Keystone logo
© Eli Haney, Northwest University photographer
Maitripa College

Maitripa College

Maitripa College

Introduktion

Maitripa College är den första tibetanska buddhistiska college i nordvästra och var värd för toppmötet Dalai Lama miljö maj 2013. Maitripa College bygger på övertygelsen att buddhistiska tanke och praktik har betydande insatser för att göra till det amerikanska samhället och kulturen. Ledda av Geshe Lharampa, Yangsi Rinpoche är Maitripa pedagogiska modell baserad på de tre pelarna i stipendium, meditation och service, vilket ger en kontemplativ och omvälvande pedagogisk erfarenhet. Stipendier och ordinerade Sangha stipendier, flexibelt schema och attraktionerna i Portland, Oregon, sätta din prisvärda examen eller fortbildning inom räckhåll. Maitripa är både en högskola och buddhistisk meditation Center.

Maitripa College

Vår filosofi of Education: De tre pelarna

Vi tror på kraften i utbildning för att odla vår potential att skapa ett meningsfullt liv. Kärnan i den Maitripa Högskoleutbildning är de tre pelarna i stipendium, meditation och service.

Tre pelare av utbildning på Maitripa College

För både Master of Arts i buddhologi och Master of Divinity grader, de tre pelarna i stipendium, meditation och service är grundläggande. Vi inser att någon av dessa tre pelare finns i ett antal olika sätt i våra liv-mindfulness utbildningar, dharma centra, högskolor och ideella organisationer finns överallt. Endast vid Maitripa College de kombineras för att skapa en omvälvande och integrerad utbildning, som är förankrad i traditionen.

Unikt för Maitripa College är att våra meditation och filosofi kurser ges både av utbildade västerländska forskare och traditionellt utbildade tibetanska mästare, inklusive kärnan i vår fakultet för närvarande Geshe Lharampa Yangsi Rinpoche, som talar flytande engelska och ger instruktioner på ett sätt som är avslappnad, kärleksfull, och direkt från sin egen erfarenhet.

Stipendium

Genom rigorös akademisk undersökning, inklusive kurser på Lamrim, madhyamika engagerade buddhismen, historia buddhistisk filosofi, teorier och metoder, och mer, har vi tillgång till både bredden av stipendium finns i västra akademi och djup kunskap och visdom som sänds genom Gelug tradition av tibetansk buddhism. Genom en öppen dialog och seminarium stil klasser, våra lärare och elever gör buddhistiska stipendium levande.

Meditation

Till skillnad från många ställen där man kan öva mindfulness eller mediterar idag, våra meditationskurser i kombination med studier och ger en tydlig och direkt väg att bekanta sig med en sinne. Genom initial exponering för vägen genom klassisk och modern litteratur, omedelbart följt av sitta praktiken på samma, skapar vi en karta för att förstå våra erfarenheter i meditation. Som ett resultat av meditation pelare, vi lär motgift till en orolig eller matt mind-både i teori och praktik. Våra klasser är på samma gång modernt, med fokus på gemensamma frågor och missuppfattningar av samtida praktik, och gamla, utnyttja traditionella och beprövade metoder för att bekanta sig med sinnet.

Tjänsten

Tjänsten pelaren är där "gummit möter vägen" inom Maitripa högskoleutbildning. Utforska relationer utanför College grunder är studenter paras ihop med en gemenskap partner som de ägna sin tid och ansträngning i tjänsten. Att arbeta i hospice i fängelser, på skolor, med hemlösa samhället, i interreligiösa miljöer, eller i valfritt antal andra kapaciteter frivilliga i och runt Portland, studenter styrs att utveckla personlig andlig formation som en grund för att ta sina studier och öva av dynan och in i världen för att hjälpa andra.

I sin första termin of Service Learning utbildning, studenter fokuserar på en behovsanalysen studie av målgrupper sociala tjänster i Portland. I följande terminer, eleverna träna och så småningom servera med utvalda partnerorganisationer, och delta i regelbundna sessioner strukturerad reflektion och analys i små grupper med Yangsi Rinpoche och andra Maitripa personal. Samtidigt studenter dra nytta av erfarenheterna av ett antal gästföreläsare från lokala serviceorganisationer, som kommer att ansluta sig till klassen att dela sina kunskaper och inspiration.

Service Learning Programmet kulminerar i slutet av två år med muntliga och skriftliga presentationer som syftar till att integrera elevernas inre och yttre erfarenheter i tjänst, samt kontextualisera sin tjänst erfarenhet inom större paradigm av sin utbildning på Maitripa.Det är inte tillräckligt för att bli passionerad. Du måste agera. Det finns två aspekter till handling. En är att övervinna de snedvridningar och lidanden av ditt eget sinne, det vill säga i form av lugnande och slutligen skingrar ilska. Detta är åtgärder av medlidande. Den andra är mer sociala, mer offentlig. När något måste göras i världen att rätta till fel, om man är verkligen bekymrad med gynnar andra, måste man vara engagerad, involverad. His helighet Dalai Lama

Platser

  • Portland

    1119 SE Market St. Portland, Oregon 97214, , Portland

Frågor