Keystone logo
Master PARS Università di Roma Tor Vergata

Master PARS Università di Roma Tor Vergata

Master PARS Università di Roma Tor Vergata

Introduktion

Universitetet i Rom "Tor Vergata" började undervisa 1982. Det är designat på modell av angelsaksiska campus och upptar ett område på cirka 600 hektar. Denna speciella utvidgning har gjort det möjligt att utveckla i separata strukturer, byggd i stora områden för var och en av de sex Makro närvarande:

 • Economics,
 • Law,
 • Engineering
 • Bokstäver och filosofi,
 • Medicin och kirurgi,
 • Matematiska, fysiska och naturvetenskapliga.

Inom området finns viktiga forskningsinstitutioner, som CNR (National Research Center) och ASI (italienska rymdorganisationen), som gör "Tor Vergata" till en av de mest dynamiska aggregeringarna i Italien både för undervisning och för forskning. Dessutom är University Campus Tor Vergata, ett utmärkt sjukhus, regional, nationell och internationell referenspunkt, aktivt på Campus.

Campus, som ligger nära utgången 19-20 från Grande Raccordo Anulare i Rom, är väl ansluten och lättillgänglig.

Med 18 avdelningar, 6 områdebibliotek, 350 klassrum för undervisning, 29 datalaboratorier, Villa Mondragone kongresscenter, "Tor Vergata" erbjuder cirka 350 utbildningskurser: 112 graders kurser ( treårskurser , även professionella, magisterial) och en enda cykel), cirka 140 forskarutbildningar (avancerade kurser, magister på första och andra nivån, även online), 47 specialiserade skolor, 31 doktorander och sommarskolor .

Universitetet är starkt engagerat i att främja den internationella dimensionen av studier och forskning, både i examensutbildningar och i doktorandprogram. Det finns också aktiva gemensamma forskningsprogram (tematiska och tvärvetenskapliga), akademiska utbyten och avtal för ömsesidigt erkännande av utbildningskrediter med världens mest prestigefyllda universitet, med över 500 avtal (bilateralt och kulturellt / vetenskapligt samarbete).

"Tor Vergata" arbetar intensivt för att utveckla flera aktivitetslinjer relaterade till det "tredje uppdraget", tack vare vilket det realiserar stabila processer för direkt interaktion med det civila samhället, institutioner och företagarstrukturen, med målet att främja kultur, innovation social och territoriell tillväxt.

Vid sidan av hög utbildning, utbildning och forskning och det tredje uppdraget har universitetet placerat en hållbar utveckling i centrum för sin uppdrag och vision i alla dess former (miljö, social, ekonomisk, institutionell): "Tor Vergata" från 2015 åtog sig att översätta detta "uppdrag" när det gäller undervisning, forskning och förhållandet till samhället och territoriet för att bygga ett verkligt "positivt universitet" i framtiden.

Ett "gör" universitet

Våra mål

 • Arbeta med passion och engagemang för en hållbar utveckling, vårt uppdrag och vision.
 • Se till kvalitets- och kompetensutbildning för över 200 professionella profiler och möjliga anställningsmöjligheter.
 • Att stödja en vinnande sökning under bannern "3 i": innovativitet, tvärvetenskap, intersektorialitet.
 • Öppna oss för världen med utbildningskurser i engelska och gemensamma, möjlighet att studera utomlands och erfarenheter i affärer på nationell och internationell nivå.
 • Ge möjligheter till de mest förtjänande med stipendier och utmärkelsen, samt rabatter till alla medlemmar.
 • Var alltid nära studenterna med dedikerade tjänster, inklusive handledning, för att stödja de under de första åren av kursen, och "White Code Room" för hälsovård för off-site studenter och utlänningar.

Ett universitet som är värt

Några av våra resultat

Huvudsakliga internationella ranking:

I den allmänna klassificeringen av QS World University Ranking fortsätter den att positionera sig i 511-520-sortimentet av de bästa universiteten i världen och stiger till en 13: e plats bland de italienska universiteten i rankingen.

I QS-ranking av topp 50-under-50 universitet rankas universitetet 2019 bland de hundra i världen och ligger på pallen på andra plats bland italienarna.

Det är bland de 500 bästa universiteten i världen för Times Higher Education World Ranking-THE, rankat på sjunde plats i den italienska rankningen; "Tor Vergata" har fått över 40 positioner under de senaste fyra åren och ligger på den 28: e platsen globalt i den internationella rankningen 2018-2019 för Center for World University Rankings (CWUR), den organisation som övervakar prestandan för universiteten i alla världen, medan den är åttonde bland de 46 italienska universiteten.

Kandidater och arbetsmarknad

Enligt undersökningen av Allaaurea 2019 registrerar "Tor Vergata" bättre prestanda än de genomsnittliga resultaten på landsnivå med avseende på anställningsstatusen för sina kandidater: ett år efter titeln är sysselsättningsgraden för de treåriga kurserna 74% (mot 72 nationellt genomsnitt%), medan magistralens nivå stiger till 75% (6 poäng högre än det italienska genomsnittet); fem år efter kursens slut ökar sysselsättningsgraden för doktorander på 89% (3 poäng över det nationella genomsnittet).

Det är bland de 500 bästa universiteten enligt QS Graduate Employability Ranking 2019, som mäter anställbarheten för kandidater från alla de bästa universiteten i världen.

Enligt den senaste JobPricing-rapporten är "Tor Vergata" det tredje offentliga universitetet i Italien för de bästa utsikterna för utexaminerade vad gäller lön (3% mer än det italienska genomsnittet under den första 10-åriga karriären)

"Tor Vergata" utan gränser:

Universitetet tillhör prestigefyllda internationella nätverk, inklusive:

 • YERUN (Young European Research Universities Network), som förenar de 18 bästa europeiska universiteten som grundades för mindre än 50 år sedan och finns i de viktigaste internationella rankningarna),
 • VIU (det viktiga nätverket för Venedigs internationella universitet),
 • EUA (European University Association), organisationen som representerar och stöder mer än 850 institutioner för högre utbildning i 47 europeiska länder,
 • UNICA (Network of Universities from the Capitals of Europe), är ett institutionellt nätverk av 49 universitet från 37 europeiska huvudstäder.
 • YUFE (Unga universitet för Europas framtid), en av de 17 universitetsallianserna som valts av Europeiska kommissionen för att utveckla framtidens europeiska universitet: Tor Vergata är den enda italienska Athenaeum som är en del av det.

Platser

 • Rome

  Via Cracovia n.50, 00133, Rome

  Frågor