Keystone logo
Milano Fashion Institute

Milano Fashion Institute

Milano Fashion Institute

Statistik

  Campus funktioner

  Milano Fashion Institute CAMPUS

  Ett modernt, luftigt och elegant utrymme inspirerat av Milanos urbana design, för att säkerställa den smidigaste och mest effektiva inlärningsupplevelsen.

  BEKVÄMLIGHETER

  • Interiörer designade av ledande italienska inredningsarkitekter
  • 12 timmars besökt lobby med vågformade vägginstallationer
  • Stand-up social funktion lobby
  • Modern hall med utvald italienskt modegalleri
  • Exklusiva faciliteter, rymliga toaletter och bekväma sociala pausområden
  • Hi-speed wi-fi-anslutning, gratis för studenter på alla campus områden
  • Luftkonditionering för kylning och uppvärmning
  • 24-timmars CCTV med fullfjädrad privat säkerhetstjänst
  • Oberoende åtkomst och anslutande interna åtkomster mellan MFI byggnaderna
  • Utanför innergård med grönytor

  KLASSRUMSUTRUSTNING OCH TJÄNSTER

  • Pc, multi-view kamerasystem, video-projektor, förstärkare och distanslärande multimedia
  • utrustning för live interaktion.
  • Digital wi-fi pekskärms svarta tavlor.
  • Gratis höghastighets-Wi-Fi.
  • Enskilda el-laddstationer och usb-uttag på alla elevbänkar.
  • Bose® högtalarsystem.
  • Öppen planlösning anslutna klassrum genom modulära flyttbara väggar.
  • Ljudisolerade glasväggar från golv till tak.
  • Luftkonditionering för kylning och uppvärmning.
  • Automatiserat system för solljusluckor.
  • Dagligen aktiverade internationellt certifierade desinficeringssystem.
  • Ljudisolerade öppningsbara fönster.
  • Ergonomiskt certifierade säten.

  Det mest kvalificerade urvalet av utrustning, tjänster och bekvämligheter som förkroppsligar och blandar de höga utbildningsuniversitetsstandarderna och den kurerade andan i Milano, modehuvudstaden.

   Antagningar

   Valprocess

   Urvalsprocessen är öppen från 16 februari 2024 till 30 november 2024 för Masters in Fashion Direction. Efter att ha mottagit detta ansökningsformulär utför Milano Fashion Institute ett förval enligt de skickade dokumenten. Därefter kommer den akademiska kommittén att informera dig om ansökan är lämplig/eller inte. Om de är berättigade måste de sökande delta i en muntlig intervju med den akademiska kommittén, varefter det slutliga resultatet (antagning eller utebliven antagning) kommer att meddelas.

   Distansintervjuer accepteras för internationella studenter.

   Processen kräver vanligtvis en period på 3 till 6 veckor. Vi uppmanar därför kandidaterna att skicka in sina ansökningar så snart som möjligt. Urvalsprocessen äger rum under inskriptionernas öppningsperiod, i separata urvalssessioner.

   Startdatum för föreläsningar Masters in Fashion Direction: 27 januari 2025.

   Visumkrav

   Milano Fashion Institute är engagerad i att mentor internationella studenter, och i synnerhet utanför EUmedborgare, för att till fullo förstå vilken procedur som ska följas för att stanna kvar i Italien och delta i MFI Masters.Informationen nedan är alternativt för icke EU-medborgare och för EU-medborgare.

   Icke EU-medborgare

   Innan ankomsten till Italien

   1. Student VISA

   Ett visum är ett tillstånd som utfärdas till medborgare i ett annat land som inte är en del av Europeiska unionen för att komma in på den italienska republikens territorium.

   För att delta i en Milano Fashion Institute Master måste perspektivstudenter som inte är EU-medborgare ha studenten VISA.Detta visum är specifikt tillägnat studenter som ska gå en kurs och stanna i Italien i mer än 90 dagar.

   Studentvisumet måste begäras på den italienska ambassaden eller på det italienska konsulatet i ditt hemland, eller i det land där studenten permanent är bosatt, innan avresan till Italien.

   För att ta reda på vilka dokument som krävs för att ansöka om visum och hitta närmaste ställe för att begära det, kan du klicka på följande länk: http://vistoperitalia.esteri.it/home/en

   2. MFI Registreringsbevis

   Under processen att ansöka om visum måste studenterna visa upp sitt inskrivningsbevis till den lokala italienska ambassaden eller konsulatet.

   Milano Fashion Institute ge inskrivningsbeviset till de berättigade perspektivstudenterna senast 5 arbetsdagar. Efter ankomsten till Italien

   3. Uppehållstillstånd (permesso di soggiorno)

   Den italienska immigrationslagen föreskriver att medborgare utanför EU, som planerar att stanna i Italien i mer än 3 månader, måste ansöka om uppehållstillstånd inom 8 dagar från ankomsten till Italien.

   Extra EU-medborgare måste lämna in ansökan om uppehållstillstånd på alla postkontor där det finns en Sportello Amico-disk tillgänglig.För att göra det kan eleverna skaffa kitet direkt på postkontoret och följa instruktionerna.De uppmanas också att uppvisa följande dokument: pass, MFI inskrivningsbevis, fotokopia av kvittot på sjukförsäkringen, en tullstämpel på € 16,00 (du kan köpa den hos tobaksaffären, dvs.Tabacchi butik).Milano Fashion Institute rekommenderar dock att du noggrant läser och följer instruktionerna som finns i satsen.

   Kostnaden för denna ansökan som måste betalas till postkontoret är 30,00 €.Från postkontoret får du en tid (dag och tid) för att gå till Questura immigrationskontor för att få ett fingeravtryck.På detta möte kommer du att behöva ta med 4 identiska passfoton och originaldokumenten, vars kopior bifogades i ansökningspaketet, inklusive eventuella dokument som kan saknas i din ansökan.

   4. Skattekod (dvsCodice fiscale)

   När studenten väl har anlänt till Italien är det nödvändigt att skaffa fiscale kodice, det vill säga en unik skatteidentifieringskod som används i all interaktion med statliga myndigheter och offentlig förvaltning i Italien, såväl som för andra ändamål (som att öppna en bank konto, teckna ett kontrakt för att hyra en lägenhet eller ett rum, teckna ett mobiltelefonkontrakt, etc).

   Ansökan är enkel och måste göras på det lokala kontoret för Agenzie delle Entrate genom att visa upp ett giltigt pass eller uppehållstillstånd.

   Agenzia delle Entrates kontor som finns i Milano, och som studenterna kan hänvisa till, finns på följande platser:

   Via dei Missaglia, 97.Tel: 02.893075;
   E-post: [email protected]
   Via Abetone, 10.Tel: 02.540011 eller 02.54100729;
   E-post: [email protected]
   Via della Moscova, 2. Tel: 02.636791;
   E-post: [email protected]
   Via Ugo Bassi, 4°.Tel: 02.697161;
   E-post: [email protected]
   Via Leonardo Bistolfi, 5. Tel: 02.210491;
   E-post: [email protected]
   Piazzale Carlo Stuparich, 2. Tel: 02.330251;
   E-post: [email protected]

   EU-medborgare, tillsammans med Norge, Schweiz, Liechtenstein och Island

   Europeiska unionens medborgare, tillsammans med medborgare från Norge, Schweiz, Liechtenstein och Island, som kommer att stanna i Italien i mer än 90 månader är obligatoriska att registrera sig på Ufficio Anagrafe (registreringskontoret) i kommunen i staden Milano.

   För att bli registrerad på Ufficio Anagrafe krävs följande dokument:

   - Pass eller motsvarande handling
   - Italiensk skattekod (Codice fiscale)
   - Lägenhetshyreskontraktet eller en deklaration från ägaren av lägenheten, där studenten vistas, om att studenten är gäst. Registreringen är klar efter att Polizia Municipale (Lokalpolisen) har gjort ett besök på adressen för att bekräfta fakta.

   Ytterligare användbar information

   Om du är utländsk student är det möjligt att öppna ett byteskonto på vilken bank eller post som helst.För att öppna ett löpande konto i Italien krävs följande dokument:

   - Skattenummer (Codice Fiscale)
   - Giltigt pass eller motsvarande dokument
   - Uppehållstillstånd (det här dokumentet behövs inte för medborgare i EU, Island, Norge, Liechtenstein och Schweiz).

   Stipendier och finansiering

   För vilka Masters är det möjligt att ansöka om stipendium?

   Stipendier är tillgängliga motsvarande 9 000 € (undantag från betalning av tredje och fjärde delbetalningen), lika med 50 % av värdet av Masters, är tillgängliga för Masters in Fashion Direction 2025: Brand & Product Management; Brand & Business Management; Brand & Communication Management; Brand & Luxury Management: Modedesign & Management.

   Hur fungerar det?

   Tilldelningen av stipendier sker före kursstart, med hänsyn till både inkomst- och meritkriterier, av Akademiska kommissionen. Antagningen till Master är oberoende av beviljandet av något stipendium.

   Hur man ansöker?

   Ansökningsformuläret för stipendier ingår i "Ansökningsformuläret" , och det kan fyllas i från denna sida, under sidan "Ansök". När du har skickat in ansökningsformuläret kommer den akademiska kommissionen att besluta, under periodiska utvärderingssessioner, den möjliga tillskrivningen, med besked om resultatet i början av kursen. För ytterligare information, läs reglerna i modulen. Till vem riktar sig stipendiet?

   Stipendierna riktar sig till både italienska medborgare och utlänningar som vill delta i mästarna i Milan Fashion Institute.

   När ska man ansöka?

   Ansökan om stipendium ska lämnas in senast den 30 november 2024.

   Platser

   • Milan

    Milano Fashion Institute via Durando, 38, 20158, Milan

   Frågor