Keystone logo
© Muscat University
Muscat University

Muscat University

Muscat University

Introduktion

Muscat University , som ligger i hjärtat av Muscat, etablerades 2016 med ett uppdrag att förvandla individer och samhällen genom industriengagerad, forskningsinformerad undervisning och lärande som är både rigorös och relevant. Vi kommer att nå framgång genom att tillhandahålla en gynnsam inlärningsmiljö i en inkluderande kultur av globalt medborgarskap. Vi kommer att underlätta stipendier som omfattar samarbete och samhällsengagemang och främjar innovativa, entreprenöriella och etiska tillvägagångssätt i alla våra aktiviteter. Akademiska program är utformade med behoven hos 2000-talets arbetsgivare i åtanke och levereras via tre fakulteter: Business and Management, Engineering and Technology, och Transport and Logistics, tillsammans med det kvalitetssäkrade Foundation Program.

Syn

Att stärka individer och samhällen genom transformativt lärande och undervisning, informativ forskning och proaktivt industriengagemang i Oman och GCC-regionen.

Uppdrag

Att bli erkänd som en ledare när det gäller att tillhandahålla utbildning och forskning av hög kvalitet som är relevant för de sociala och ekonomiska prioriteringarna i Oman och i regionen i stort.

Kärnvärderingar

 • Excellens: vi levererar värdefulla erfarenheter som är relevanta för våra studenter.
 • Innovation: vi driver nya idéer och metoder som resulterar i att leverera bra tjänster och positiva upplevelser.
 • Ansvar: vi tar ansvar för våra handlingar och välkomnar andra att utvärdera vår prestation.
 • Transparens: vi är öppna för och värdesätter pålitlig kommunikation.
 • Samarbete: vi omfamnar laganda och tillhandahåller en välkomnande, stödjande och samarbetsmiljö.
 • Integritet: vi är rättvisa och ärliga i alla våra relationer och aktiviteter.
 • Professionalism: vi är kompetenta och uppträder utifrån etiska principer.

Campus funktioner

Faciliteter

Muscat UniversityCampus är utrustat med ett banbrytande resurscenter, ett auditorium med 250 platser, privata studieområden och gemensamma utrymmen utomhus, förutom parkering på plats, kaféer, restauranger och bankfaciliteter. Campus är bekvämt beläget precis utanför Sultan Qaboos Highway och bara 10 km från Muscats internationella flygplats.

Våra faciliteter inkluderar fullt utrustade dator- och kemitekniska laboratorier och klassrum utrustade med interaktiva smartboards, vilket säkerställer högkvalitativa inlärnings- och undervisningsupplevelser. Vår byggnad har höghastighets-Wi-Fi överallt, med ett lärresurscenter som ger tillgång till biblioteket, gruppdiskussionsområdet och ett lugnt utrymme för självstudier.

För tillfällen när du behöver en paus från studierna, är vår studentgemensamma område det perfekta utrymmet att koppla av med en mängd olika spel för dig att varva ner, inklusive; ett biljardbord, airhockey, bordtennis och bordsfotboll.

Universitetet har också ett Executive Education Training Center dedikerat till att tillhandahålla skräddarsydd professionell utbildning till omanska och regionala organisationer och individer. Universitetets källare har ett Smart Park-system som möjliggör enkel parkering för personal, studenter och besökare.

Studentklubbar

Vi ger eleverna möjlighet att engagera sig och delta i en mångfald av berikande möjligheter. Hitta den studentklubb som passar dig! Du kan vara med om mycket spänning på MU. Det svåraste är att bestämma vad du ska göra! Oavsett ditt intresse finns det förmodligen en grupp som delar din passion på MU. Och om det inte finns, överväg möjligheten att starta din egen klubb!

 • Evenemangsarrangörsklubb
 • Teaterklubben
 • Yusr Voluntary Club
 • Fotoklubb
 • Sportklubb
 • Musik klubb
 • Hittar dig själv-klubben
 • Mediaklubben

Du kan begära att få starta en ny klubb och läsa klubbens guide här.

Studentaktiviteter

Muscat University uppmuntrar dig att genomföra fritidsaktiviteter som sträcker sig bortom den fasta läroplanen, inom områden som involverar följande:

 • sporter
 • Samhällsengagemang och evenemang
 • Volontärarbete
 • Projektledning
 • Placering och arbetslivserfarenhet
 • Språkinlärning
 • Studentföreningar och klubbar

Studentservice

Muscat University säkerställer att du studerar i en stödjande, omtänksam miljö och att ditt personliga välbefinnande är vår första prioritet. Vi är fast beslutna att ge dig en holistisk studentupplevelse inklusive akademisk och personlig rådgivning under hela dina studier.

Studentstödsenhet

Studentstödsenheten bör vara din första kontaktpunkt för frågor, kommentarer eller funderingar. I många fall kommer personalen att kunna hantera dina frågor. I andra fall kommer personalen att hänvisa dig till lämplig avdelning för att lösa ärendet.

Studentrådgivning

Muscat University ger tillgång till rådgivningsstödtjänster. Rådgivare hjälper dig att hitta lösningar på en rad personliga eller akademiskt relaterade frågor och utmaningar.

Handikappstöd

En viktig aspekt av de tjänster som Studentstödsenheten tillhandahåller är tillhandahållandet av lämplig rådgivning och stöd till elever med rörelsehinder. Detta expertråd och stöd hjälper till att främja framgång och välbefinnande för dessa grupper av studenter och förbättrar deras universitetserfarenhet genom att skapa en dynamisk miljö som tillåter dem att uppfylla sin personliga, akademiska och professionella potential.

Universitetet erbjuder flera tjänster till studenter med funktionshinder, inklusive en särskild parkeringsplats och tillgänglig entré till campus.

Learning Support Services

Muscat University eleverna kan få tillgång till inlärningsstöd och råd genom det dedikerade Learning Resource Center (LRC) som finns på andra våningen i Muscat University -byggnaden. Det finns också dedikerade studieutrymmen för dig att använda, som diskussionsrummen på våning 2 och 4 där grupper kan arbeta tillsammans.

  Studentberättelser

  Platser

  • Muscat

   Building 2089 AI Ghubra North, , Muscat

   Frågor