungen och hennes majestät lady Sirikit drottningen, har Poh Tek Tung Foundation en resolution att höja Huachiew College- status till "University" och får godkännande från University Bureau för dess grundande som universitet och får kunglig stor medkänsla och dygd i den nådigt tilldelade titeln " Huachiew Chalermprakiet University" den 11 maj 1992, betraktad som dyrt lovande institutionsmässigt och har betydelse för kineser som har gått in i skuggan av kungens nåd.

" Huachiew " betyder "utomeuropeisk kines" och är namnet stiftelsen använder som namnet på stiftelsens sjukhus och högskola.

Platser

  • Samut Prakan

    Location 18/18 Bangna-Trad Road Km.18, Bang Chalong Subdistrict, Bang Phli District,, , Samut Prakan

    Frågor