Keystone logo
McWilliams School of Biomedical Informatics at UTHealth Houston

McWilliams School of Biomedical Informatics at UTHealth Houston

McWilliams School of Biomedical Informatics at UTHealth Houston

Introduktion

McWilliams School of Biomedical Informatics, tidigare UTHealth Houston School of Biomedical Informatics (SBMI) är en av de sex skolorna i UTHealth Houston som är en del av de 14 institutionerna i University of Texas System.

McWilliams School of Biomedical Informatics är det enda akademiska biomedicinska informatikprogrammet i Texas, den enda fristående skolan bland 70 relaterade program i landet, och ett av de största programmen i sitt slag i världen.

Syn

Vår skola omvandlar data till att driva Human Health TM .

Uppdrag

Skolans uppdrag är att samla in, bearbeta och omvandla data från molekyler till populationer till handlingsbar information, kunskap och intelligens; att utbilda nuvarande och framtida ledare, innovatörer och problemlösare över hela Texas, nationen och världen; att störa, omvandla och förnya för att framkalla biomedicinska upptäckter, förbättra sjukvården och hjälpa till att förebygga sjukdomar genom att bedriva enastående grundläggande och tillämpad forskning och utveckla effektiva informationsteknologiska produkter och lösningar.

Statistik

 • Internationella studenter:

  19%

 • 0
 • Förhållande mellan student och fakultet:

  6 till 1

Antagningar

Antagningskrav för examen och icke-examensprogram vid McWilliams School of Biomedical Informatics at UTHealth Houston .

McWilliams School of Biomedical Informatics använder en holistisk granskningsprocess för alla sökande. Detta gör det möjligt för oss att noggrant överväga alla de meriter som sökanden presenterar. Sökande granskas endast en gång varje cykeltermin, se till att skicka in din ansökan med det starkaste materialet.

Visumkrav

McWilliams School of Biomedical Informatics at UTHealth Houston är en forskarskola som delar ut forskarexamina. Vi erbjuder inga grundutbildningar.

En kandidatexamen eller högre krävs för att ansöka. Om all utbildning genomfördes utanför USA måste du ha en amerikansk likvärdighet med en kandidatexamen eller högre.

Alla sökande som har genomfört kurser/examina utanför USA måste lämna in en officiell kurs-för-kurs-utvärderingsutvärdering med GPA-beräkningsrapport av antingen World Education Services (WES ICAP) eller Educational Credential Evaluators . De verifierade utskrifter som används för utvärderingen måste ingå i utbildningsutvärderingen.

Alla internationella sökande måste visa bevis på engelska språkkunskaper genom något av följande:

 • Test av engelska som främmande språk ( TOEFL ) examen – Minsta poäng på 94. Följ dessa instruktioner för att få officiella testresultat skickade till GradCAS. Använd kod: B886
 • International English Language Testing System ( IELTS ) – Minsta poäng på 7,0. Följ dessa instruktioner för att få officiella testresultat skickade till GradCAS. En kod krävs inte.

Sökande för vilka språkkunskapsprov krävs och som inte uppfyller minimikravet kommer inte att vidarebefordras för granskning av antagningskommittén.

F-1 VISUM SPONSRING TILLGÄNGLIGT FÖR FÖLJANDE: F-1 VISUM SPONSRING ÄR INTE TILLGÄNGLIGT FÖR FÖLJANDE:
Vår- och höstinträde
Civilingenjör (MS) - Forskningsspår
Filosofie doktor (PhD) i biomedicinsk informatik
Antagning till ett UTHealth Houston-program åt gången
Sommarentré
Master of Science (MS) - Tillämpat spår
Doktorsexamen i hälsoinformatik (DHI)
Samtidiga flera antagningar till UTHealth Houston Schools/Programs
Program utan examen eller certifikat

Stipendier och finansiering

Vi kommer att fortsätta att tänja på datavetenskapens gränser för att lösa världens mest pressande hälsoutmaningar genom vår första omfattande insamlingskampanj, Many Faces. Ett uppdrag. Från att hjälpa studenter att fullfölja sina utbildningsdrömmar genom stipendier, till att avancera innovativ forskning, till att tillhandahålla flexibel finansiering genom vår Dean's Excellence Fund, ditt stöd till denna kampanj hjälper oss att hålla oss i framkant.

Alumnstatistik

Utmärkelser och ackrediteringar

SACS SOC

Southern Association of Colleges and Schools Commission on Colleges (SACSCOC) är organet för ackreditering av examensbeviljande högre utbildningsinstitutioner i södra staterna. Southern Association of Colleges and Schools Commission on Colleges har sex kärnvärden. Dom är:

 • Integrity
 • Peer Review/Självreglering
 • Student lärande
 • Continuous Quality Improvement
 • Accountability
 • Transparency

SACSCOC är en institutionell ackrediterare som använder en ansvarsfull och transparent peer review-process som säkerställer utbildningskvalitet och integritet, främjar kontinuerlig självförbättring och främjar studentframgång.

CAHIIM ackrediterat program

Commission on Accreditation for Health Informatics and Information Management Education (CAHIIM) är en sakkunnig granskad, ackrediteringsprocess för både grund- och forskarutbildning. Denna beteckning säkerställer att ackrediterade skolor kontinuerligt förbättrar kvaliteten på hälsoinformationshantering och hälsoinformatikutbildning för att möta vårdpersonalens behov.

 • Vårt masterprogram fick CAHIIM-ackreditering 2019
 • Skolans läroplan uppfyller standarder som fastställts av hälsoinformatikpedagoger från hela landet.
 • Våra studenter får en ackrediterad utbildning som både är relevant och ger aktuell kompetens som krävs av dagens arbetsgivare.
 • Vårt underhåller och upprätthåller kontinuerligt alla CAHIIM-policyer och förfaranden för att upprätthålla programackreditering.

HIMSS godkänd utbildningspartner

HIMSS Approved Education Partners (AEP) är utbildningsprogram som visar att deras utbildningsutvecklingsaktiviteter uppfyller de rigorösa kvalitetsstandarderna, som identifierats av HIMSS. AEP:er är auktoriserade att erbjuda HIMSS-godkända hälso- och informationsteknologiutbildningar som förbereder kandidater för avancerad kunskap inom hälso-IT och hälsovård.

 • Som en HIMSS AEP sedan 2016, uppfyller vår läroplan HIMSS höga utbildningsstandarder.
 • Våra utbildningsprogram förbereder kandidater för avancerade kunskaper inom hälso-IT och hälso- och sjukvård.
 • Studenter får den utbildning och kunskap som behövs för både CAHIMS- och CPHIMS-certifieringarna .
 • Våra fortbildningskurser uppfyller också HIMSS:s industristandarder för effektiv hälsoträning.

Project Management Institute

McWilliams SBMI är en PMI-auktoriserad utbildningspartner. Med denna beteckning kan du vara säker på att din utbildning har granskats av Project Management Institute för att uppfylla deras krävande standarder.

 • Två MSBMI-kurser, BMI 5328 – Systems Management and Project Management och BMI 7360 – Advanced Project Management, använder PMI-material och kan användas som utbildningspoäng till PMP eller CAPM.
 • MSBMI erbjuder också en fortbildningskurs i projektledning .

Platser

 • Houston

  Fannin Street, 7000, 77030, Houston

Frågor