Keystone logo
Mälardalen University

Mälardalen University

Mälardalen University

Introduktion

Den primära uppgiften för de etablerade forskningsområdena Utbildningsvetenskap och Matematik, Industriell ekonomi och organisation tillsammans med arbetslivsstudier är att ge en forskningsgrund för varje studieämne på grundnivå och avancerad nivå.

MDU kännetecknas av nära partnerskap med företag och den offentliga sektorn i regionen, vilket gör vårt universitet attraktivt för studenter - och våra studenter attraktiva på arbetsmarknaden. Handla om 85% av våra studenter har ett jobb inom ett år från examen.

MDU är miljöcertifierad och prioriterar hållbar samhällsutveckling i all sin verksamhet.

Varför studera här?

 • Samarbetet som du kommer att dra nytta av
  Vår utbildning kännetecknas av hög kvalitet och nära kontakt med forskning, mellan studenter, såväl som mellan studenter och lärare. Mälardalen University är välkänt för vårt samarbete med det omgivande samhället och vi vet att våra studenter är attraktiva på arbetsmarknaden. Mer än 86% av våra studenter har anställning inom sitt studieområde under det första året efter examen. Genom högkvalitativ utbildning och samarbete med offentlig sektor, företag och industri förbereder vi dig för arbetslivet. Våra utbildningsprogram är utformade i samarbete med arbetsgivare och utvärderas ständigt av dem - vilket hjälper till att matcha våra program och kurser med kraven från den professionella världen. Många multinationella företag som ABB och Volvo ligger nära både Eskilstuna och Västerås och våra studenter drar nytta av detta.

 • En internationell atmosfär
  Du kommer att känna dig som hemma på Mälardalen University, och att vara här är mer som att vara en del av ett internationellt samhälle än i ett visst land. Mälardalen University har en internationell atmosfär, med studenter och personal från hela världen. Vi har också partneruniversitet i ett fyrtio länder runt om i världen, och både studenter och personal har utmärkta möjligheter att tillbringa lite tid på en av dessa andra platser för lärande. Att utnyttja möjligheterna att studera utomlands rekommenderas eftersom det hjälper dig att få ny kunskap samt en chans att träffa nya kulturer och få nya vänner.

 • Värdefullt stöd och aktiviteter
  Universitetet erbjuder mycket studiehjälp till våra studenter, bland annat i form av kurser i studieteknik och kommunikation. Mot slutet av ett studieprogram, Vi erbjuder också karriärrådgivning. Studentkåren arrangerar massor av sociala aktiviteter och erbjuder värdefullt stöd, särskilt till våra internationella studenter. Studentkåren arbetar också aktivt med att stärka studentinflytandet vilket inkluderar att utse studentrepresentanter som kommer att kallas till olika möten vid universitetet. Detta ger dessa representanter, liksom deras kamrater, möjlighet att påverka olika beslut som fattas.

 • Bra boende
  Vi hjälper våra elever att hitta ett boende, antingen i Eskilstuna eller i Västerås. Under terminerna måndag till fredag erbjuder vi även gratis bussresor mellan städerna, för både studenter och personal. För att resa med bussstudenter, såväl som anställda måste visa sitt MDU-kort för busschauffören när de går ombord.

 • Utmärkta faciliteter till ditt förfogande
  Anläggningarna är moderna och har ljusa byggnader som byggdes speciellt för universitetet. Det finns gott om föreläsningssalar och mötesplatser för studenter, men också trevliga gårdar och tysta studierum. Det finns gott om datorarbetsstationer som våra studenter kan använda, plus tillgång till ett trådlöst nätverk för bärbara datorer. Studenter på kandidatprogrammet för kammarmusik kommer att vara baserade i Västerås slott där de har nästan obegränsad tillgång till specialanpassade övnings- och studierum.

 • Högkvalitativ undervisning baserad på forskning
  Att det finns en stark koppling mellan våra utbildningar och vår forskning är en självklarhet för oss. Våra studenter får god inblick i forskningsvärlden och de senaste resultaten.

 • Utbildning med fokus på anställbarhet
  Som student frånMälardalen University, du kommer att vara attraktiv på arbetsmarknaden. Genom högkvalitativ utbildning och samarbete med det omgivande samhället förbereder vi dig för arbetslivet. Våra utbildningsprogram är utformade i samarbete med arbetsgivare och utvärderas ständigt av dem - vilket hjälper till att matcha våra program och kurser med arbetsmarknadens krav. Våra studenter står i ständig nära kontakt med sina kamrater, lärare, forskare, och framtida arbetsgivare, och många av våra utbildningar har praktiska element. Det kan exempelvis ske i form av att studenter skriver sina examensarbeten i samband med ett företag, eller att universitetet bjuder in företagsrepresentanter som gästföreläsare.

 • En närhet inom University
  International studenter uppskattar ofta att det är lätt att komma i kontakt med professorerna och att det finns en informell atmosfär på MDU. Studenter, doktorander, och professorer möts ofta i samband med olika projekt. Vi uppskattar det när studenter deltar aktivt i sin utbildning och uppmuntrar dig därför att få ut det mesta av din studietid.

Campus funktioner

Mälardalens högskola ( MDH ) ligger i den tätbefolkade och expansiva regionen runt Mälaren, cirka en timme med tåg från Stockholm och Arlanda flygplats. De flesta av universitetets studenter läser kurser på något av universitetets två centralt belägna campus i Eskilstuna och Västerås.

MDH bedriver utmärkt forskning inom Future Energy and Embedded Systems specialisering och framstående forskning inom hälsa och välfärd samt de teknologiska och ingenjörsmässiga inriktningarna inom innovation och produktförverkligande.

  Stipendier och finansiering

  Ansökningstiden
  Mälardalen University scholarship programmeJanuary 16, 2024

  Ackrediteringar

  EFMD Equis-ackrediterad

  Campusliv och faciliteter

  Att vara student på MDH är en fantastisk upplevelse som du kommer att minnas för livet. Nya vänner, nya platser och ett nära internationellt samhälle. Oavsett dina fritidsintressen är chansen stor att du kan fortsätta just din verksamhet även när du börjat studera vid Mälardalen University .

  Platser

  • Eskilstuna

   Mälardalen University Eskilstuna, Hamngatan 15, 63220 Eskilstuna, , Eskilstuna

   • Västerås

    Universitetsplan 1, 722 20 Västerås, Västerås

    • 4

     Universitetsplan 1, 721 23, 4

    Frågor