Keystone logo
Mississippi College

Mississippi College

Mississippi College

Introduktion

Mississippi College, anslutna till Mississippi Baptist Convention, är en privat, Samskolan, Christian University of humaniora och naturvetenskap. Som den äldsta institution för högre utbildning i Mississippi, har MC en lång historia av engagemang för akademisk excellens och orsaken till Kristus.

Vår vision

Vår vision är att bli känd som ett universitet känt för akademisk excellens och engagemang för Kristi sak.

Vår historia

Mississippi College grundades år 1826 och är den äldsta institution för högre utbildning i delstaten Mississippi.

Varför MC?

PENGAR Magazine nyligen rankad MC # 12 på sin lista över "De 20 bästa privata högskolor för Merit Aid" Mississippi College är statens största privata universitet med över 5000 studenter. År 1831, blev MC den första coeducational högskolan i USA för att bevilja en grad till en kvinna. Mississippi College är billigare än du kanske tror med våra lägre undervisning och generösa stipendieprogram. MC utmärkelser cirka $ 53 miljoner i stipendier och ekonomiskt stöd varje år. MC erbjuder över 80 grundalternativ, mer än 15 program doktorand grad, en förstklassig juridisk fakultet, en läkare assistent program och mer. 16: 1 student-fakulteten förhållande. Du kommer att tycka att en examen från Mississippi College har vikt med arbetsgivare och kan språngbräda du vart du vill åka. MC studenter få acceptans i läkarutbildningen vid mer än dubbelt det nationella genomsnittet. Nästan 100% av omvårdnad utexaminerade hitta arbete inom tre månader efter examen. Den internationella Mission Board rankar MC som en topp 10 skola som missionärer examen och är under tillsättning. MC studenter volontär mer än 30.000 timmar varje år.

Med våra studerande kroppsstorlek, låga kostnader för deltagande och starkt akademiskt rykte, är MC ett ovanligt fynd i området kristen högre utbildning. Vårt mål är att ingjuta Kristus i varje aspekt av vår kultur - i klassrummet, hela campus livet, och i hjärtat av våra studenter.

English Language Requirements

Certifiera din engelska kunskap med Duolingo English Test! DET är ett bekvämt, snabbt och prisvärt engelska onlinetest som accepteras av över 4 000 universitet (som det här) runt om i världen.

Platser

  • Jackson

    200 S Capitol St, Clinton, MS 39058

Frågor