Keystone logo
National Taiwan Ocean University

National Taiwan Ocean University

National Taiwan Ocean University

Introduktion

National Taiwan Ocean University (NTOU) grundades 1953 som Provincial Taiwan Maritime Technology College. Elva år senare, 1964, blev vi en maritim högskola som erbjöd kandidatexamen och magisterexamen inom olika maritima områden. Under denna period fick college stöd av Taiwans provinsregering i Republiken Kina. 1979 blev vi en nationell institution och döptes om till National Taiwan College of Marine Science and Technology. Ett decennium senare, 1989, blev college ett fullvärdigt universitet.

För närvarande har NTOU sju högskolor - Maritime Science and Management, Life Sciences, Ocean Science and Resource, Engineering, Electrical Engineering, and Computer Science, Ocean Law and policy, samt Humaniora och samhällsvetenskap. Dessa högskolor har totalt 22 grundutbildningar, 12 forskarinstitut, 28 masterprogram och 20 doktorandprogram.

Universitetet har genomgått stor tillväxt och förändring och är nu erkänt som en av landets viktigaste centra för högt lärande och vetenskap, särskilt inom marinvetenskap, maritima studier och fiske.

Som svar på samhällets förändrade behov och våra studenters växande intressen utvecklas vi till ett omfattande universitet med ett unikt maritimt fokus. Vi strävar efter att vara en internationellt känd institution för högre utbildning. För detta ändamål utvecklas våra samhällsvetenskapliga och liberala konstprogram som en central del av utbildningen vid NTOU. Universitetet går snabbt mot att ge en positiv inlärningsmiljö och kultur för intellektuell och personlig tillväxt, med havsintressen som vår unika egenskap.

Platser

  • Taipei

    Taipei, Taiwan

    Frågor