Keystone logo
© Prague Film School / Ali Shreim
Mendel University in Brno

Mendel University in Brno

Mendel University in Brno

Introduktion

Mendel University in Brno är det äldsta oberoende specialiserade universitetet i Tjeckien. Det grundades som Jordbruksuniversitetet i Brno 1919, och sedan 2010 har det använt namnet Mendel University in Brno (MENDELU). Högskolan bär stolt namnet JG Mendel, grundaren av modern genetik, som genomförde sina berömda experiment i Brno.

MENDELU är en av de tjeckiska ledande utbildningsinstitutionerna inom biovetenskap. Universitetet består av fem fakulteter - fakulteten för agrisvetenskaper, fakulteten för skogsbruk och träteknologi, fakulteten för ekonomi och handel, fakulteten för trädgårdsodling och fakulteten för regional utveckling och internationella studier. I sina moderna laboratorier handlar akademisk personal inte bara om odling och djuruppfödning utan även med livsmedelsproduktion, agroekologi, virtuell verklighet eller träteknik. År 2011 inrättade inrättandet av ett oberoende universitet institut CEITEC MENDELU inom Agronomiska fakulteten universitetet till ett internationellt vetenskapligt centre för excellens, Centraleuropeiska tekniska institutet.

Universitetet erbjuder ett brett utbud av studieprogram på engelska i både traditionella och moderna studier. MENDELU ger studieprogram inom lantbruk, skogsbruk och träbearbetning, trädgårdsodling, ekonomi, informatik eller internationella studier. Universitetet använder ECTS-kreditsystemet vilket möjliggör enkelt och tydligt erkännande av ämnen / studieresultat. Läraråret är indelat i två terminer (vinter och sommar). Varje innehåller 13 veckors undervisning, följt av en fyra / fem veckors undersökningsperiod. De flesta program har en väldefinierad kursstruktur och timing, som bör följas.

Det finns cirka 10 tusen studenter vid universitetet och nästan 10 procent av dem är internationella. MENDELU stöder egen internationell studentklubb som driver kompisarprogrammet - tjeckiska volontärstudenter hjälper inkommande studenter och partners med anpassning vid ankomsten. Universitetet deltar också i många akademiska utbytesprogram och anordnar speciella verkstäder, konferenser, seminarier och sommarkurser. De flesta av dessa aktiviteter är på engelska.

Universitetet är känt för starkt internationellt samarbete med partneruniversiteter över hela världen. Internationella lärare och intressanta möjligheter att studera utomlands gör MENDEL mycket attraktiv för utländska studenter.

För att underlätta ännu mer tillämpad forskning och utbildning, driver universitetet en rad egna faciliteter. En av de viktigaste är Institutet för livslångt lärande. Institutet erbjuder ett brett utbud av professionella, språkliga och specialiserade kurser och workshops för specifika publik. För internationella studenter erbjuder de ett års kurs av tjeckiska för utlänningar. För studentens praktiska träningar finns det några speciella enheter: Skogsträningsföretag (Masaryk Forest) i Křtiny, Universitetsutbildningsgård i Žabčice och Mendel Pavilion - ett gemensamt utrymme på campus för alla fakulteter och erbjuder överlägsen faciliteter för studenter för deras forskning. Integrerad del av universitetsområdet är Botanisk Trädgård och Arboretum, som är fritt tillgänglig för hela akademin.

Hur man ansöker om studieprogram

• Välj en fakultet där du vill studera på webbplatsen www.mendelu.cz/en.

• Följ anvisningarna på webbplatsen för den fakultet du valt.

• Fyll i onlineformuläret på http://mendelu.cz/en/25225-admissions-procedures och bifoga ditt CV.

Var god kontakta eventuella frågor eller problem med följande kontakter vid varje fakultet:

Platser

  • Brno-sever

    Zemědělská,1, 613 00, Brno-sever

Frågor