Magisterexamen i livsmedelsvetenskap och teknik
Mediterranea University of Reggio Calabria
Nyckelinformation
Campus läge
Reggio Calabria, Italien
språk
Italienska
Studieformat
På Campus
Varaktighet
2 år
Takt
Heltid
Studieavgifter
Begär info
Ansökningstiden
Begär info
Tidigaste startdatum
Oct 2024
Stipendier
Utforska stipendiemöjligheter för att hjälpa till att finansiera dina studier
Introduktion
Magisterkursen i livsmedelsvetenskap och -teknik syftar till att, på grundval av en gedigen förberedelse på de teoretiskt-vetenskapliga aspekter som förvärvats i den treåriga examen i klass L-26, ge avancerade kunskaper inom området teknisk förvaltning av jordbruks- livsmedelssystem och försörjningskedjor. Kursen utbildar också högprofilerade yrkesverksamma som kan använda ett brett spektrum av kunskaper för att på ett innovativt sätt tolka, beskriva och lösa problem kopplade till livsmedelskedjorna. Inom masterkursen har studenten möjlighet att tillägna sig specifika kunskaper inom området livsmedelsvetenskap och matteknik.
Utbildningsvägen för masterkursen i livsmedelsvetenskap och livsmedelsteknik artikuleras genom en serie utbildningsaktiviteter som syftar till att tillhandahålla:
- vetenskapliga och tekniska förberedelser för att planera och hantera innovation inom jordbruks-livsmedelsproduktion;
- kunskap för att fördjupa teman om utvärdering av den kemiska, fysikaliska, näringsmässiga, mikrobiologiska och sensoriska kvaliteten på livsmedelsprodukter och nödvändiga råvaror;
- färdigheter att göra ett rationellt val av de mest lämpliga processerna och omvandlingsfaserna för modern livsmedelsproduktion och/eller livsmedelsadministration.
- färdigheter att utvärdera inverkan av de metaboliska processerna hos produkter av vegetabiliskt och animaliskt ursprung på processerna för konservering och omvandling med tanke på deras kommersiella användning
- färdigheterna att använda traditionella och/eller framväxande teknologier för konservering, omvandling och konditionering av livsmedel och att utvärdera deras inverkan i termer av hållbarhet och hygienisk-sanitär säkerhet
- färdigheterna att förbättra typiska produkter genom tillämpning av innovativ transformations- och bevarandeteknik och med marknadsundersökningar och strategier.
Hans yrkesverksamhet sker huvudsakligen i agro-livsmedelsföretag och i alla företag som integrerar produktion, omvandling, konservering och distributionskedja av livsmedel, i storskaliga detaljhandelsföretag, i offentliga och privata organ som utför planering, analys, kontroll , certifiering, samt i de som utför vetenskapliga undersökningar för skydd och förstärkning av livsmedelsproduktionen, i utbildningsinstitutioner, på forskningskontor och i det fria yrket.
Yrkesprofilen för magisterexamen i livsmedelsvetenskap och -teknik är tillräckligt differentierad, med djupgående analys av särskilda yrkesområden och med uppnåendet av specifika yrkesprofiler, för att garantera den flexibilitet som krävs för att svara på arbetsmarknadens krav , både privata och offentliga.
År I
- Stabilisering och livsmedelskonservering
- Processledning av livsmedelsindustrin
- Livsmedelsteknologiska processer
- Teknik för alkoholhaltiga drycker
- Ledning av jordbruks-livsmedelsföretaget
- Laboratoriet för statistisk bearbetning och datautvinning av experimentella data
- Fysisk och sensorisk analys av livsmedelsprodukter
- Örtartade matgrödor
- Engineering of Agro-Industrial Systems
- Vattensystem och avloppsvattenhantering
- Design och förvaltning av byggnader och anläggningar för agro-industrin
- Livsmedelssäkerhet och analystekniker för kontroll
År II
- Försvar av råvaror och patologi efter skörd
- Patologi efter skörd och mykotoxiner
- Animal Parasitology of Foods
- Fysiologi efter skörd
- Mikrobiologisk kvalitet på livsmedel
- Djurfoderteknik och kvalitet på djurfoder
- Val ämnen
- Praktik och extern praktik
- Utbildning Praktik och orientering
- Sista testet